o s arideti, dar eu cred ca este cel mai bun film al lui ridley scott si un punct vital in cariera lui HF.
primul demonstreaza aici ca vrea si poate sa ia un compozitor de milioane (vezi si conquest of paradise) cum e vangelis, care ridica filmul cu cel putin dou, daca nu trei puncte - muzica este PEREFCTA pentru acest film.
al doilea are aici parte de un film care il confirma drept Actor, fara farafasticuri de rambo, terminator, neo, walker texas ranger sau punisher, un om obisnuit, cu sentimente si care mai si singereaza din cind in cind (sic!) si totodata un profesionist care face fata cu brio incercarilor la care este supus. zic asta pentru ca bravada, poantele si mentalitatea de 'devil may care!' din star wars aici e disparuta si apare un rol care ii permite sa demonstreze ca sentimentele de ura, dragoste, indirjirea, frustrarea, frica - dada frica! -… citeşte
2
8
calin
pe 06 Iulie 2006 23:13
e filmul care imi place cel mai mult din toate pe care le-am vazut vreodata si sunt un cinefil inrait
5
7
zarin petru pavel
pe 23 Aprilie 2008 00:04
cred ca e primul film cu ploaia acida si cel mai bun film al meu de la apocalipsul acum pana la pan's labyrinth.
1
4
kuaket
pe 24 Februarie 2009 04:01
E unul din filmele mele preferate de departe. Iti da de gandit in special "The Director's Cut", unde a fost scoasa vocea lui Deckard de pe fundal.
Sunt din UK si aici la facultate(studiez filmul) e principalul film despre care se tin discutiile;si sunt o gramada de lucruri de spus.
Ce e cel mai tare? Faptul ca intotdeauna cand il revezi descoperi ceva nou,ceva care sa iti dea de gandit.
Iar cand vine vorba despre cartea pe care se bazeaza filmul, "Do Androids Dream of Electric Sheep?", pot spune ca e superba si te face sa te pierzi in ea. De asemenea e evident ca,asa cum a si spus, Ridley Scott nu e citit-o in intregime. Diferentele sunt uriase.
Cineva spunea ca Philip K. Dick e un filozof care a ales literatura pentru a-si exprima ideile iar Blade Runner este cea mai buna ecranizare dupa vreuna din cartile sale. Filmul trebuie patruns in profunzime, pana in substraturile sale filozofice despre moarte, umanitate si eternitate/efemeritate. De fapt foarte important la acest film este contributia spectatorului, experienta sa legata de tema filmului, pentru ca nu este doar un thriller-SF cu urmariri si efecte speciale, ci un film cerebral. Pe de alta parte este un film de referinta pentru genul SF ( A.I.,Brazil, 12 Monkeys, Dark City, filmele cu Batman, sunt doar cateva exemple de filme care au fost influentate de BR), incadrandu-se printre capodoperele genului: Metropolis, 2001, Alien sau Star Wars. Nu cred ca scenariul sau jocul actoricesc al lui H.Ford este slab, ba dimpotriva, el se incadreaza destul de bine in universul… citeşte
Un film extraordinar!Poveste, realizare, scenariu...tot, absolut tot!!Un SF fantastic de bun! Imi place si cartea, insa sunt extrem de diferite.Poate asa e si mai bine, astfel ajungi sa spui k iti place atat filmul, cat si cartea tocmai diferentelor intalnite.Ridley Scott e baiat destept1 :))
Bun sinopsis`ul filmului.Nu mai am nimic de adaugat.Vanatorul de recompense,autorii sai,personajele si lectia de umanitate ce ne-au servit-o primesc din partea mea 10 puncte pentru ca atat e maxim.
Un film care se vede extrem de clar ca e vechi, cel putin pe mine m-a stresat coloana sonora, in special trompeta aia, poate pentru perioada in care a fost facut era un film bun, insa acum si-a pierdut mult din valoare.
COLOANA SONORA ESTE A LUI VANGELIS SI CHIAR CRED CA DA O NOTA ELEGANTA SI DISTINCTIVA FILMULUI,CARE NU SE RIDICA LA VALOAREA CARTII,DAR INDEPENDENT REUSESTE SA TRANSMITA MULT.
ORICUM,REVENIND,SOUND TRACK-UL MI SE PARE EXCELENT ALES
Cineva spunea ca acest film este cea mai buna ecranizare dupa o carte de a lui Philip K. Dick.L-am vazut si mi-a placut mult datorita ca am citit cartea intai,dar daca ar fi sa recomand filmul,mai bine va recomand cartea care este de multe ori mai buna decat filmul.Cartea este una dintre preferatele mele.
Atmosfera cenușie cu care începe filmul este prezentă până-n final. O fi el viitor dar nici chiar atât de sinistru. O idee mai răsărită pentru care pot spune că Blade Runner e un film bunicel (cinemagia acordă nota 6 pentru acest adjectiv): cum faci diferența între un replicant și un om? Testul Voight-Kampff a fost vreodată aplicat și oamenilor?
decorurile ca unui film din anii 50- 60 , masinile, ploaia care pica necontenit, chiar si muzica, fac o atmosfera incredibila, cenusie dar plina de culori si detalii. Cred ca si cei de la Bioshock s-au inspirat din filmul asta
O capodopera a genului SF, Blade Runner reuseste sa captiveze prin atmosfera care reuseste sa o creeze , modul in care Ridley Scott reuseste sa te introduca in lumea futuristica din Blade Runner, soundtrack-ul formidabil al lui Vangelis, si subtilitatile filozofice care le ridica : Ce inseamna sa fii uman? Este Deckard un replicant?
ptr anul in care este produs filmul pot spune ca este un Sf foarte bine realizat insa cu toate acestea nu prea a fost pe placul meu,cu exceptia lui Harrison Ford care a jucat destul de bine
Într-o atmosferă sumbră, întunecată, ce pune un mare semn de întrebare asupra echilibrului ecologic viitor la nivel planetar, oamenii sunt neschimbaţi. Doar tehnologia şi inteligenţa artificială au avansat, acestea permiţând crearea de replici umane perfecte, capabile în final de toate emoţiile pe care le au oamenii. Aceştia erau folosiţi ca sclavi, la explorarea altor planete. Până la urmă nu am înţeles de ce nu erau oameni, în afară de faptul că erau creaţi pe cale artificială. Cert este că prin durata de viaţă limitată, era prevenită apariţia reacţiilor emoţionale pe care aceştia le-ar fi dezvoltat în timp: ură, dragoste, furie, invidie etc. Am văzut foarte clar că erau capabili de toate aceste stări şi mai ales de una care în mod sigur îi dă unei fiinţe calitatea de om: frica de moarte !
Încă un film care arată că, din dorinţa… citeşte
Un viitor sumbru dominat de o societate opresivă şi lipsită de umanitate
O distopie SF cyberpunk despre un viitor în care oamenii au împins limitele propriei civilizaţii, colonizând alte sisteme solare şi confecţionând androizi clonă (denumiţi "replicanţi) pentru a lucra ca sclavi în ridicarea complexelor spaţiale şi în explorarea zonelor periculoase ale galaxiei. În urma dezvoltării tehnologice, noile modele de replicanţi (Nexus-6) au ajuns să fie aproape identici cu oamenii şi să manifeste trăiri similare, identificarea lor devenind dificilă şi putând fi posibilă doar prin efectuarea unui test care să le identifice lipsa de experienţă în trăirea emoţiilor omeneşti. Planeta Pământ, singurul loc unde este interzisă prezenţa replicanţilor, a devenit un spaţiu neprimitor şi ostil atât din cauza atmosferei sumbre (zilele sunt scufundate în întuneric din cauza smogului, Soarele nu se vede din cauza norilor groşi ce… citeşte
Cu siguranta ca la acea vreme,filmul asta era foarte bun,dar vazut in ziua de azi,e departe de un film sf bun !Mi se pare o mare dezamagire,in afara de coloana sonora,un film foarte ,foarte slab !Nu am citit cartea,dar filmul ,repet este foarte slab,ca multe din top 250,inca o dezamagire,care nu isi merita locul acolo!
L-am vazut intaia oara in urma cu multi ani, l-am revazut acum in contextul lansarii cinematografice a "continuarii" pe care intentionez s-o vizionez cu prima ocazie. Prim vizionare a "Vanatorului de recompense" nu m-a impresionat foarte mult insa de asta data am apreciat filmul cu alti ochi intelegand de ce multi il considera a fi un film cult, o piatra de hotar in ceea ce priveste evolutia science-fiction-ului in cinematografie. Impresionant modul in care Ridley Scott regizeaza filmul, reconfortanta reintalnirea cu Harrison Ford din vremea cand impresiona pe toata lumea in "Star Wars", de apreciat contributia lui Rutger Hauer, un replicant care ramane la loc de cinste in memoria cinefila afectiva.
Imi doream sa vad un S.F. bun. Asa ca am revazut filmul. Mi-a placut mult atunci, filmul mi se pare bine facut si in conditiile de astazi. Nu pare demodat. Mai mult fimul vazut in anul 2018, parca, in film se fac referiri la anii 2016 si 2019, m-a trecut un fior ca am ajuns in anii de referinta ai S.F. Filmul trateaza magistral nelinistea lui Blaise Pascal. Si cred ca , da, oile viseaza. Nu stiu daca actualul Vanator de recompese e mai bun sau mai slab decat cel din 1982.
Blade Runner, este un film care a stabilit standardele genului science fiction la începutul anilor ’80, făcând posibile o serie întreagă de filme care au în centru o lume distopică, în care oamenii trebuie să supraviețuiască pe o Terra aflată în pragul autodistrugerii.
Foarte bun.
Filmul are o poveste interesantă care iti menține curiozitatea pe tot parcursul lui. Are și un decor foarte bine construit iar Harrison Ford își face treaba ca la carte. Singurul minus al filmului și care lipsește este acțiunea,în rest e ok.Oricum nu trebuie ratat,clar!
primul demonstreaza aici ca vrea si poate sa ia un compozitor de milioane (vezi si conquest of paradise) cum e vangelis, care ridica filmul cu cel putin dou, daca nu trei puncte - muzica este PEREFCTA pentru acest film.
al doilea are aici parte de un film care il confirma drept Actor, fara farafasticuri de rambo, terminator, neo, walker texas ranger sau punisher, un om obisnuit, cu sentimente si care mai si singereaza din cind in cind (sic!) si totodata un profesionist care face fata cu brio incercarilor la care este supus. zic asta pentru ca bravada, poantele si mentalitatea de 'devil may care!' din star wars aici e disparuta si apare un rol care ii permite sa demonstreze ca sentimentele de ura, dragoste, indirjirea, frustrarea, frica - dada frica! -… citeşte