Un film care incearca sa fie interesant, dar in realitate este doar o pierdere de timp. Marele "Don Juan" care nu este altceva decat un "expirat", sau mai bine spus o "fosila", isi reviziteaza fostele, pentru a afla cu care dintre acestea are un copil. Spre deosebire de acest "Don Juan", care nu are niciun farmec, actritele care isi joaca rolul de foste, arata totusi mult mai ingrijit decat acesta. O mare porcarie de film. Iar finalul este ca in tren. Nu recomand!
Acel Don Juan era atat de putin atragator ca nicio femeie nu i-ar fi dat atentie.Toate actritele proaste au primit cate un rolisor, in care nu au reusit nimic.
Burlacii nu sunt interesati de copiii vecinului , ii enerveaza.
Pregatindu-ma pentru urmatorul film al lui Jim Jarmusch,deja proiectat la Cannes( Only Lovers Left Alive) mi-am spus sa intru mai bine in atmosfera specifica lui si sa vizionez un film marca Jarmusch.
M-am oprit la Broken Flowers, un film aparut in 2005, pe care nu stiu cum de l-am ratat pana acum.
Pelicula este de o ciudatenie interesanta filmata in slow motion, stil minimalist,fara multa actiune sau desfasurare rapida a actiunii, dialoguri ciudate , secvente semi-erotice si de nuditate(AHHH...Lolita), mister ... exact genul meu de film.Acesta este greu de incadrat intr-un gen anume:nu e nici drama, nici comedie pura, nici satira, nici film noir...este doar film marca Jarmusch cu elemente de umor subtil.
Dintotdeauna am fost atras de asfel de filme,mai atipice sa zicem care te fac sa te gandesti sa iti pui multe intrebari de genul....oare ce a vrut regizorul sa spuna… citeşte
[...] vizitele lui Don, Broken Flowers este o trecere in revista a unor moduri de viata diferite, a existentei marcata de ratare dar si a [...] citeşte
Eram pe punctul de-al revedea ieri pe TVR Cultural .. dar a intervenit ceva mai important :) in rest ce sa zic .. este un film bun .. despre viata si oameni .. despre singuratate .. si muzica buna .. Mulatu Astatke - Yegelle Tezeta love this tune ..
ca de obicei filmele lui Jim Jarmusch surprind prin subiectele simple dar bine spuse.
un film foarte ciudat dar bine jucat actorii implicati in proiect dar mai ales de Bill Murray.
The countess – oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai criminala din tara?
CoolRank: 7/10
- atmosfera & entertainment: 6.5/10
- regie: 7
- actori: 7
- scenariu: 7.5
- montaj: 8
Nota IMDb: 6.3/10
Mi-au placut intotdeauna filmele cu femei frumos imbracate, in “rochii lungi si infoiate”, cu diadema in parul buclat, manusi lungi si inele minunat colorate pe degetele fine. Cu timpul am descoperit ca filmele cu tenta de thriller si drama sunt de asemenea pe gustul meu. The Countess ofera lumii de astazi o noua imagine despre practicile femeilor secolului al XVII-lea, dincolo de tinute impozante, balurile obligatorii ale vremii, castele si intrigi amoroase.
The king’s best ... citeşte
Un film care porneste greoi iar atunci cand porneste se opreste.Vizitele la fostele iubite sunt foarte scurte in schimb se pune mult accent pe unele scene neinteresante.Finalul strica si el frumusetea filmului.
1
5
Dan Becerescu
pe 28 Martie 2006 00:12
Murray merge pe acelasi tip de personaj ca in Lost in translation, parca si mai reusit aici, greu de diagnosticat intre depresiv catatonic si schizoid, oricum minimalist in exprimare (cred ca 90% din ce comunica se face prin intermediul ochilor), sunt cateva momente absolut hilare (gen o Lolita care i se petrece goala prin fata lui Don JohnsTon sau o comunicatoare, nu un medium, o comunicatoare
(!!) cu animalele). Dincolo de orice sens (in)existent, cea mai mare buba a filmului e ca nu reuseste sa te faca sa te atasezi de el, de personaje, de pseudo-actiune, de ...nimic.
Broken Flowers este un film scris si regizat de Jim Jarmusch in care joaca Bill Muray, Sharon Stone si Jessica Lange. E un film ciudat de genial in care un tip singur ce tocmai e parasit de prietena lui primeste o scrisoare de la o fosta iubita in care ii spune ca are un fiu cu el care ,acum la 20 de ani, a plecat in cautarea tatalui. Impins de un prieten pasionat de romane politiste, aceasta face o lista cu iubitele avute acum 20 de ani si porneste in cautarea mamei posibililui sau fiu. Periplul sau initiatic in intalnirea cu cateva din fostele iubiri aduce aminte de fantomatica distanta vizavi de ceilalti resimtita in Lost in Translation (cei care au admirat acest film si prestatia lui Bill Muray cu siguranta nu vor fi dezamagiti de Broken Flowers) si pune sub principiul randomului predestinarea comuniunii umane.
Intriga filmului se subsumeaza tiparul arhatipal al cautarii… citeşte