Breaking the Waves

(1996)

Abisul sufletului

Poster Breaking the Waves Postere Breaking the Waves

Sinopsis Breaking the Waves

Mai mult
Breaking the Waves

"Este o extraordinara poveste a unei tinere scotiene naive si cu frica de Dumnezeu, care are relatii sexuale cu diferiti barbati, avand credinta ca acest lucru il va lecui pe sotul sau paralizat. Filmul constituie un studiu indraznet si adesea nelinistitor asupra dragostei si credintei, care capata substanta si intensitate prin abordarea in stil documentar a subiectului de catre von Trier si prin imaginea in tonuri pastelate a lui Robby Muller, cu radacini in miraculosul cotidian al vietii." - Leonard Maltin's - Movie & Video…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: cetateanu
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
O nominalizare Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare Cannes, 2 premii Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

October Films

Distribuitorul international

October Films

Țara

SUA
Film disponibil pe DVD în România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Spaghete pe 31 Ianuarie 2014 02:06
Am avut dubii ca ma va surprinde, am crezut ca le-am vazut pe toate dupa "Le scaphandre et le papillon" si "Mar adentro", filme oarecum asemanatoare din punctul de vedere al luptei cu si pentru viata, incluzand toate ingredientele ei.
Nu a fost deloc cum am crezut, ba din contra, m-am simtit sapat, transat sistematic, chirurgical, erodat, constant, exact asa cum o face un val de apa cu stancile, pe care le doboara in cele din urma.

E un film ce surprinde extraordinar de bine, misterul bezmetic si dezlantuit al frumusetii iubirii, al sacrificiului, al devotamentului suprem, al asumarii iubirii ca o fatalitate, normala, simpla, fara pareri de rau sau remuscari.
Filmul nu e este altceva decat un minunat elogiu adus iubirii, acelui sentiment care ne face sa vedem unicitatea frumusetii celui de langa noi.
Acea frumusete pe care ceilalti din afara, nu o… citeşte

20 2
bitter_moon pe 31 ianuarie 2014 08:25
Felicitari pentru comentariu ! Filmul acesta nu se adreseaza oricui, iar cei care il "simt" il comenteaza asa, ca tine, sau tac...
Spaghete pe 10 martie 2016 00:59
Doamne fereste !
margott pe 03 Decembrie 2011 18:29
Nu m-a impresionat, in ciuda opiniei generale ca ar fi un film bun si a notei de pe imdb. Personajul lui Emily Watson sufera de exaltare religioasa, sentiment intretinut si de comunitatea careia ii apartine, are impresia ca are o relatie speciala cu Dumnezeu, dar n-are nicio problema de constiinta in a-i incalca poruncile, doar pentru a-si dovedi dragostea fata de sotul ei. Sincera sa fiu, eu n-am perceput-o pe Bess ca pe o femeie care se sacrifica din iubire, ci ca pe o victima a mediului in care a trait si a oamenilor din jurul ei.
12 15
inexistentus pe 4 martie 2016 13:10
America tampita si gurile cascate ale UNOR romani.
serban_ionescu pe 1 iunie 2017 20:01
In mare parte ai dreptate margott, dar te invit te rog sa observi dincolo de ceea ce ai comentat deja, ca Bess probabil ca dupa socul pierderii fratelui ei, daca nu chiar mai din 'nainte de asta a contractat patologia evidenta a unei psihopatii bipolare de tip maniaco-depresiv cu evidenta tenta erotico-sentimental-sexuala, psihopatie care ulterior s-a agravat odata cu aparitia tentei de dedublare a propriei personalitati in secventele in care ea insasi isi propune sa dialogheze cu insusi Dumnezeu, iar raspunsurile divinitatii la incercarea ei de dialog ca si rugaciuni, sunt date tot de ea dar cu o alta voce pe care o presupune ea insasi ca fiind a lui Dumnezeu, ea chiar fiind convinsa ca acele raspunsuri ii sunt date efectiv de divinitate.
wildinthecountry pe 25 Ianuarie 2014 19:30
x
Un film vazut la recomandarea unei prietene dragi si de suflet.
Si ce film putea aceasta fata sa imi recomande decat unul pentru suflet pe care sa il vezi cu ochii mintii si cu sufletul larg deschis..dar oare ce efect are acest film asupra sufletului?il linisteste sau il macina...?
Initial nu am vrut sa postez nici un review avand in vedere faptul ca filmul este din 1996 si ca este atat de complex,profund si incarcat spiritual incat am considerat ca era mai bine sa scriu ceva de genul :No comment..insa in sensul bun...
Este un film puternic care vorbeste despre dragoste,puterea dragostei si cum simpla credinta in Dumnezeu te face o martira la sfarsit de film si salveaza viata unui alt om.
Pelicula este structurata in 7 capitole distincte ,un prolog si un epilog, toate fiind acompaniate de coloana sonora incredibila si peisaje statice parca desprinse dintr-un… citeşte

10 4
bitter_moon pe 25 ianuarie 2014 21:15
Esti puternic si curajos. Oricum, mult mai puternic si curajos decat mine, care in urma vizionarii nu am avut forta sa scriu niciun cuvant despre el. Filmul tese in jurul privitorului o plasa afectiva si il infasoara cu asa o discretie maiastra, incat acesta nici nu isi da seama pana la final ca este imobilizat, paralizat de emotia care i-a invadat fiecare celula a corpului. Lars von Trier abordeaza cu o viziune unica si extrem de indrazneata tema martiriului, alegandu-si ca subiect pe cineva care se incadreaza in profilul saracului cu duhul pe care il fericea Mantuitorul. Sarac cu duhul in sens de fiinta golita de orice alte convingeri perturbatoare, pentru a se lasa umpluta de credinta puternica in Divinitate si in forta acesteia. Regizorul alege o “saraca” ce mie mi-a amintit de Miskin, “idiotul” lui Dostoievski, la fel de neinteles si de ridiculizat ca nefericita Bess. Ai surprins perfect analogia pe care o face regizorul cu personajele biblice, asa ca voi face o singura completare: personaj mai potrivit decat Jan pentru a portretiza intreaga omenire, nu putea fi creat ! Este omul simplu, fara prea multe idei, fara framantari existentiale, fara ceva iesit din comun. Este omul care are nevoie de altcineva, pentru a fi “salvat”. Sunt sigura ca dupa ceea ce i s-a intamplat a devenit alt om, asa cum omenirea a intrat intr-o noua faza a evolutiei spirituale dupa sosirea Mantuitorului. “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” (Ioan 3: 16) De data aceasta l-a iubit atat de mult pe Jan, incat a ales sa o sacrifice pe Bess pentru a-i oferi o noua viata acestuia. Sunt fericita ca ai tinut cont de recomandarea mea. Te felicit pentru acest comentariu, in care nu te sfiesti sa te “arati” ! Era nevoie de el pe pagina filmului !
wildinthecountry pe 31 ianuarie 2014 18:33
mersi dude
aayana pe 28 Aprilie 2010 22:43
Un film tulburator, o Emily Watson memorabila si amprenta originala a lui Lars von Trier. Ma mir ca nu am gasit mai multe pareri aici despre film. Poate nu e pe gustul tuturor. Mie mi-a lasat in final o senzatie ciudata, este bulversant: ori e dragostea confundata cu nebunia, ori atunci cand treci de o limita, pretul fericirii se masoara in altceva decat ratiune.
6 2
andreea279 pe 20 mai 2010 22:41
Foarte frumos ai spus si subscriu la tot ce ai zis. "Breaking the waves'' e unul dintre acele filme deosebite,care iti schimba oarecum conceptiile.Nu e un film pentru mase, poate din cauza asta nu sunt prea multe pareri, dar este un film caruia chiar nu ii pot gasi un singur adjectiv sa il descrie.Cu adevarat tulburator si te face sa privesti dragostea dintr-un alt unghi si sa te faca sa iti pui intrebarea "Oare eu as fi in stare de asa ceva din dragoste?"
Matrix pe 06 Ianuarie 2006 13:05
Una dintre cele mai tulburatoare povesti de dragoste vazute pe ecran (de mine).
Excelenta Emily Watson care a pierdut nemeritat, zic eu, Oscarul in favoarea gravidei Frances McDormand (Fargo).

6 7
existentus pe 29 septembrie 2013 20:50
Alt film tampit !
serban_ionescu pe 1 iunie 2017 20:18
Matrix, este intr-adevar in special prima sa parte, o foarte profunda si chiar "tulburatoare" poveste de dragoste dar care se transforma in partea a-2-a nu numai intr-o drama deosebit de profunda si cu un final de o tristete suprema, abisala, dar care are la baza inclusiv contractarea de catre Bess intial a unei psihopatii bipolare de tip maniaco-depresiv cu continut erotico-sexual exaltat, agravat si mai mult ulterior prin manifestari evidente de dedublare de tip psihotic-schizofrenic a propriei ei personaltati, foarte bine oglindite in special in secventele in care ea insasi isi propune sa dialogheze cu insusi Dumnezeu, iar raspunsurile divinitatii la incercarea ei de dialog ca si rugaciuni, sunt date tot de ea dar cu o alta voce pe care o presupune ea insasi ca fiind a lui Dumnezeu, ea chiar fiind convinsa ca acele raspunsuri ii sunt date efectiv de divinitate.
into_the_labyrinth pe 02 Mai 2010 23:44
Desi socanta si putand lesne fi categorisita drept scandaloasa, drama lui Von Trier (care confirma ca maestru al dramelor psihologice) reuseste sa impresioneze si sa ramana profund umana. Totusi, in interpretarea mea, noi, oamenii, suntem cei ce-i atribuim lui D-zeu propriile nazuinte sau propria notiune de sacrificiu, si nu Creatorul ne impinge intr-o prapastie atent construita (cum s-ar putea intelege). Emily Watson face un rol pentru istoria cinematografiei :X!!!! PS Aayana, in ce priveste intrebarea ta, inclin catre ultima varianta
5 4
flopozippo pe 22 August 2010 09:50
Impresionant
O viziune nemaintalnita asupra conditiei umane. Iubirea de om si de Dumnezeu pana la sacrificiul suprem, este prezentata in modul cel mai socant in acest film. Tulburator.
4 5
Marie_Antoinette pe 01 Decembrie 2010 11:42
......................................................................
4 8
Stephen2D pe 08 Februarie 2016 18:35
Aye love ya, no matter wot is in yer head.
                        
2 2
cosmin742000 pe 01 Februarie 2014 10:08
Un film excelent , c are devine tot mai intersant peparcursu trecerii timpului .Exceptional jocul lui Emily Wattson.
2 4
eduard_stratan pe 12 septembrie 2023 11:50
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
Cretzulynne pe 01 Decembrie 2012 00:48
SINOPSIS PE SCURT
Actiunea filmului este plasata la începutul anilor 1970, în regiunea Scottish Highlands şi expune povestea unei femei tinere neobişnuite, Bess McNeill, şi a iubirii sale pentru Jan, soţul ei.
Filmul spune povestea lui Bess McNeill, care are probleme psihologice, se casatoreste cu un lucrător de la o companie petroliera norvegiană – Jan, în ciuda temerilor comunităţii şi a bisericii reformate.
Bess este oarecum o femeie simplă şi copilăroasă, şi are dificultăţi în viaţă fără soţul ei, Jan, atunci când el este plecat să lucreze timp de zece zile, pe platforma de petrol la care el lucrează. Ea se roagă pentru întoarcerea lui imediată, dar are loc un accident teribil întâmplat la platforma unde lucrează soţul ei, acesta râmânând paralizat. Bess are remuşcari, consinderând că totul s-a întâmplat numai din vina ei.
Jan se teme ca… citeşte

2 4
corigeb pe 15 Mai 2010 22:46
Un film extraordinar, dupa parerea mea, castiga detasat titlul de "cel mai bun film de dragoste"
2 5
paradox_utopic pe 29 Decembrie 2015 00:34
ai zis lars
ai zis lars,ai zis boala mentala....acest copil Nordic,impotent,frustrat...creatorul de film neinteles.. pt alti ratati neintelesi...
2 6
Vegetarian pe 14 Ianuarie 2012 14:26
Frumoasa actrita Emily Watson apare in filmul asta ! Merita clonata ? Cam cate exemplare merita clonata ?
2 10
MrJuVe pe 18 Noiembrie 2010 18:30
slabut film
nu zic ca actorii nu joaca bine, dar cam atat.
chiar plictisitor pe alocuri si se repeta..

2 11

Spune-ţi părerea despre Breaking the Waves

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Breaking the Waves
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells