Anonyma - Eine Frau in Berlin

(2008)

Anonyma - Eine Frau in Berlin

Poster Anonyma - Eine Frau in Berlin Poster Anonyma - Eine Frau in Berlin

Sinopsis Anonyma - Eine Frau in Berlin

Mai mult

A Woman in Berlin (Eine Frau in Berlin) este o drama inspirata dintr-o intamplare reala, povestita in cartea cu acelasi nume, scrisa de o autoare anonima, identificata apoi ca fiind Marta Hillers. Autoarea a fost victima abuzurilor armatei rosii, dupa ce orasul Berlin a fost ocupat de catre sovietici, la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Filmul, regizat de catre Max Färberböck, explica multe din ororile prin care au fost nevoiti sa treaca supravietuitorii germani dupa…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: luciivan
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
margott pe 08 Aprilie 2013 22:30
Nu e un film despre nemti, nici despre rusi. E vorba despre sufletul unei femei care, ca un portelan fragil, se sparge in mii de bucatele cand e nevoita sa se confrunte cu dezumanizarea pe care o provoaca razboiul. Inima femeii nu stie ca e razboi si ca barbatul de care s-a indragostit e de cealalta parte a baricadei. Idealismul lui si blandetea pe care i-o arata o atrag spre el si transforma lupta ei pentru supravietuire intr-un sentiment de cvasi-dependenta, iar in final de recunostinta pentru acel om. Nu vreau sa-i jignesc pe barbati, dar femeile vor intelege si vor aprecia mult mai bine filmul.
5 2
danieltanasass1 pe 03 Ianuarie 2012 22:02
Poate ati uitat ce-au facut nemtii in teritoriile ocupate...?!
5 7
violeta_todica pe 19 Ianuarie 2019 21:41
Excelent filmul !
Ororile razboiului,si victimele sale in anul ,,zero" ,anul in care nimic si nimeni nu mai este ca inainte de razboi.Anul in care s-a incheiat razboiul a produs la fel de multe nenorociri ca in timpul razboiului. Si nu numai in Germania ...Peste tot in lume!!! A fost un razboi mondial!!!
Nu exista razboi bun,indiferent daca motivatia este de aparare sau de cucerire. Razboiul este doar razboi !!! Razboiele produc foamete,morti,raniti,prizonieri si violuri de toate partile.
Mare parte dintre victimele razboiului,au fost ,din nefericire,victime si dupa razboi-de ex, multi evrei care s-au intors din lagar,sau femeile violate asa cum este cazul personajului principal feminin din film,cad sotul ii spune a ii este scarba de ea.
Cuvintele sunt de prisos...
Excelent jocul actorilor.Foarte buna regia,decorurile.
Excelent evidentiata natura… citeşte

2 1
Vegetarian pe 01 Ianuarie 2012 06:54
In spatele unui barbat de succes se afla o femeie puternica . Nemtii sunt cel buni exportatori din Europa . Cel care a creat compania producatoare de avioane Boeing a fost un neamt . Cum sunt femeile care se afla in spatele lor ?
2 6
stricted pe 20 Ianuarie 2019 08:15
Un film ce reflecta realitatea cruda a razboiului…indiferent de ce parte protagonistii s-ar afla…
1 0
blackmore pe 01 Iunie 2020 12:52
Un film nemtesc neasteptat de prost, totusi avand in vedere despre ce era vorba un om normal nu se putea astepta la ceva bun.Totusi sa zici ca e inspirat din fapte reale frizeaza oligofrenia
0 3
lili22 pe 19 Ianuarie 2019 22:22
Ce film prost.Stie toata lumea de violurile rusilor dar a iesit din asta un film dezgustator cu foarte multe greseli si cu un maior de opereta.
Adica se intalneau doua nemtoaice si asta era prima intrebare, de cate ori ai fost violata?

0 5

Spune-ţi părerea despre Anonyma - Eine Frau in Berlin

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Anonyma - Eine Frau in Berlin
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells