Capharnaüm

(2018)

Capernaum - Haos și speranță

Poster Capharnaüm Postere Capharnaüm

Sinopsis Capharnaüm

Mai mult
Capharnaüm SUB

Filmat în haoticele cartiere din Liban, Capernaun prezintă povestea inspirațională a unui băiețel libanez care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. 

Protagonistul debutant Zain Al Rafeea, un refugiat sirian fără vreun fel de experiență actoricească, joacă rolul acestui băiat libanez (Zain) care fuge de părinții săi neglijenți, ajungând să-și poarte singur de grijă, până când găsește adăpost în șubreda casă a lui Rahil (Yordanos Shiferaw), o refugiată etiopiană, și a…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.4
O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, 2 premii şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Capharnaum

Produs de

Boo Pictures

Distribuitorul international

Sony Pictures Classics

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Lebanon, SUA

Box office Capharnaüm

Weekend premieră (04.03.2019)
  • Loc 14
  • Spectatori 1.950
  • Încasări (RON) 28.793,00
Total
  • Spectatori 4.678
  • Încasări (RON) 67.909,00
  • Încasări (USD) 16.107,52

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mihaelatb pe 10 Martie 2019 00:31
De departe cel mai bun film prezentat la Oscar. Si daca nu premiul pentru cel mai bun film, macar premiul pentru cel mai bun film strain trebuia sa-l castige. Dupa ce am vazut acest film, filmul lui Alfonso Cuarón mi se pare o parodie. Este ca si cum ai prezenta greutatile vietii, dar o viata de mucava. O opereta, o butaforie. Dar ce sa faci, SUA nu are granita cu Libanul, Donald Trump nu ridica zid intre America si Liban, iar membrii Academiei nu au cum sa-i dea vre-un premiu acestui film, atata vreme cat nu este politically correct. Atata reclama pentru Yalitza Aparicio, dar nimic despre Zain Al Rafeea. Rolul pe care-l joaca este al unui baiat care crede ca are 12 ani, dar nu stie sigur, pentru ca nu are acte. Zain stie ce inseamna greutatile vietii. Are responsabilitatea de a avea grija de altii. Intai de Sahar si apoi de Yonas. Viata pe care o duce este mizerabila, caci… citeşte
15 4
muLineZu pe 20 martie 2019 01:07
Ai mare dreptate! Chiar şi Manbiki kazoku (Shoplifters) mi-a plăcut mult mai mult decât Roma (care apropo, de ce se cheamă aşa?), însă Capernaum este unul din cele mai bune filme din zona arabă pe care le-am văzut şi merita să câştige...
mihaelatb pe 22 martie 2019 12:19
Colonia Roma, also called La Roma or simply, Roma, is a district located in the Cuauhtémoc borough of Mexico City just west of the city’s historic center, and in fact is no longer a single colonia (neighbourhood) but now two officially defined ones, Roma Norte and Roma Sur, divided by Coahuila street.
user-5c7a29a61fe72 pe 06 Martie 2019 23:43
Nu este un film pentru toata lumea. Daca va plac filmele usurele de la Hollywood, alegeti altceva.
Mi-a amintit putin de The pursuit of happiness, dar mi-a placut mult mai mult.
Inceputul a fost socant, nu prin actiune, ci prin imagini. Dar Zain, micul Yonas si Rahil devin rapid usor de iubit si gasesti ceva uman chiar si la personajele negative.
Filmul prezinta o realitate cruda, socanta si trista, dar este minunat facut, minunat jucat si pleci din sala diferit de cel care erai cand ai intrat. Atentia la detalii, chimia dintre personaje, totul te face sa intri cu totul acolo.
Recunosc, am bocit cu lacrimi de crocodil, dar filmul are multe momente care te fac sa zambesti si sa apreciezi fiecare mic lucru frumos si bun intr-un ocean de mizerie si urat.
Nu ma voi mai plange niciodata de viata mea. Macar pentru asta si a meritat.
Duceti-va sa vedeti filmul asta!

9 2
Asil pe 30 mai 2020 12:43
Iti multumesc pentru aceste cuvinte: "Nu ma voi mai plange niciodata de viata mea", atat de adevarat, iar despre film este unul din putinele care mi-au marcat viata, unul dintre cele pe care nu le uiti niciodata, unul dintre cele mai frumoase din lista fiecaruia, la mine si-a castigat locul in lista.
alali pe 20 Martie 2019 13:07
Copiii acelui "furios ¡De ce?¡" by Nadine Labaki
este un film diferit si nu se bazeaza pe sintaxa pusa in frontispiciul afisului, "din fapte reale" ori "biografic", atat de la moda in timpurile actuale si care pare ca e singura ce genereaza filme mari. Pelicula libaneza e mai mult un cumul de situatii adevarate pe care in cei 3 ani in care regizoarea Nadine Labaki si-a alcatuit documentarea, le-a vazut cu proprii ei ochi. O fictiune despre lume asa cum e ea in partea aceea de harta si despre care am prefera sa nu stim ca exista. Problematica ridicata in acest material, surprinzator sau nu, nu se intalneste oarecum izolat, strict in acea tara. E foarte posibil sa gasim cazuri similare si in proximitatea caminului caldut in care ne ducem traiul linistit. Sunt, asa cum spunea si Nadine, la ora la care vizionam acest film, 280 milioane copii ce muncesc pentru a-si intretine familiile. Putin mai mult decat ne-am fi asteptat, nu-i asa?
citeşte

7 2
ornitoring pe 06 Aprilie 2019 20:10
Ce film!! .o.m.g. o drama care transmite multa emotie, un film ce te emotioneaza pana la lacrimi..scenariu, dialog ....un film care rolul actorilor e de exceptie...Zain isi intra bine de tot in personaj..l am vazut ca pe un Denzel washington.sau Al pacino ca interpretare actoriceasca...ce sa zic recomand iubitorilor de filme bune ..nu gen MARVEL. Sau alte kk uri ..:)
Recomand !! 10

5 1
Horatiucrisan pe 20 Martie 2019 15:04
Un film dur si realist care reușește să surprindă prin ochii unui copil aproape toate dramele Orientului Mijlociu al țărilor sărace cum e Libanul. Dramă refugiaților sirieni alungați de război, dramă etiopiencelor cărora li se refuză legalitatea si sunt obligate să fie sclave ani în șir, sărăcia, exploatarea, îmbogățirea facilă a clauzelor care promit un trai omenesc în Occident, cutumele islamice care depășesc legalitatea, moralitatea, si duc la lipsa de viitor a unor copii nedoriți dar născuți din dorința de respectare a unor tradiții, etc. Un film emoționant care reamintește totodată ca intotdeauna exista situatii mai grele si locuri on care oamenii își duc cu greu existență fiind amenințați de război, sărăcie, exploatarea si chiar de lege. Obligatoriu de văzut.
5 1
lili22 pe 19 Martie 2019 12:30
Un film de exceptie care ar fi meritat mult de tot premiul Oscar pentru film strain .O tragedie insuportabila jucata de un copil cu atata tristete in priviri incat e greu de indurat atata durere.Neaparat sa il vedeti.
5 4
Ghemot pe 22 Aprilie 2019 22:48
Cred că cel puțin pentru fanii dramelor, acesta este revelația acestei ediții ale premiilor Oscar. Recunosc că nu am văzut încă filmul Roma(câștigător), dar din ce am auzit este un film destul de slab, și cred că acesta ar fi fost filmul care merita să câștige la acea categorie.
3 0
into_the_labyrinth pe 03 Aprilie 2019 15:47
”Capharnaüm”, un zâmbet venit după ce ai trăit în Iad
Ne gândim prea puţin, în vâltoarea secolului vitezei şi al tehnologizării, la soarta celor care au fost mai puţin norocoşi: cei care trăiesc sub pragul de sărăcie, în condiţii insalubre, neavând din ce să-şi asigure traiul.
O astfel de poveste e şi cea din ”Capharnaüm” (care rulează în prezent în cinematografe bucureştene), a lui Zain, un băieţel libanez, silit să asiste la modul în care propriii părinţi îl neglijează, învăţat să muncească din greu de la o vârstă fragedă, iar sora sa, Sahar, să se prostitueze la o vârstă la care alte fetiţe încă se mai joacă cu păpuşile.
Acest cadru sordid şi inuman, contrapus candorii şi inocenţei care ar trebui să caracterizeze vârsta copilăriei, mi-a amintit oarecum de Shoplifters. Punerea în scenă mi se pare însă mult mai bună, este mai ”film” decât pelicula amintită,… citeşte

3 0
stricted pe 20 Martie 2019 19:44
E un basm și o operă, e un thriller și un calup de știri, un strigăt de protest și un imn al rezistenței.
3 0
diana_dinca pe 24 Iulie 2019 23:08
Un film sensibil, emoționant și in același timp foarte trist!
2 0
777L pe 11 Mai 2019 18:37
Capernaum si Shoplifters cu mult peste mult laudatul si pe nedrept castigatorul Roma (ce a plusat probabil pe prezenta unui regizor celebru, putina corectitudine politica + sustinerea Netflix).
O drama superba, cu trairi intense, mai ales ca spectator-parinte. De neratat pentru orice cinefil.

2 0
sabinalin pe 03 Iulie 2019 11:43
"La sfarsitul zilei... copiii sunt aceia care platesc cu adevarat pentru toate conflictele noastre, pentru razboaie, pentru sistemele pe care le punem in practica, pentru deciziile stupide, ale noastre ai ale guvernantilor. Am simtit nevoia sa vorbesc despre aceasta problema si m-am gandit, daca acesti copii ar putea vorbi, daca s-ar putea exprima, ce ar spune? Ce ar spune ei unei societati care prefera sa ii ignore?", acestea sunt cuvintele pline de miez ale actritei si regizoarei libaneze Nadine Labaki atunci cand a descris conceptul care sta la baza capodoperei sale cinematografice, s-a discutat mult in ultimii ani despre "politically correctness", despre faptul ca femeile-regizor nu sunt suficient bagate in seama la marile festivaluri sau la premiile Oscar, din pacate specialistii au cedat la presiune si au inclus in selectii filme care nu se justificau valoric numai pentru ca erau… citeşte
2 1
user-59c4986c49752 pe 26 Martie 2019 07:04
*Doamneeee ce film, nu am mai vazut asemenea film de foarte mult timp. M-a emoționat si o face ori de cate ori privesc un trailer, o poza sau orice altceva legat de acest film. Mai emoționant si totodata dureros este daca a existat in viata ta astfel de momente mai alesc ca acela cand spune: Citez- " sunt aici sa-mi dau parinții in judecata pentru ca m-au nascut" , inchei citatul. Nu are cum sa nu rascoleasca ceva in fine decat sa nu ai pic de sentimente. Ador acest film. Nu am cuvinte sa ma exprim pentru tot ce simt, cred in aceste momente daca aveam actorul in fata mea il imbratisam si nu ii mai dadeam drumul din brate 24 de ore. Nu am mai vazut actor carr este la inceput sa i se potriveasca atat de bine rolul, ba mai mult sa transmita atat . DIVIN!*
2 1
Daneata pe 29 Aprilie 2019 18:46
Un film impresionant, cu un final care lasa loc sperantei pentru o lume mai buna. Personajul central este minunat si jocul actorilor de nota 10. In timp ce Hollywood-ul produce din ce in ce mai multe filme comerciale, tarile mici pun accentul pe ceea ce ar trebui sa fie cinematografia ca arta. Recomand acest film.
1 0
Nika pe 12 Aprilie 2019 19:13
Un film bun, cu un puternic impact emotional. Un film, realizat atât de bine, cu actori putin cunoscuti, dar care au jucat atat de firesc, iar baiatul a fost pur si simplu magistral in rolul sau.
1 0

Spune-ţi părerea despre Capharnaüm

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Capharnaüm
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells