Puzzle psihologic care necesita deplina atentie a privitorului pentru a putea fi reconstuit in cele mai mici detalii. Dialoguri sclipitoare, pline de miez, multiple rasturnari de situatie, surprize care apar la tot pasul, ritm alert. Si totusi... de ce ,,Black bag,, ? ,, Geanta neagra e o analogie pentru casnicie,, declara Michael Fassbender, cel care interpreteaza unul dintre personajele principale ale filmului. ,, Spui intotdeauna adevarul? Ce aspecte esti silit sa ascunzi pentru a-l proteja pe cel de langa tine? E un concept interesant,,.
Fassbender, Blanchett, Abela, Burke, , Page, Harris. Si, bineinteles, Brosnan, Pierce Brosnan pe care, de cate ori il vezi, nu poti sa nu-l legi in memoria cinematografica de Bond, James Bond chiar daca asta a fost deja demult iar intre timp 007 a fost intruchipat cu succes si de Craig, Daniel Craig. S-au vazut destule… citeşte
Film de 1 ora jumate care se simte de 2 ore jumate.Pacat de distribuție singura bila alba a filmului in rest numai discuții cretine care nu duc nicăieri din lumea spionajului in concluzie o bazaconie de nedescris.
Un film rasuflat, plictisitor plin de clisee fara nimic nou fata de miile de filme britanice de acest gen care au fost scoase pe piata in ultimii 100 de ani. Ce mi-a displacut mai mult la acest film in comparatie cu altele de gen au fost lipsa de femei atragatoare. Cate Blanchet arata mai imbatranita decat varsta ei si pare ca si-a injectat tot ce e disponibil pe piata in fata ei. Greu de privit chiar si cu tot machiajul. Nu vreau sa imi imaginez cum arata fara machiaj. Chiar nu mai sunt actrite tinere sa joace roluri de spioni!? Nu merita sa platiti sa il vedeti.
E un film despre spionajul actual, in care se utilizeaza și supravegherea spațială. Agenții secreți au tipologii și interese diferite, cuplul Kathryn și George iese in evidenta prin sacrificiul pe care îl fac unul pentru celălalt, în situațiile limita Acțiune cu suspans, intrigi, final neașteptat Merita văzut.
Un film care fără a fi remarcabil, poate reprezenta o alegere într-o după amiaza. Un film despre (cu) spioni britanici, nu americani, deci cu mai putine gloanțe și kung-fu și cu mai mult creier și întorsături. Adică, pana la urma, mai aproape de realitate. Eu nu am regăsit cliseele și deciziile narative previzibile de care pomenește R_afc, dar deja m-am obișnuit ca respectiva persoana sa vadă un film și sa ai impresia ca vorbește despre cu totul altul. Sau ca nu a văzut de fapt filmul, ci doar trailerul.
Regia mi-a plăcut, Blanchette este "de acolo", Fassbender îmi place oricum și își face și de data asta treaba foarte bine, iar ceilalți actori contribuie fiecare fără nicio scăpare la "jocul de echipa".
Un omagiu răsuflat al unei epoci cinematografice în care oamenii frumoși navigau cu dezinvoltură prin situații tenisonate în timp ce își dădeau replici ștrengărești. O acțiune de duminică împiedicată în clișee și decizii narative previzibile și călduțe. Personajele, deși interpretate de actori talentați, sînt lipsite de contur, rămînînd niște biete schițe stereotip pe care le-am mai văzut de sute de ori în amiezile de duminici nesfîrșite. Personajul lui Blanchett, Kathryn St. Jean, agent de informații al guvernului britanic, este soția lui George Woodhouse al lui Fassbender, un coleg spion. Cei doi lucrează în același birou londonez, sub bagheta lui Arthur Stieglitz (Brosnan), un spion care practic s-a născut în costum. Povestea, care se vrea a fi o incursiune plină de suspans și intrigă, devine rapid un labirint confuz de scene lipsite de sens… citeşte