Un film greu de digerat de marea masa o oamenilor care prefera sa li se explice sau sa li se citeasca de altii, replicile din film! Asta s-a dorit; aici s-a ajuns :( Dincolo de povestile de viata ale unor cineasti americani din anii `20, sunt lectii de viata. Nu este vorba doar despre 4 personaje principale ci este vorba despre toti cei care au ajuns sus, au decazut si nu s-au mai putut redresa!
Un alt film excelent de atmosferă!! extraordinară muzică și prestație actoricească.Mi -a plăcut ff mult dialogul între Brad Pitt (Jack Conrad) și Jean Smart (Elinor John) despre menirea actorului și a artei cinematografice!!La cat mai multe filme de acest fel!!
Dacă nu știați care era atmosfera pe platourile de filmare din anii 20-30,in SUA bineînțeles, dar mai ales de ce excese si depravare erau în stare unele vedete,trebuie sa vedeți acest film. Dar și pentru a realiza de ce erau în stare unii pt film, pt un rol, pt industria asta care i-a devorat pe majoritatea dintre ei. Un film memorabil, un spectacol uneori grotesc, alteori mizerabil, scârbos, dar și cu scene frumoase.
Bine macar ca in anii aia nu beau, nu fumau, nu se drogau, nu si-o trageau ca animalele si erau domni si doamne.Nu?
Altfel, am vazut rol secundar interpretat mult mai bine decat ce face supraevaluatul Brad Pitt si la fel si in cazulpasaricii Margot Robbie care iti fura ratiunea cu infatisarea, mai putin cu vreun adevarat talent.
Si pana in ziua de azi actorii si cantaretii au impresia ca sunt niste zei intangibili. Doar pentru ca au bani. Dar banii vin de la... spectatori, indiferent sub ce forma cumpara produsul lor. Deci sunt scalvii banilor si atitudinea lor de superioritate nu se justifica.
Stiind ca numai cine nu vrea nu devine actor la Hollywood, nu e nicio surpriza ca apar mereu atatea nume si filme. O industrie care are o singura unitate de masura: cantitate.
Si ce destin si-au creat unii, istoria se repeta, astia imbatati de celebritate isi iau zilele.
A fost o experienta neasteptat de calitativa la cinema cand l-am vazut si cred ca mai multi cinefili trebuie sa-i acorde o sansa deoarece este ca o scrisoare de dragoste la adresa cinematografiei in sine. Putin cam lung dar merita. Foarte subapreciat.
O radiografie neiertătoare a tranziției de la filmul mut la cel cu sunet, cu tot ceea ce a reprezentat perioada respectivă. Foarte bun filmul !
Impresionant și controversat totodată !
Daca Tarantino evoca Hollywoodul anilor 60, Damien Chazelle, ne duce la granita dintre filmul mut si cel vorbitor. Apusul unei epoci cu gesturi teatrale si ridicole si inceputul erei filmelor muzicale, cu montari grandioase.
Amurgul zeilor! Caci asta erau actorii acelei epoci. Epoca in care totul le era permis, O época de lux si decadenta. Intalnim aici sfarsitul unor cariere. O avem pe Lady Fay Zhu, care scria replicile in timpul filmului mut, pe Jack Conrad care desi are o voce buna nu mai este pe placul spectatorilor fiind ridicol cu replicile prea teatrale si in plus este prea scump si pe Nellie LaRoy care substituie lipsa de talent cu prostitutie, droguri si jocuri de noroc.Si avem si un mexican care cauta cu tot dinadinsul sa para un american 100%. Nu m-a dat pe spate jocul actorilor. Brad Pitt joaca corect, dar cam atat, iar Margot Robbie nu m-a impresionat nici in filmul… citeşte
Dacă treceti de începutul scarbos(deși aici prezintă chiar bine dezmățul de la Hollywood) veți ajunge sa vedeți un film neasteptat de bun care prezintă excelent si partea frumoasa a Hollywood-ului la care visam cu toții,coloana sonora e remarcabila,decorurile reușite iar Diego Calva si Brad Pitt si-au intrat foarte bine in roluri,merita vazut cu siguranță!
Nu am dat niciodata un comentariu sau un rating la filme, chiar daca au fost dezamagitoare. Insa filmul acesta a fost primul film de la care am plecat dupa 2 ore in care am avut parte de cel mai prost film vazut vreodata.
BABYLON este o comoară a unui film! Intriga te prinde de la început până la sfârșit - nituind în traiectoria sa; antrenant, brut și, atât de autentic. Povestirea captivantă și emoționantă este finalizată cu o distribuție excepțională, elemente de producție de top, cinematografie creativă, o partitură cu adevărat evocatoare și perfect utilizată și o regie superbă. Tot respectul meu pentru toată lumea a implicat crearea acestei piese de artă strălucitoare.
Un omagiu adus cinemaului, în stil diferit de „ The Fabelmans”, cu adieri din Tarantino ....o frescă delirantă, halucinantă, un melanj de stiluri, cu ritm, efecte muzicale și final pe măsură. Poate că e prea lung și inegal în demonstrație. La nominalizările Oscar apare în ultimul plan...
Hollywoodul anilor 1920-1930. O perioada de tranzitie in istoria cinematografului, de la filmul mut la cel in care se vorbeste. Excese extreme in industria cinematografica, petreceri de la apusul pana la rasaritul soarelui, orice distractie e permisa, sex, alcool, droguri, libertinaj la maximum. Visul holywoodian lipsit de limite, vremuri in care marele ecran era ,,cel mai magic loc din lume,,. Cinci personaje in plina glorie sau in cautarea acesteia: un actor deja experimentat, o blonda capabila de orice, un mexican care e acolo oricand e nevoie de el, o asiatica misterioasa si inevitabilul afro-american pentru care muzica nu mai are nici un secret. Cinci personaje in mijlocul unei babilonii generale, cinci destine intr-un vartej care nu iarta pe nimeni.
Oooooops, he did it again. Dupa foarte intensul ,,Whiplash,, si dupa splendidul ,,La la land,, Damien… citeşte
Damien Chazelle se intoarce in stil mare si ne ofera o CAPODOPERA de film. Actiunea are loc intr-un ritm ametitor si ne poarta in timp pana in anii '20 unde vom descoperi cum se faceau filmele atunci precum si viata de noapte in Hollywood-ul acelor ani. Apoi trecem in anii '30 pentru ca, in final, sa ajungem un pic si in anii '50.
Filmul este concentrat in jurul a 3 personaje, 3 caractere diferite interrpretate magistral de catre Margot Robbie, Brad Pitt si Diego Calva. O colona sonora de exceptie, cu melodia de la final care iti va ramane multa vreme inregistrata in cap, iar epoca a fost foarte bine reprodusa. Momente de emotie profunda alterneaza cu multe momente de umor, chiar daca pe alocuri e umor negru, insa prinde la public!
Un omagiu adus Hollywood-ului de acum 100 de ani, despre impactul pe care filmele l-au avut asupra societatii. Un film "altfel", pe care il vei adora!
Povestea este plasată în Pre-Code Hollywood la sfârșitul anilor 1920 și începutul anilor 1930, în timpul tranziției industriei cinematografice de la filmele mute la filme talkie. Această eră a Hollywood-ului a fost renumită nu numai pentru petrecerile sale legendare și comportamentul desfrânat, ci și pentru conținutul sexual al filmelor. Înainte de 1934, filmele de la Hollywood puteau să înfățișeze sau să implice nuditate, gesturi obscene, relații homosexuale, adulter, viol, avort și consum de droguri. Când Codul de producție al filmului a fost aplicat în 1934, conținutul filmelor a fost sever restricționat, iar filmele Pre-Code nu au fost permise de cenzori să fie relansate fără tăieturi permanente ale printurilor principale. Codul va rămâne în vigoare până în 1968, moment în care epoca sexuala a cinematografiei Pre-Cod a fost uitată.IMDB
Merita vazut...