Am descoperit acest film citind articolul deste previziunile oscarurilor de anul acesta.Este un film exceptional, un flim...lectie, foarte educativ si il recomand in special tinerei generatii.Luati aminte la acest film si invatati sa apreciati valorile care dureaza in viata, care se obtin numai prin munca proprie.Nu cautati scurtaturi spre o viata lipsita de griji, dar plina de valori false si nu sariti peste nicio etapa a vietii incercad sa ajungeti mai repede intr-o astfel de lume petru ca in final veti cunoaste ,fara exceptie, dezamgira.Iata cateva idei desprinse din acest film pe care sper ca il veti urmari cat mai multi dintre voi, pentru ca merita vazut.
An Education este un film britanic foarte bine realizat, fara prea multe personaje, cu o poveste simpla, dar transpusa excelent in film; actorii joaca excelent, in special Carrey Mulligan care este protagonista acestui film. Il recomand tuturor si as vrea ca astfel de filme sa apara si in Romania.
Intr-adevar un film genial! O poveste frumoasa, usor dramatica si romantica. Filmul este plin de bun gust de la poveste pana la garderoba, soudtrack, locurile in care s-a filmat. Un must-see to enjoy!
* Numele original al filmului - «Educaţie» (An Education).
* Cu o săptămână înainte de începerea filmărilor, din proiect a ieşit Orlando Bloom, el a fost înlocuit de Dominic Cooper.
Demult pe mine nu m-a bucurat cinematagrafia pur britanică, pe care o iubesc foarte mult! Acest film, poate, n-a deschis noi orizonturi, dar vizionarea lui a adăugat emoţii vii şi a lăsat un gust plăcut...
Principalul lucru pentru mine - Carey Mulligan, încântat de farmecul ei nemijlocit. Rezultatul este un film uşor de privit, dinamic, fascinant, puţin ironic şi cu adevărat o peliculă britanică. În general, la vizionarea lui, am primit doar emoţii pozitive.
Povestea este frumoasa si foarte echilibrata. Pe langa faptul de a fi un film educativ este si relaxant. Avem parte de peisaje supebe, de situatii de viata reale si ceea ce este cel mai important: fara violenta si vulgaritate. Merita vazut si poate constitui un model in restabilirea valorilor "normalului". Dupa o experienta atat de efervescenta, concluzia eroinei este demna de memorat: "Spre viaţa pe care mi-o doresc
nu există scurtătură". Educatia intotdeauna trebuie sa primeze caci ea include si moralitatea!
Tema filmului iti da de gandit,chiar daca multi trec prin asemenea experinte ,putin aleg educatia,iar multi sa afunda in probleme."Spre viaţa pe care mi-o doresc nu există scurtătură".Merita urmat acest concept plin de intelepciune.
Recomandat atat parintilor cat si copiilor (fete si baieti).
Tiparele de altadata trebuie modelate pentru ziua de azi, putina psihologie nu dauneaza nimanui. Increderea ar trebui sa fie cel mai de pret lucru pe care il acordam cuiva dar nici aceasta 100%. Nu trebuie sa fii un Don Juan sa cuceresti o fata ci numai sa fii sigur de ceea ce spui si felul in care o spui, cel mai important - sa ai ce sa spui. Daca cazi, ridica-te, reflecta pe parcurs.
Filmul prezinta in esenta dificultatile maturizarii si acele momente in care avem de facut anumite alegeri definitorii pentru drumul pe care vrem sa il urmam in continuare in viata. In cazul de fata, povestea se concentreaza asupra unei fete de 16 ani, studioase, impinsa catre Oxford de catre un tata el insusi cam nesigur pe el. Intamplarea face sa-l cunoasca pe David, un boem, pasionat ca si ea de pictura, muzica, filme si cam tot ceea ce tine de cultura. De aici firul vietii ei arata ca un clopot gaussian; viata lui Jenny (numele protagonistei) pare a fi intr-o ascensiune continua, ea invatand sa isi traiasca cu adevarat viata, pentru ca apoi sa se spulbere acea frumoasa iluzie in care ajunsese sa creada cu atata tarie. Desi subiectul i-ar da posibilitatea, filmul nu este atat de dur, pe alocuri chiar putand sa-ti smulga cate un zambet. Jocul actorilor este foarte bun; mentiune… citeşte
Mi-am facut cont pe cinemagia adineauri, special ca sa pot sa comentez despre filmul asta:D
Cel mai interesant mi s-a parut caracterul ei.. Si cum a jucat, evident. Dar cat de matura!- ce fata de la noi, la 17 ani poate spune ce o deranjeaza sau ce gandeste exact, in fata unui barbat care o place si de care e atrasa? la varsta asta nu prea stim ce vrem, pe ce lume traim, si... ma gandesc ca pana si eu in situatia aia, nu puteam fi atat de.. :-? sigura pe mine. Ma refer si la faza cu harta, cand s-a suparat pe el.. Iti trebuie curaj si personalitate ca sa fii cum a dat ea dovada ca e pe tot parcursul filmului.
A, era sa uit sa zic: ce dragut cum stau in poza:) frumos mod.. poate credem ca toti l-am imaginat, cand il vedem, dar de fapt poate f rar sa se aseze cineva altfel decat cat mai langa celalalt, in bratele lui, sau langa el, sau sa se priveasca normal. Si totusi,… citeşte
In cele ce urmeaza o sa-l intep putin pe cel care a scris ca acest film este o Drama. Conform dex-ului , Drama s-ar traduce cam asa : Drama este caracterizata prin ilustrarea vietii reale printr-un conflict complex si puternic al personajelor individualizate sau tipice, cu intamplari si situatii tragice, in care eroii au un destin nefericit. Intradevar am vazut toate acele caracteritici ale dramei , dar destinul nefericit , sincer nu l-am observat. Cum poate sa fie numita o drama cand totul se termina asa frumos ? Exact genul Basmului . Revenind la comentarii mai pertinente , ecranizarea este speciala si deosebit de interesanta . M-a marcat foarte mult in acest film atitudinea parintilor !
Prietene, imi pare rau sa te dezamagesc, dar DEX-ul nostru e departe de a fi o biblie a limbii Romane. Sunt destul de multe locurile unde trebuie sa-si revizuiasca definitiile si explicatiile. Si nu doar pentru ca limba vorbita l-a depasit, ci pentru ca, nu de putine ori, porneste de la premize gresite. Si crede-ma ca trebuie sa-l consult destul de des. Asa ca am putut observa si unele aberatii. E suficient sa te uiti, de exemplu, la ce scrie despre Pasti.
Ok Domnul Cata. Ce inteleg eu din comentariul dumneavoastra este ca nu acesta ar fi definitia dramei. Comentariul meu arata in acest fel doar pentru a justifica o parere si pentru a nu face comentarii aiurea la adresa filmului. Este doar o parere personala , si am simtit nevoia sa aduc dovezi( singura de altfel). Dumneavostra ce credeti despre acesta ecranizare ?Este drama sau nu este drama ? Cred ca acest punct din comentariul meu merita comentat,nu definitia dramei pe care nu eu am inventat-o.
Da-ti-mi voie sa va salut si sa va strang mana !
Un film foarte bun...pe care il recomand! Nu obisnuiesc sa ma uit la astfel de filme, prefer filmele cu mai multe actiune dar este foarte bine redata societatea din acea perioada.
Un film extraordinar. Carey Mulligan a interpretat cum nu se poate mai bine rolul tinerei eleve fara prea multa experienta de viata. Aspectul ei fizic a ajutat-o sa fie fermecatoare si sa joace foarte bine rolul unei fete cu aproape 8 ani mai tanara decat ea. Cine vede acest film nu poate sa nu fie impresionat de surasul ei inocent, de replicile pline de umor sau ironie si de maturitatea de care da dovada in final. Cred ca interpretarea ei a facut din acest film unul foarte bun si, dupa parerea mea, ea merita sa ia Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal.
Demult nu am mai vazut un film atat de bun... il recomand tuturor cinefililor. Carey ar fi meritat Oscar pentru interpretarea lui Jenny, dar.... e bine ca a fost totusi nominalizata la categoria "Cea mai buna actrita" si cu siguranta, la un moment dat, talentul ei actoricesc ii va fi recunoscut.
Carey Mulligan este o adevarata revelatie in "An Education" !!!
Filmul "An Education", pe drept nominalizat la Oscar printre cele mai bune 10 filme din 2009 (personal intre primele 5), aduce la viata o poveste din Anglia, inca destul de conservatoare a anilor '60, unde o eleva de 17 ani face cunostinta cu un barbat ce are de doua ori varsta ei.
Subiectul, aparent revoltator, este prezentat intr-o maniera incredibil de accesibila si stilata chiar as spune, iar Carrey Mulligan (care la cei 25 de ani joaca rolul unei eleve de 17 ani) este o adevarata revelatie si mai mult ca sigur o vom mai vedea si in alte filme.
Recomand cu caldura acest film oricui vrea sa vada o poveste despre o relatie putin probabila, care se transforma in final intr-o adevarata lectie de viata pt. eroina principala !!!
un film obligatoriu de vazut
un scenariu original, o interpretare buna din partea actritei principale plus o coloana sonora minunata(de remarcat melodia instrumaentala a lui floyd cramer de la inceputul filmului)
pt necunoscatori floyd cramer a fost pianistul lui elvis in anii 50 si inceputul anilor 60