A King in New York

(1957)

Un rege la New York

Poster A King in New York Postere A King in New York

Sinopsis A King in New York

Regele Shadov, monarhul unei tarisoare europene fictive, ajunge la New York, nevoit sa se adapteze unei vieti in exil. Fara nici un ban in buzunar, desi este cazat la un hotel de lux, el descopera lumea ametitoare a televiziunii, unde farmecul sau ii aduce un succes rasunator. Dar regele va descoperi in curand si latura intunecata a vietii in America anilor ’50, epoca bantuita de "Vanatoarea de vrajitoare", persecutarea celor banuiti ca fac parte din partidul comunist...
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0
Charles Chaplin Charles Chaplin Regele Shadov Maxine Audley Maxine Audley Regina Irene Sid James Sid James Johnson - TV Advertiser
Shani Wallis Shani Wallis Singer Yvonne Romain Yvonne Romain Michael Chaplin Michael Chaplin Rupert Macabee
Alan Gifford Alan Gifford School Superintendent George Woodbridge George Woodbridge Member of Atomic Commission Jerry Desmonde Jerry Desmonde Prime Minister Voudel
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 20 August 2015 06:51
Spulberarea visului american
Un rege răsturnat de la putere de o revoluție sosește la New York, dornic să trăiască în cel mai dezvoltat stat de pe glob. El găsește acolo o societate cu valori morale tot mai precare, ahtiată după profit și paranoică la adresa comunismului.

Imigrat în SUA în 1913, actorul britanic Charles Chaplin a criticat deseori încălcările libertăţilor cetăţeneşti de către autorităţi, iar pacifismul său și criticarea capitalismului au fost catalogate ca atitudini procomuniste. Popularitatea sa a împiedicat acuzarea sa publică. A doua zi după plecarea actorului la Londra pentru a participa la premiera noului său film, în 19 septembrie 1952, permisul său de reintrare în ţară a fost revocat printr-un abuz al procurorului general. Cel mai celebru simbol al Hollywood-ului a devenit astfel indezirabil în ţara sa de adopţie, unde a revenit abia în… citeşte

11 2
KarGo pe 10 Septembrie 2012 16:36
O tragi-comedie marca Charlie Chaplin, foarte interesanta dar si trista, ca dealtfel toate filmele maestrului Chaplin, in care treci prin toate starile sufletesti, ras, plans, dezamagire, exaltare, tristete sau fericire sfarsind in multumire ca ai mai vazut un film de referinta.
2 1
sik54 pe 11 Octombrie 2010 12:37
Frumos mod de a-ti incheia carierea actoriceasca! Acesta este ultimul film in care Charlie Chaplin are rol principal si il joaca de minune! Filmul este o critica destul de dura la adresa hollywood-ului si a sistemului-prin remarcabilele discursuri ale copilului(care este chiar fiul lui Charlie chaplin) .Ca si in Dictatorul,a profitat cum nu se poate mai bine de tehnologia filmului vorbit,facand-ul valoros prin cuvinte asa cum vechile filme au fost valoroase prin imagini.
Pacat ca nu este prea cunoscut,desi este facut atat de bine.Charlot era intr-o forma extraordinara la 68 de ani,iar copilul a fost genial,nu stiu de ce Michael Chaplin nu a mai jucat in filme.
Recomand oricui acest film,nu cred ca s-ar plictisi!

1 0
Iulidesprefilme pe 16 Iulie 2014 10:55
FILM - DOCUMNENT: Ca întotdeauna satira chapliniană este acidă...de această dată vizează regalitatea în degringoladă, societatea de consum americană, ascensiunea paparazzilor, procesul maccarthyist al comunimului în America, căruia însuşi marele cineast i-a căzut victimă, de aici şi exilul lui în Elveţia...De evidenţiat felul excepţional în care joacă Michael Chaplin, pe atunci un băiat de 11 ani...
1 1
cosmin_kedii pe 19 Mai 2013 16:23
Un rege la New York, nu este unul dintre cele mai renumite filme ale lui Chaplin. Cu toate acestea, filmul este unul dintre capodoperele sale, el semnează aici o comedie neagră, în care subiectele sale preferate sunt libertatea de exprimare și de opinie ...) . Din nou, directorul / actor vine perfect cu o doza de umor.
1 3
carmen_angelus_romila pe 20 Octombrie 2018 21:02
Regizorul si actorul desavarsit, Charles Chaplin interpreteaza in stilu-i caracteristic, drama unui exilat european, ajuns intamplator celebru in lumea fascinanta a televiziunii americane, descoperind insa si partea intunecata si mai putin cunoscuta a societatii civile.
0 0
cetateanu pe 02 Octombrie 2010 18:23
Film care il are in rol principal pe celebrul actor de comedie Charles Chaplin in plus el asigurand si regia.Un actor care pe langa mimica specifica avea o mobilitate extraordinara putand face ce vrea cu corpul sau.
0 0
cosmin742000 pe 19 Decembrie 2016 10:37
O comedie foarte bunna , spumoasa , marca Charles Chaplin....
0 1
eduard_stratan pe 30 octombrie 2021 21:59
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
pisicuta1 pe 18 Iunie 2016 00:24
mi am dorit sa l vad de mult si a meritat!
un mare actor!

0 1
lili22 pe 19 August 2015 17:32
o comedie buna
L-am vazut mai demult, dar un film cu Chaplin merita revazut, e o comedie extraordinara.
0 2
DeadSea07 pe 06 Iulie 2013 21:36
Parerea Mea Despre Acest Film O Gasiti Pe Contul Meu (Vechi) KaRgo
0 5

Spune-ţi părerea despre A King in New York

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu A King in New York
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells