Angela merge mai departe

(1981)

Angela merge mai departe

Poster Angela merge mai departe Postere Angela merge mai departe

Sinopsis Angela merge mai departe

Despărțită de un soț alcoolic și violent, o șoferiță de taxi duce o existență banală, ale cărei puține evenimente țin de relația cu oamenii care i se urcă în mașină, în calitate de clienți. La un moment dat, ea îl întâlnește pe Gyuri, un muncitor petrolist, venit în Capitală pentru specializare. Cei doi se căsătoresc, deși bărbatul urmeaza să plece pentru trei ani în India, la lucru, iar Angela nu-l poate urma.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.5

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 17 Februarie 2014 16:12
Autenticitatea vieţii
„Angela merge mai departe” este un film realist despre o şoferiţă de taxi de vârstă mijlocie, confruntată cu singurătatea după ce divorţase de un soţ beţiv. Femeie simplă, obişnuită cu greutăţile vieţii, ea nu mai crede în posibilitatea de a-şi mai reface viaţa şi a dobândit o atitudine cinică faţă de bărbaţi. Viaţa ei se împarte între imaginea lumii văzută prin parbrizul maşinii (ca şi personajul principal din "Taxi Driver") şi nopţile petrecute în faţa televizorului. Întâlnirea cu un bărbat divorţat, cu o situaţie complicată pe plan profesional, o determină să facă o alegere.

Spre deosebire de producţiile epocii, impregnate cu propagandă, acest film este unul realist şi sincer. Replicile sunt directe şi autentice, pline de subînțelesuri şi lipsite de convenţionalism. Portretul Angelei, realizat excepţional de… citeşte

7 3
Iulidesprefilme pe 06 Decembrie 2012 20:30
Filmul se reţine pentru prestaţia actoricească a Dorinei Lazăr.
5 1
saiaj pe 14 Septembrie 2014 18:37
Filmul nu e prost, nu e pierdere de vreme, dar nici nu m-a rupt. Este o poveste de dragoste, cu accente comice uneori/dramatice uneori. E ok. Se poate vedea. :)

https://www.youtube.com/watch?v=XPu8TLzTX3I&index=18&list=WL

2 5
Domolul pe 16 Februarie 2014 23:10
De balada
Unde ati gasit posteru asta ? Ar fi fost bine daca era si adevarat, in 81 daca in Romania se facea un asa poster de film acum cinematografia era departe. Despre film doar atat:
feminism

2 7
blacksea_rider pe 05 August 2017 13:31
Nice poster...
Interesant mixture cu De Niro si Dorina Lazar....Taxi Driver...o buna ocazie sa vezi imagini din Bucurestiul de altadata,cu cartierul Uranus inainte de demolare ...si nu numai...
1 1
lili22 pe 23 Mai 2015 05:08
acceptabil pentru vremea sa
Buna prestatia actorilor din rolurile principale, Dorina Lazar conducea chiar ca o profesionista.
1 4
Vegetarian pe 16 Februarie 2014 21:27
Filmul acesta a fost difuzat online la TVR 2 , Duminică 16 feb 2014 , 20:55 . Putine filme sunt oferite de televiziuni , pe net gratis .

Categoria 40 - 50 de ani = filme cu actori in rol principal intre 40 si 50 de ani ...László Miske - Gyuri = la 46 de ani = born on September 18, 1935 = petrolist, venit în Capitală pentru specializare , urmeaza să plece pentru trei ani în India, la lucru, si are o relatie cu Angela

Relaxanta muzica

1 5
analuminita01 pe 06 Februarie 2024 23:23
Dorina Lazar e frumoasa, feminina, dar filmul e din acea epoca. Muzica e frumoasa, jocul actorilor e de retinut, merge de vizionat intr-o seara.
0 0
Deceoare pe 01 Iunie 2023 20:10
Dacă nu ai trăit în epocă și nu ai simțit problemele de atunci nu poți aprecia la justa valoare acțiunea filmului.
0 1
mirceapopa79 pe 09 Martie 2020 02:33
RATARE FEMININA
Un FILM gretzos FEMINIST o pastisha dupa TAXI DRIVER cu DE NIRO cu DORINA LAZAR jucand excelent plus muzica frumoasa a lui Teicu in totala contradictia cu banalitatea filmului.E filmul care iti creaza scarba de femeia din comunism. Filmul a devenit ulterior celebru intrucat in film apare vechiul cartier URANUS demolat de comunisti ca sa faca MAGAOAIA de CASA POPORULUI. Se insista pe feminizarea profesiei exclusiv masculine de TAXIMETRIST. E bine de vazut pentru ca se vede ce reprezinta RATAREA FEMININA in vremurile FADE ale primilor ani`80. Retzinem faptul ca TAXIMETRISTA se combina un un PETROLIST UNGUR (actorul MIshke e ungur) care o lasa pentru a-si urma cariera si a face bani. Atunci in 1981 Nationala de fotbal a Romaniei se batea cu Ungaria pentru calificarea la Mondial.
0 5

Spune-ţi părerea despre Angela merge mai departe

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Angela merge mai departe
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells