O partitură de film care te ține în suspans până la ultima pledoarie care îți schimbă mult perspectiva asupra oamenilor de culoare. Am rămas cu impresia că într-un fel e chiar mai bun și decât ”12 Years a Slave” fără a avea pretenția că pot justifica.
Nota 9 am dat-o pentru că am văzut și filme care m-au marcat mai profund și ar fi nedrept să le pun la egalitate, nu că acesta nu ar fi un film de 10.
Opinia mea despre percepeția anumitor persoane care își dau cu părerea despre un film este in felul următor!
Actori americani nu și-au vândut demnitatea in acele vremuri, filmul are conotații despre evenimente dramatice istorice care au schimbat gândirea cu privire la drepturile civile!
America stăpâneste cea de-a " Șaptea artă"! Cum poți să critici daca nu știi nici măcar cu se " mănâncă" această industrie!
Nu critica nimic din ce a fost acum 20 sau 30 de ani, acum este totul relativ , devii credibil doar daca dovedești că știi cât de cât ceva!
Un film tare pt genul lui. O dramă dureroasă care reamintește că in poporul american există mulţi ticăloși rasiști indiferent de culoare.
Așa ca un Ferentari românesc.
filmele difuzate sunt bune dar nu poți lungi un film de două ore la patru ore ..prea multă publicitate 15 min film și 20 de min publicitate este prea de tot de aceea nu aveti nici ratinguri din cauza reclamelor dar până la urmă vă interesează banii nu părerea oamenilor..rusine.
Ce naiba vrea să însemne acest film? Se pune la îndoială diferența de rasă? Și eu care credeam că în SUA democrația este la ea acasă din toate punctele de vedere și sunt anti-segregaționiști. Se pare că fum fără foc și invers nu este. Să nu uităm ce s-a întämplat la ei exact în primăvara acestui an.Interesant filmul,eu îi acord un 7.
Cu o actiune prea intinsa, putin cam lenta dar dramatica, filmul nu foloseste aceste doua teme ale reusitei rasunatoare a unui avocat si razbunarea tatalui pt ce a patit fiica lui la cotele unei capodopere sau a unui film foarte bun, cum avem exemplele Taken sau The Judge cred..sau orice alt film care se bazeaza pe aceste idei de baza. Dar filmul se salveaza fenomenal prin finalul sau..prin pledoaria lui Jake, prin modul in care transeaza o situatie total contrara in favoarea sa, apeland la emotie. Un discurs fenomenal, pt care merita sa derulezi filmul pana la capat. Fara acest final, era un film oarecare. Pacat parca pt toata pleiada asta de super actori care au compus intreaga distributie.
Un film foarte bun in care esenta povestii sale demonstreaza ca, o democratie adevarata, cladita de oameni cinstiti si constiinciosi, aparatori ai dreptatii, v-a avea sorti de izbanda, indiferent de prejudecati rasiale.
Trebuie sa vezi dincolo de latura artistica. Filmul a fost creat pentru a distorsiona imaginea plina de vechi si noi puscariasi intro presupusa democratie. La noi lipsesc negrii dar democratia tinde sa fie aceeasi caciala.
Chiar daca actiunea este lenta,are un ritm bun care te tine conectat pe toata durata filmului.Un film care l-am savurat destul de bine cu actori de prima clasa,care si-au aratat indemanarea actoriceasca.Scenariul a fost bun cat si regia chiar daca aceasta a fost cam lenta.E genul ala de film care te tine atent in fata ecranului si nu te plictiseste sub nici o forma.Nu pot sa ii dau mai putin de 8 pentru ca are acea minima doza de suspans dar nici mai mult pentru ca are o actiune prea lenta,dar cu siguranta merita vazut!
Acestui film ,pur si simplu nu ii pot acorda mai putin de un 8,fiindca actingul a fost impecabil,distributie de exceptie,iar subiectul dur,un asemenea deznodamant,nu cred ca s-ar putea intampla in realitate !Il recomand spre vizionare tuturor !
nu mai stiu de ce fel erau lacrimile.De tristete,de revolta,de neputinta,de bucurie.........dar am plans de la inceput pana la final.........cum de nu am vazut filmul acesta pana acum?
...tulburator...o drama cu un impact colosal asupra comunitatii unui stat american ai carui membri - unii dintre ei - manifesta idei si conceptii ultrarasiste ce depasesc cu mult limita umana a convieturii...
...totodata, filmul incearca sa sugereze ca reconcilierea dintre albi si negri este posibila si ca, desi o parte dintre oamenii puternic ancorati in trecutul rasist american nu vor sa recunoasca abolitionismul si egalitatea in fata legii a negrilor si a albilor, macar copiii acestora pot sterge atrocitatile comise de grupurile extremiste si-si pot uni destinele intr-un viitor comun...
Pentru mine a contat că, deși se arată a fi de partea lui Carl Lee Hailey (Samuel L. Jackson) și a avocatului său (Matthew McConaughey), filmul nu glorifică crima din răzbunare, ci conștientizează urmările unui asemenea act. Cu câteva scăpări – eu cred că s-a insistat inutil pe scene vag legate de principalul fir narativ, iar anumite momente au fost exagerate de dragul divertismentului –, A Time to Kill reprezintă așa cum trebuie relația paternală profundă dintre un tată și fiica sa. Mai mult decât atât, filmul are tăria de a rosti cu voce tare un lucru controversat, dar pe care mulți îl gândesc: unii oameni chiar merită să moară.
@rvn, mie mi s-a părut totuși că A Time to Kill înclină balanța prea mult într-o parte, pelicula lui Joel Schumacher este prea virulentă în direcția liberală pentru a reuși în direcțiile la care probabil te referi tu. Relația tată-fiică este principalul punct de atracție al filmului în opinia mea. În jurul ei se construiește senzația că Carl Lee, altminteri un criminal, este de fapt eroul filmului. Pentru că a făcut probabil ce ar fi făcut mulți tați americani dacă ar fi fost în locul lui. Sunt curios să aflu ce ai găsit tu foarte valoros în filmul ăsta dincolo de ce am scris eu.
Razboaiele inter-rasiale au constituit intotdeuna o provocare pentru regizorii adepti ai unei epici realizate din diferite unghiuri. Presiune versus sange rece, razbunare versus rabdare, intimidare versus istetime, fanatism versus intelepciune, trasaturile celor doua tabere una mai dornica de a baga piciorul in gura celeilalte. Avem parte de o prestatie de exceptie a tinerilor avocati: responasabilul McConaughey, inteligenta Bullock si determinatul procuror Spacey. Mi-a placut jocul actoricesc a lui Jackson si elementele negative din ambele parti. Un thriller controversat ce ramane la latitudinea fiecaruia sa-l priveasca cu obiectivitatea unui document.
Un atac rasist soldat cu un viol şi cu o tentativă de crimă asupra unei negrese are ca rezultat uciderea violatorilor albi de către tatăl negresei (pe nume Carl Lee Hailey), de teamă că justiţia ar putea să se dovedească prea blândă cu violatorii şi să-i elibereze. Tatăl pledează nevinovat pe motiv de nebunie temporară şi cere să nu fie pedepsit pentru că uciderea săvârşită de el poate fi justificată conform legii. Judecarea sa împarte oraşul în două tabere cu idei contrare.
În ciuda interpretărilor foarte bune ale actorilor, scenariul este în proporţie mare neverosimil. Menţionez numai depoziţia poliţistului împuşcat în genunchi (în care spune că nu este supărat pe criminal) şi finalul (dacă Carl Lee Hailey e criminal atunci ar trebui să stea la puşcărie, dacă e nebun atunci ar trebui să stea la un azil). Din film reiese că… citeşte
Un film care nu stiu cum mi-a scapat pana acum si pentru care ma felicit ca l-am vazut chiar si acum.
Un film bun, un film intens ca si traire, un film pe care nu trebuie sa-l ratati.
Dramă profundă!
Nota 9 am dat-o pentru că am văzut și filme care m-au marcat mai profund și ar fi nedrept să le pun la egalitate, nu că acesta nu ar fi un film de 10.