Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăși, frumoasă e viața!

(2009)

Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăși, frumoasă e viața!

Poster Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăși, frumoasă e viața! Postere Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăși, frumoasă e viața!

Sinopsis Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăși, frumoasă e viața!

Mai mult
Inspectie

România, anii 80: la primăria din sat sună telefonul: un politruc de la centru pornește să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua următoare și insistă ca ordinele să-i fie respectate întocmai.

În Casa Scânteii e fierbere mare: în toate fotografiile oficiale, tovarășul Ceaușescu își scoate pălăria în fața domnului Jiscard D’Estaing iar acest lucru este ideologic in-ac-cep-ta-bil.

Curentul electric nu ajunge la Adincatele dar activistul sosit de la București…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: Marc
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
Vezi pe Netflix
Se difuzează la TV.
Cinemaraton
Duminică, 21 Apr 19:30

Caseta tehnică

AKA

  • Tales From The Golden Age

Produs de

Mobra Film

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Mobra Film

Distribuit in Romania de

Mobra Films

Țara

Romania, Franta

Taguri

Box office Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăși, frumoasă e viața!

Weekend premieră (21.09.2009)
  • Loc 7
  • Spectatori 4.588
  • Încasări (RON) 67.678,14
Total
  • Spectatori 26.520
  • Încasări (RON) 354.629,00
  • Încasări (USD) 122.676,77

Părerea criticului

Pitbull pe 25 Septembrie 2009 12:43
Un exorcism vesel
Un exorcism vesel - "Tovarăşi, frumoasă e viaţa!"
Haz sălbatic şi spirit de supravieţuire

Despre "Patru luni, trei săptămâni şi două zile", minţile înguste afirmau că e un film "despre un avort" (sau, mai rău, "filmu' cu avortu'"), ori, mai acceptabil dar tot inexact, "despre comunism". Aşa cum am arătat la vremea respectivă (opinie confirmată şi de Cristian Mungiu), "432" era în primul rând un film despre dezumanizare (în anumite condiţii specifice - aici: interzicerea avorturilor în ultimii ani ai "Epocii de Aur"). Din acelaşi punct de vedere, dublul opus "Amintiri din Epoca de Aur" urmăreşte, cu precizie, tema efectelor secundare ale comunismului în rândul oamenilor simpli. Astfel se justifică în plan estetic recursul la faimoasele legende urbane proprii perioadei - ca soluţie a dorinţei lui Mungiu de a opune şi o viziune… citeşte

13 5

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
GabrielaSirbu pe 26 Septembrie 2009 14:14
Iaca pozna, sa vezi si sa nu-ti vina a crede !!! Adica, un film RO bun, chiar foarte bun de la inceput pana la sfarsit !!!
Acest film RO foarte bun, este alcatuit din 4 scurt-metraje, evocand 4 intamplari diferite ale acelor vremuri si sunt toate 4, fara nicio exceptie, filme cu poveste, personaje, deznodamant, umor, mult umor deloc fortat si fara gestica si vulgarul actual, umor involultar foarte bine pus in valoare. Toata lumea din cele 4 filmulete isi face treaba foarte bine, chiar si figurantii, cu auzul stam bine si CULMEA, avem si muzica de film (rarisima in filmele RO).
Desi m-am speriat putin cand am vazut cata lume a fost in sala Studio sambata la ora 10.00 ( am zis ca n-am nimerit bine, caci de obicei la ora aia te miri ca ruleaza filmul pentru vreo 4-5 rataciti prin sala), m-am bucurat ca n-am avut parte de vreo dezamagire.
Sper ca si partea a II sa fie, ce… citeşte

16 7
edelweiss31 pe 26 septembrie 2009 21:49
eu m-am speriat cata lume a fost sambata seara la ora 22! :) la cat mai multe filme romanesti cu salile pline..
Iulia808 pe 4 iunie 2012 22:28
Hello! Aveti idee de unde pot face rost de posterul filmului?? Mersi frumos, in avans! ;)
marcusARCUS pe 09 Iunie 2009 16:21
Prima parte obligatorie de vazut!De fapt tot filmu!
La prima parte razi de mori!La a doua nu prea....Da e buna si aia!
11 9
punctsicontrabas pe 26 Septembrie 2009 07:24
Jos caciula!
Colectivul de spectatori prezenţi în sala Studio în ziua de 25 septembrie mulţumeşte din inimă tovarăşului Cristian Mungiu, regizor între regizori, şi îşi ia angajamentul ca luna viitoare să fie tot primul la partea a doua!

Cristian Mungiu e cel mai bun regizor din generaţia sa, iar „legenda lui Mungiu” e un film obligatoriu de văzut (genul de film de introdus la lecţia de istorie). Construit din patru secvenţe distincte (legende, după cum sunt numite) care au în comun doar cadrul temporal (anii '80), Amintiri din epoca de aur 1 este o lecţie de „realism socialist” până la cele mai mici detalii. Căci ce este realismul socialist? Un hibrid în deplin acord cu epoca mistificatoare a comunismului, „cunoaşterea vieţii în scopul de a o reflecta veridic în artă” (Jdanov). Mungiu deconstruieşte o realitate cu armele adversarului: decorul… citeşte

7 4
queenofhearts pe 30 Aprilie 2010 19:29
Mi a placut prima parte mult. Povestea porcului reloaded.....extraordinar....asa ceva.
6 1
VictorG pe 24 Septembrie 2009 12:27
Daca prostia ar durea...vai de capul unora
Zatyy, simplu iti zic: Nu te duce la acest film. Descarca niste blockbustere de pe torenti si traieste-ti linistit viata in fata pc-ului tau, eventual cu o bere in fata. E mai complicat cu filmele romanesti, intr-adevar. Te inteleg... Mai ales atunci cand nu ai habar despre filme, fie ele straine sau romanesti.

P.S. Nu se imbogateste Mungiu sau alt regizor cu banii platiti de tine pe bilet. Poate te razgandesti si-ti vezi linistit de filmele tale. Vizionare placuta!

6 12
Lukandee pe 29 Mai 2010 13:24
Mai, exceptionlal! Am ras, chiar daca m-am uitat singura. Dincolo de tema asta a vietii in timpul comunismului, viziunea carnavalesca e foarte bine dezvoltata aici. Superb!
Cel mai mult mi-a placut legenda fotografului oficial. :)
Oricum, ideea e ca nu s-au schimbat prea multe de atunci, asta-i clar.

5 2
kamus28 pe 07 Octombrie 2009 10:56
nota -10
Un film ff bun, extrem de haios mai ales pentru cei care au apucat sa fie cel putin pionieri in comunism. Trebuie sa stii cum se cumparau si cum aratau bananele din comunism... ca sa intelegi filmul. Am dat nota 10 dar cu "-" minus, pentru ca la sfarsit am avut o dezamagire: s-a terminat prea repede... trebuiau sa mai fie macar inca 3 povestiri. :) Acest film a reusit sa ma tina captivata de subiect si sa nu-mi dau seama ce repede a trecut timpul.
5 6
redeemer79 pe 12 Octombrie 2009 09:45
asta inseamna ca Mungiu pleaca din tara? :)
A spus ca in functie de succesul box office-ului acestui film isi va baza decizia de a pleca si lucra in strainatate sau a sta in Romania si a fi "copilul de aur" a nu fi confundat cu "Copilul minune" - un alt pitic dolofan :)

Filmul e dragut, are ceva umor dar"rejucat" - asa ca hai sa nu mai puneti chiar totul pe pedestal cu asa mare usurinta. Este si motivul pentru care ne-am obisnuit cu Mediocritatea cind tot ce ai este prostie. Unde este originalul. ceva cu adevarat pretios si de valuare ceva care va fi copiat de altii. Regizori nostri sunt photo copies sterse ale marilor regizori - Hai sa nu mai facem Filme sezoniere doar pentru elitisti intelectuali ce intr-un strigat de turma (ce aminteste de Epoca de Aur) aproba DA!DA!DA! pentru csa altii au zis DA

Multi uita ca ARTA este pentru a fi impartita cu altii nu este un gest sau o chemare egoita. Arta este… citeşte

5 10
thorium232 pe 23 Decembrie 2009 18:30
blabla
un film specific "ca dupa ceausescu", s-a pierdut esenta.
actori slabi, ai impresia ca au scriptul in fata si citesc dupa el

