Isi merita cu prisosinta cele 3 premii de la Berlin. Tumultumul de teme abordate, coroborat cu jocul impecabil al actorilor face acest film sa fie unul dintre cele mai bune noi aparitii. Sigur ca fanii blockbuster-urilor nu-l vor gusta, dar il recomand calduros tuturor cinefililor, pentru intensitatea lui si pentru ca te face sa iti pui anumite intrebari, plus ca te face sa te gandesti ce-ai face intr-o situatie asemanatoare.
Recunosc ca am privit cu scepticism filmele iraniene pana acum .E unul din singurele puncte in comun pe care le-am avut cu Alex Leo Serban .Adica una doua cum iese un film iranian , cum ia un premiu si toata lumea e data pe spate de ce a mai iesit din Persia.Nu zic ca iranienii ar scoate filme proaste , am vazut cateva care mi-au placut toate,dar parca , in ultimii ani au fost mereu exagerat de laudati. Situatia cu acest film sta insa in felul urmator : niciodata nu i se vor aduce atatea laude pe cate merita.Oricat de sincer de laudat ar fi , niciodata laudele nu ii vor releva cu adevarat valoarea.Mai zic doar atat finalul numai face mai mult decat toata cinematografia americana luata la un loc.Filmul se termina exact cum am vrut eu sa se termine si acest lucru m-a surprins foarte foarte mult.
A Separation este un film puternic despre oameni care se aduc intr-o situatie complicata ce le zdruncina viata.
Este o drama umana care se poate intampla oriunde in lumea aceasta, chiar ar putea fi suparator cat de usor gasesti tangente cu propria-ti viata.
Ca film este bine facut, chiar excelent, arata si se misca bine. Nu prea avem coloana sonara dar la o poveste atat de angrenanta nu-i trebuia mai mult. Chiar m-a surprins cat de buna e povestea, regizorul temporizand-o bine și adaugand-ui o nota de mister. Ceva as zice totusi despre actorie, desi au fost niste prestatii fantastice, ca din partea lui Shahab sau a celor doua fete, cei doi principali mi sau parut cam slabi; prea rezervați cand nu trebuia. Totusi, oi fi eu ignorant, nu conosc oamenii din Iran, or fi inspirati din realitate. Dar daca e asa, mi s-a parut ciudat ca au impins atat de multe greutati pe o fata de 11 ani.
Auzisem de film ca-i foarte bun, da' nu prea-mi starnise asa tare interesul pana sa fie cu oscarurile astea. Isi merita toate laudele, cel putin pe anul asta eu unu' n-am vazut film mai bun.
Nota zece pentru filmul asta,o monstra de maiestrie aratata de Farhadi in regizare (n-am urmarit decat Darbareye Elly in regia sa ,bun si el dar cu asta l-a depasit) si de asemenea desfasurarea,scenariul foarte bun; Fac pariu daca filmul asta era jucat si interpretat de actori in engleza ar fi fost un succes imens ,asa poate unora nu le prieste limbajul un pic imbarligat.Ce e importat e ca povestea filmului e captivanta si iti atrage atentia.Nu m-as mira sa vad un remake de la americani cu o poveste asemanatoare.Dar sa nu fie un remake de genul Death at a Funeral (2010) (mare porcarie si o copie trasa la indigo dupa filmul facut in 2007,doar uitati-va sa vedeti asemanarea proast aleasa).
Un film interesant, mai ales prin faptul ca iti prezinta o realitate necunoscuta. Sau macar nefamiliara. Ritmul lent, insistentele pe taceri si priviri, dramele prezentate subtil - toate m-au facut sa aseman acest film cu unul romanesc. Interesant. 7/10
este un film mare despre vinovăţie, ispăşire, moralitatea şi adevăr, precum şi un portret fascinant al societăţii iraniene moderne - fără a sacrifica vreodată umanitatea sau cedând formalismul impersonal. Asghar Farhadi a creat o capodoperă
Acest film este o dramă, foarte bine realizată, care întrece cu mult aşteptările chiar şi ale cinefililor iubitori ai acestui gen prin naturaleţea, realitatea şi simplitatea surprinderii cotidianului. Personajele principale ale peliculei sunt membrii unei familii, soţ şi soţie, care au o fată de 11 ani iar soţia doreşte să emigreze în altă ţară deoarece consideră nepotrivite condiţiile din ţara în care trăiesc, pentru a-şi creşte fiica, dar soţul refuză să emigreze deoarece trebuie să-şi îngrijească tatăl bolnav de Alzheimer. Prima contradicţie – dramă a peliculei.
După cum se poate observa, povestea, la început, este foarte simplă dar ceea ce urmează complică dramatic situaţia şi are darul de a ţine cinefilul nemişcat din faţa ecranului până la finalul filmului şi chiar până la terminarea derulării scrisului final.… citeşte
Multi au zis despre acest film ca ar fi cel mai bun din 2011.
Acum ca l-am vazut si eu ...pot sa confirm acest lucru.
Finalul filmului , intensitatea lui si interpretarea actorilor m-au lasat perplex.
Obligatoriu de vizionat, indiferent ca-ti plac sau nu filmele iraniene !
Un singur lucru pot spune dupa ce am vazut acest film: m-a lovit ceva, si nu stiu ce. Ceva mare, atat pot zice. Foarte, foarte bun. Scenariu teribil, dar si imaginea, interpretarea ... totul.
Este primul film autentic oriental pe care l-a vazut si m-a fascinat complet!
Cu siguranta isi merita Oscarul, si ca sa fiu mai sincer, dupa parerea mea este cu mult peste „Argo”.
Cu niste actorul complet necunoscuti, acest film este de-a dreptul magnific!
Bravo lor!!!
Nader și Simin sunt în fața judecătorului. Soția își dorește să plece din țară pentru a-i oferi un viitor mai bun fiicei de 11 ani. Nader vrea să rămână acasă, să aibă grijă de tatăl său bolnav de Alzheimer. Dacă singuri nu au reușit să cadă de acord asupra soluțiilor, judecătorul trebuie să asculte povestea, să ofere soluții.
Dar totul abia de aici începe. Problema inițială, ce părea mai mult o neînțelegere între doi copii de grădiniță, ia amploare. Factorii externi, care în mod normal ar fi trebuit să-i unească pe cei care susțin că se iubesc, îi îndepărtează pe cei doi soți, puțin câte puțin.
Simin pleacă de acasă. Fiica lor, Termeh, rămâne cu tatăl. Ea este singurul liant între părinți, un fel de purtător de cuvânt al judecăților morale din casă. Nader trebuie să aibă grijă de Termeh și de… citeşte
Un film plin de umanitate si naturalete care te izbeste de realitatea cruda a relatiilor interpersonale si unde, ca si in majoritatea cazurilor din viata de zi cu zi, nu exista personaje "bune" sau "rele" ci doar oameni care lupta pentru un trai mai bun.
de mult timp am vrut sa-l vad si in sfarsit mi-am luat inima in dinti si l-am vazut si pot spune ca este o drama profunda ce trateaza ca tema problemele familiei,scenariu e foarte bun la fel si prestatiile actorilor,nu trebuie ratat nota 9
Un film interesant. Nu am văzut toate filmele străine nominalizate la Oscar în anul repectiv, dar cred că merită premiul. Mi-a plăcut mult maturitatea în gândire a fiicei de 11 ani (fizic pare că are mai mult). Recomand.
Intr-adevar este o drama foarte buna, reusind sa ma surprinda placut. Filmul incepe destul de lent, cu niste detalii care pot parea insignifiante. Insa odata ce filmul este privit cu atentie si acele detalii mici sunt corelate, totul incepe sa prinda un superb, dar trist contur. Chiar daca citisem sinopsisul, ma asteptam la o cu totul alta desfasurare a actiunii. Filmul surprinde foarte placut prin naturaletea absolut debordanta, dialogurile relativ calme dar in acelasi timp extrem de intense, interpretarea personajelor, mimica si gestica acestora.
Pelicula este foarte intriganta si reuseste sa dezbine sau sa uneasca oameni din sfere diferite ce nu pareau sa se intersecteze vreodata. Insa, dupa anumite decizii luate de protagonisti, viata acestora incepe sa se intersecteze cu a personajelor secundare si sa se intunece. Sunt remarcabile prestatiile lui Nader (i-am apreciat foarte… citeşte
Interpretarea actorilor atinge perfectiunea, scenariul de nota zece, iar finalul ....nu il povestesc.Singurul lucru nepotrivit era varsta fetei.Arata ca una majora Nu ca una de unsprezece ani.
L-am vazut pentru multele lui stelute si premii. Pentru mine un film este cu atat mai bun cu cat te prinde mai mult, cu cat esti mai "in interiorul lui". Din pacate acest film nu doar ca nu m-a prins, dar mi s-a parut un amestec de sentimentalism indian si momente de dezordine tiganeasca. Povestea nu este rea, desi e putin fortata, dar se simte lipsa experientei regizorale.
Este un film bun, dar de aici si pana a-l considera o capodopera, cred ca se pierde simtul valorii. Este un curent de empatizare cu viata femeilor in lumea musulmana. Curentul a pornit cu numarul mare de carti gen Cetatea celor 1000 de sori si a continuat cu filmele de gen. Filmul de fata prezinta o familie care se destrama, un fel de Kramer contra Kramer in lumea "moderna" a Iranului de azi. Viata femeilor musulmane, idiotizate de religie, sau mai liberale, este grea. Si acolo, copii sufera aceleasi drame in cazul despartirii parintilor, iar prezentarea acestor aspecte aduce un pic a documentar si mai putin se vede fiorul artistic. Foarte buna interpetarea actorilor din planul 2 : Sareh Baya si Shahab Hosseini. Insa mai tare ca filmul este prezentrea actritelor la Galele de premiere. Recomandam si facem pledoarie pentru situatia femeii, dar in viata de zi cu zi, apar la fel, cu parul… citeşte
Un film ce merita pe deplin atentia acordata, o poveste despre o realitate crunta al celor nascuti in zone defavorizate cert, si care, de-a lungul vietii, traiesc drame incomensurabile, sperand la o viata mai buna.
Un film cu o intensa țesătură psihologica cu amprente moralo-religioase puternice. E extraordinar cum fiecare personaj are un chin un zbucium interior care nu ii da pace desigur la fiecare se manifesta diferit. Scenariul este genial. L-am revăzut după mai mulți ani și tot la fel de prins am fost.
Fabulos!