5 17
Deliab pe 26 Septembrie 2009 21:58
Parerea mea
Un film foarte foarte bun care trebuie vazut. Am ris, m-am relaxat, mi-a facut bine vizionarea acestui film. Din punctul meu de vedere are nota 10. Il recomand cu caldura celor care apreciaza filmul romanesc si nu apreciaza porcarioarele americane.
4 4
Radu47hitman pe 22 Decembrie 2009 14:34
Cele mai cunoscute legende urbane din România comunistă.
Este o productie colectiva scrisa de Cristian Mungiu si regizata de acesta impreuna cu Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu. Aceasta parte ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor ''80 recuperind umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca acelei perioade. Sunt niste povesti Comice, bizare, surprinzatoare care s-au inspirat din evenimentele adeseori suprarealiste ale vietii de zi cu zi in regimul comunist. Amintiri din Epoca de Aur incearca sa surprinda acea stare, facand portretul supravietuirii unei natiuni care s-a confruntat, zi de zi, cu logica sucita a unei dictaturi. Mi-a placut foarte mult aceasta parte, dar cele mai interesante legende, dupa parerea mea au fost ultimile doua, cea cu ciobanul si cea cu politistul lacom.
Filmul este pentru orice varsta, orice nivel educational, orice cinefil snob sau om obisnuit… citeşte

4 7
Iulia808 pe 4 iunie 2012 22:29
Cum as putea sa fac rost de poster?? Multumesc in avans! ;)
zatyy pe 05 Septembrie 2009 22:47
o nelamurire
de ce filmele romanesti au cate 5 regizori pe cand cele straine (care sunt si bune) au cate unu maxim doi ??:S intotdeauna romania se va remarca prin ceva ....bun sau rau dar nici nu mai conteaza ..suntem obisnuiti
4 13
trailaalex pe 13 septembrie 2009 22:54
acest film in special nu are cinci regizori ci sunt cinci povesti separate ca niste scurt metraje puse cap la cap, pentru ca asa a fost conceput totul. Cat despre filmele straine... sunt nenumarate cazuri in care au fost mai multi regizori la acelasi film. Un duo faimos e Tarantino-Rodriguez.. Si acest omnibus, ca asa se numesc mai multe filmulete sau episoade la un loc, chiar merita vazut! Toate bune...
zatyy pe 16 septembrie 2009 18:31
mersi ca m-ai lamurit si poate chiar am sa ma uit la film :)
cezzzarica pe 09 Ianuarie 2010 09:20
vrem continuarea :))
Ce proasta putea sa fie lumea inainte de 89, dar ce proasta e acum... :))
3 5
kenya pe 16 decembrie 2011 18:33
Eiii,curaj!!Daca eram la fel de prosti,nu am fi avut ocazia sa vedem o astfel de satira sau,mai rau,sa o si intelegem.Oamenii de atunci nu erau prosti,erau doar speriati si....indoctrinati.Nici acum oamenii nu sunt prosti,sunt doar foooarte lacomi si lipsiti de scrupule.Dar pe noi nu ne obliga nimeni sa le urmam exemplul.Sarbatori fericite!!!
marius_em pe 28 Septembrie 2009 01:39
De vazut
L-am vazut la IIFF. A fost si Mungiu, si la sfarsit a tinut o cuvantare, ca e bucuros de reactia celor din sala, pentru ca acest film a fost facut pentru public (parafrazandu-l). Pe timpul filmului s-a ras copios, iar la sfarsit s-a aplaudat indelung. Intr-adevar, dupa 432,un film foarte bun, dar facut special pentru Vest, a venit si unul pentru publicul roman, un film ce trebuia facut, pentru ca, asa cum bine spunea si CTP, cel mai usor renunti la trecutul tau razand de el. Filmul e foarte bun, cel putin aceasta prima parte pe care am vazut-o, si chiar daca nu sunteti fani ai filmului romanesc, cred ca totusi o sa-l puteti gusta pe acesta, fiind intr-un ton putin diferit de ce s-a facut pana acum... poate totusi a mai fost si "Nunta Muta" al lui Malaiele, care din motive necunoscute nu a fost prea promovat.
3 6
gestapo81 pe 22 Decembrie 2009 19:55
ieftin
Slab rau de tot.Niste filmulete facute mai mult la vrajeala.Buget mic,actori slabuti.
Spre deosebire de "432",nu am avut deloc sentimentul ca ma aflu in anii '80.Nota 2 de la mine,pt. ca mi s-a parut ca sunt luat peste picior.Daca bagi o dacie 1300 si niste drapele rosii,nu inseamna ca ai facut decor de film.Sa nu mai vorbesc de copii aia de vedete care apar in film(foarte probabil fara casting) si n-au nici o treaba cu actoria.Asta denota amatorism.

3 9
mongolarix pe 14 ianuarie 2010 00:35
Ai dreptate! La partea cu ..'nu am avut deloc sentimentul ca ma aflu in anii '80' si fazele cand scenele incepeau aratand filmat panoramic o dacie sau o lada si niste blocuri comuniste ...in partea a 2..

Spune-ţi părerea despre Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăși, frumoasă e viața!

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăși, frumoasă e viața!
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells