Richie pe 27 Mai 2007 21:45
A luat trofeul Palm D`or la Cannes. Tre sa fie fain.
0 2
Diana pe 27 Mai 2007 22:25
Extraordinar!!!!!!!Fara cuvinte!
Sunt extrem de fericita de succesul zdrobitor, unic in istoria participarii noastre la acest fabulos festival de la Cannes.Felicitari Cristian, Anamaria , Vlad, Laura si intregului staff care au adus prestigiu inca o data ROMANIEI, aducand filmul romanesc pe culmile gloriei!!!!!!
va pup, diana

0 2
Luigi pe 28 Mai 2007 04:26
Bravo Cristi! Bravo Romania!
0 2
Pepe pe 28 Mai 2007 13:59
De ce asa tarziu (octombrie) pe ecranele din Romania ??

De ce nu acum, cand e pe culmea valului ??

Asta e un exemplu tipic de management romanesc: ai un produs foarte bun, si in loc sa-l promovezi atunci cand trebuie, stai si astepti pana se fasaie... :-((

0 2
adriana pe 29 Mai 2007 17:37
Ahaa...deci se poate, fratilor!!!!!
Se poate sa fim regii Europei la film!!!

Eu sunt o mare consumatoare si o fana totodata a filmelor romanesti si ma bucur nespus ca in sfarsit incepe sa fie recunoscuta cinematografia romaneasca la adevarata ei valoare!

Felicitari!!

0 2
andreiclawhammer pe 30 Mai 2007 10:37
Diana draga,sper ca tu stii ca acesta nu este nicidecum un succes "unic".Romania a mai castigat 4 premii Palm d'Or!
0 2
Brezoi Sorin pe 06 Iunie 2007 16:32
andreiclawhammer - Oradea (Vizitator) POATE NU ITI DAI SEAMA SAU DOAR VORBESTI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA !!! Este PRIMUL Palm d'or pentru un film romanesc de LUNG METRAJ, precedentele succese inregistrandu-se la categoria SCURT METRAJ !

Referitor la film - Abea astept sa-l vad! Nu inteleg de ce o premiera asa de tarzie? Adica in loc sa meraga lumea la cinema sau sa cumpere DVD-ul il vor trage toti de pe net, pentru ca nu vor suporta asteptarea? PACAT ! Oricum voi astepta sa cumpar DVD-ul original !
PS: Cine vrea CALIFORNIA DREAMIN' il gaseste pe DVD la MediaGalaxy !!

0 2
ionut pe 09 Iunie 2007 21:33
...filmul este senzational....l-am vazut la tiff la cluj...insa apar 2 mici gafe...chiar la inceputul filmului in camin Gabita poarta ochelari de vedere care au o rama foarte moderna de care banuiesc ca nu prea existau inainte de '89..si la hotel receptionera mentioneaza cuvantul 'Politie' desi e clar ca pe vremea aceea nu incapea discutie ca se spunea 'Militie'...nu sunt carcotas..chiar mi-a placut foarte mult filmul...insa am ochiul mai critic...la cat mai multe filme domnului Mungiu
0 0
sarah pe 10 August 2007 00:31
Pai ce calificativ sa dam daca nu putem vedea filmul?

Foarte tarziu premiera in Romania - pacat ca pana atunci uita lumea ce e cu el

0 2
Rares pe 03 Septembrie 2007 23:48
Da, In Franta am prieteni care l-au vazut la cinema. Curios ca intarzie atat de mult in Romania
0 2
petoffi iolio pe 15 Septembrie 2007 00:26
mult fum, putin foc. nu mi/a placut putin. se vede ca nu a investit bani multi. imaginea lasa de dorit, sunetul la fel. in unele scene, parca a filmat un amator. si se termina cam sek. aparte de detali, pe care le cunoastem sau chiar le/am trait pe propria piele in timpul comunismului, filmul nu are nimic extraordinar. oricum, il felicit pe Mungiu pentru ce a putut realiza, dar nu e genul meu de film, m/am dus sa/l vad doar de curiozitate. Va doresc vizionare placuta. Pentru cultura voastra si pentru efortul celor care au realizat acest film, se merita sa se vada.
2 5
Sorin Daniel pe 16 Septembrie 2007 16:46
"[...] apar 2 mici gafe...chiar la inceputul filmului in camin Gabita poarta ochelari de vedere care au o rama foarte moderna de care banuiesc ca nu prea existau inainte de '89..si la hotel receptionera mentioneaza cuvantul 'Politie' desi e clar ca pe vremea aceea nu incapea discutie ca se spunea 'Militie'[...]"
Am vazut mult laudatul film si s-a confirmat incca o data ca "la pomul laudat sa nu te duci cu sacul". Il gasesc un film mediocru, cu o poveste simpla, interpretare pe masura, fara nimic deosebit. Apoi, pe langa cele 2 mici erori pe care le-a gasit antevorbitorul meu, as mai adauga cateva, care, pe spectatorii straini nu au cum sa ii deranjeze, dar pentru romanii care au idee cum era in 1987 sar in ochi: la un moment dat, in lan departat de pot vedea un Logan si un Matiz, se vad garaje de metal, se fac tranzactii cu REXONA si poate, cel mai evident si pana la urma chiar de… citeşte

3 3
Gabriela Sirbu pe 17 Septembrie 2007 10:28
Am asteptat finalul filmului sa inteleg ce taina misterioasa le lega pe cele doua prietene, pentru ca una dintre ele sa se prostitueze pentru binele celeilalte. N-am aflat, iar gestul este absolut neverosimil.
Am incercat sa inteleg mesajul filmului, dar, din punctual meu de vedere, n-a prea existat. Si sunt una care am trait din plin acea perioada, am facut trei avorturi asumindu-mi orice risc, mi-a murit o prietena (25 de ani)in 1987 in urma unei septicemii - cauzata de avort ilegal, au existat cazuri in care femeile preferau sa moara decit sa mai nasca al treilea sau al nu stiu citelea copil….
Jocul actorilor foarte bun, pentru ca este un film romanesc, mergeti sa-l vedeti! Mie insa, imi pare foarte rau, filmul asta nu mi-a spus mare lucru (si sint o mare amatoare de film romanesc).

10 13
alegeviata pe 27 decembrie 2009 23:58
Medicina a demonstrat de zeci de ani prin specialitatea "GENETICA" si "EMBRIOLOGIE" ca viata umana incepe in moemntul conceptiei si orice intrerupere VOITA a acelei vieti este numita CRIMA, dar medicina manipuland limbajul il o numeste in zilele astea "intreruperea de sarcina", si sarcina este numita "produsul conceptiei" ...nu se mai considera ca viata umana incepe in momentul conceptiei..multi doctori ginecologi obstreticieni spun ca acel copil nenascut, fat, embrion nu este fiinta umana pana la 3 luni (12-14 saptamani) ceea ce NU ESTE ADEVARAT omul este om din momentul conceptiei si geneticienii au demonstrat caest lucru, deoarece ei fac fertilizarea in vitro (FIV) fertilizare in vitro care este o alta fata a avortului ...dar acest lucru si ce NU se spune despre Avort, Anticonceptionale, Contraceptive, Sterilet, Prezervativ, Spermicide, Vaccinuri Contraceptive, Plasturi cu hormoni, implanturi hormonale, bolile cu transmitere sexuala, afectiunile ginecologice care se "trateaza" cu anticonceptionale, sau "inlocuitori hormonali", pilula hormonala ...si alte subiecte despre care se ascunde Adevarul si efectele secundare care sunt in 3-4 ani de la sterilitate, cancer de san, cancer de col uterin, cancer de cervix, infarct, atac cerebral, cancer de ficat, orbire, parlizie, Sindrom Post Avort (depresii, cosmaruri, schizofrenie, ganduri de sinucidedre, sinucidere mai ales la tinere, eleve, studente... de la cateva luni la peste 5-10 ani cand poate aparea sindromul post-avort) ...HIV, SIDA, SIFILIS, HPV, Chlamydia....pacaleala cu Vaccinul Anti Cancer de col uterin (anti -HPV)...etc fisurile si gauriel din prezervative, spermicidul de pe prezervative, sau spermicidele sunt in ralitate avortive (induc avortul timpuriu in primele 14 ziel de la conceptie) , si induc sterilitatea la femeie (se formeaza anticorpi impotriva spermei) si alte lucruri nespuse cu efecte secundare asupra mai ales a sanatatii femeilor dar si a barbatului...si toate au un singur scop UCIDEREA COPILULUI NENASCUT prin AVORT = PRUNCUCIDERE demonstrat de medicina vedeti cum se face un avort explicit prin dilatare si chiuretaj ...filmat pe "viu", real..., dar si prin ecografie strigatul mut ... - http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/239-dezvaluiri-socante-despre-doctorii-ginecologi-endocrinologi-avort-metode-anticonceptionale-contraceptive-sterilet-prezervativ-hpv-sindromul-post-avortconsiliere-pre-si-post-avort-dr-christa-todea-gross-cluj-9-dec-2008-oradea-27-feb-2009 - http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/37-strigatul-mut-the-silent-scream - http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/232-cum-se-face-avortul-socant-cel-mai-dur-film-despre-avort Mai multe detalii la: www.AdevarulDespreAvort.ro
ingerashuldemonic pe 18 aprilie 2010 00:39
cunosc o persoana care ar vorbi la fel....e profesoara de religie...persoana de aici n-a inteles ca se vorbeste mai mult despre filme, NU despre avort...are si idei adevarate dar si 90% exagerate....
Mihai pe 18 Septembrie 2007 19:15
prea multe felicitari pt un film care 100% are o actiune inceatea,care are un subiect macabru si care nu cred ca va face cine stie ce la Box Office. Pt ca are un subiect care e prea comun in cinematografia romineasca si care incepe sa ma agaseze:COMUNISMUL!!!!.De ce in PLM nu fac si acesti "marii regizori" tineri si alt subiect in afara de comunism ? "A fost sau nu a fost " si "Hirtia va fi albastra" inpreuna cu acest film demonstreaza ca acesti asa zisi scenaristi si regizori NU AU NICIUN PIC DE IMAGINAIE !!! Mi-a duc aminte ca la filmul "Filantropica
" sala de cinema era PLINA. Cind m-am dus la Hirtia va fi albastra eram 5 oameni in sala. Daca acesti regizori nu vor schimba subiectele de film vor muri in continuare de foame.

2 3
Maradona pe 19 Septembrie 2007 13:30
exceptional!!!!!!!
0 2
Liviu Ungureanu pe 19 Septembrie 2007 22:58
am mai pierdut 2 ore din viata, doar ca sa ma ia ameteala de la "imaginea" acestui teatru televizat. au consumat pelicula degeaba, mai bine ar lua o scena si l-ar juca de fiecare data
1 5
FlorinM pe 20 Septembrie 2007 11:54
Libertate, asa cum nu am avut-o inainte de '89.Trebuie sa invatam ceva din acest film?Da, ca odata cucerita, libertatea trebuie pretuita.Daca filmul ar fi fost lansat inainte de '89, am fi spus ca este un act de curaj, o frantura de viata secreta, in spatele tiparelor oficiale, cu riscuri nestiute dar asumate.
Filmul nu se adreseaza celor ce au trait aceste vremuri(exceptand cinefilii si panteistii), dar ii vizeaza pe cei care nu au cunoscut teroarea, transformandu-se astfel intr-o lectie de istorie.
Libertatea...Ce folos ca astazi o avem dar nu stim ce sa facem cu ea?
Libertatea de a trai.
Libertatea de a decide.

0 0
Ichi the killer pe 20 Septembrie 2007 14:32
antevorbiorilor mei: daca n-ati vazut filmul cum naiba puteti sa-i dati un calificativ, doar dupa castigarea unui premiu? Iar celui care spune ca e un subiect macabru, inseamna ca viata reala nu e pentru el si ii recomand cartile lui jules verne si alte povesti cosmetizate care sa nu-i agreseze simturile. apropo de greseli remarcate in film...pulp fiction are peste o suta de greseli si de racord si de ce vreti voi si este un film magnific, deci incercati sa analizati filmul dupa continutul povestii si nu dupa niste greseli tehnice. Eu nu am vazut filmul, am vorbit de niste principii elementare de receptare a unei opere.
0 2
Sorin Daniel pe 20 Septembrie 2007 15:32
Recomand filmul Buletin de Bucuresti pentru cei care nu stiu cum arata o masina TAXI in anii '80. In filmul mult laudat, lansat cu toate accesoriile unei mari productii, covor rosu, limuzine, tinute scumpe, impresii si aere, se pot observa, la masina domnului Bebe, 2 frumoase oglinzi laterale negre, de plastic, produse si montate pe modelul Dacia 1310 dupa '90.
Filmul asta o fi lectie de istorie pentru cei care n-au trait vremurile alea (desi ar fi trebuit consultat un ginecolog in legatura cu procedurile care se fac in cazul unui avort, metoda folosita de vraciul Bebe in film fiind absolut infantila si simplista), o fi fost un act de curaj daca era lansat inainte de '89, dar n-a fost si uite-asa a ajuns mare film mare in 2007, cand se asteapta un succes nebun din partea publicului tanar, care nu prea apreciaza filmul romanesc, in general, care vede orice neregula si critica dur… citeşte

0 0
Madalin Stoica pe 20 Septembrie 2007 15:41
L-am vazut si eu ieri si mi se pare un film ok si atat. Nu are nimic special, daca nu era mediatizat asa de tare nu cred ca m-as fi dus sa il vad. Poate ca sunt eu carcotas dar pentru mine fimul a fost stricat de secventele cu tramvaiul. Si e pacat pentru ca s-au chinuit sa redea cat de cat atmosfera acelor ani.
0 0
Tim Tim pe 21 Septembrie 2007 21:12
Mi s-a parut un film de un realism infricosator. Pe mine chiar m-a cutremurat cum a reusit sa redea atmosfera acelor vremuri. Nesemnificative neconcordantele tehnice in raport cu ce reuseste sa transmita filmul. Cine a mai vazut Matiz-ul? Chiar conteaza? Scopul sondei era PROVOCAREA avortului. Mie nu mi se pare neverosimil gestul Otiliei, pare un compromis cam aiurea dar de fapt ascunde marea drama a tuturor celor care au trait inainte. Mi s-a parut un gest de suprema solidaritate ce sfideaza atat impostura si mitocania felcerului cat si intregul sistem. Supravietuire sau compromis?
Un film extraordinar prin acuratetea redarii atmosferei si a mesajului transmis.
Personaje credibile 100%.

0 2
Sofia M pe 23 Septembrie 2007 20:02
Sunt extraordinar de curioasa si nerabdatoare sa vad acest film. Poate cineva sa-mi dea o idee de unde se poate cumpara DVD-ul?
Mii de multumiri

0 2
Gabriela Sirbu pe 24 Septembrie 2007 14:02
Scuzati a doua interventie dar, cind incepem sa explicam tilcul unui film(sau banc) e de rau.
1. De regula te ducea la “felcer” o persoana care mai apelase la “serviciile” respectivei(ului). Nici nu se statea la discutii daca la o astfel de “intilnire” venea o necunoscuta singura.
2. Totul se petrecea cit se putea de repede, fie la domiciliul gravidei (daca persoana de legatura garanta locatia) fie la cel al “felcerului”. La hotel??? La un alt hotel decit pe cel pe care ti l-a indicat respectiva(ul)? Unde era posibil sa ai dureri insuportabile, hemoragie masiva sau sa mori? Unde-ti lasai “amprentele”+ buletinul??? EXCLUS!!!
3. Totul era f. pragmatic: luna in care erai gravida si mia de lei. Eu nu am auzit (si am auzit destule) cum ca se pretindea si o altfel de plata (ca in film+pe prietena si ea accepta=soidaritate!!!???!!!), in masura in care… citeşte

1 3
Sabin pe 25 Septembrie 2007 09:47
De fapt patru jumate,rotunjit la cinci de palmodor.Umorul fin,scriitura inteligenta,miscarea speciala a camerei si un mare rol al lui Dorel Visan au marcat debutul foarte bun al lui Mungiu.Nimic mai ramas din acestea,regizorul schimband si epoca si stilul.Ramane tristetea teribila a acestei tari,de asta data neatenuata ci prezentata frust si dur inhtr-un film de autor pe care-l recomand exclusiv oamenilor inteligenti si care merg la film si pentru altceva decat pentru pop-corn.Sunt oaresce scapari in scenariu,este scena cu avortonul care,opinie personala,ar fi fost mai bine sa lipseasca,privirea sugestiva a Aneimaria Marinca fiind arhisuficienta.Film excelent,dar care nu-i cu nimic superior lui "California dreaming",premiile fiind ca de obicei cu o doza de subiectivism.Avem o generatie foarte talentata de tineri regizori,merita cultivati si urmariti cu atentie!
0 2
kali pe 29 Septembrie 2007 16:17
Extraordinar!
0 2
Numele Trandafirului pe 03 Octombrie 2007 20:30
Pretul succesului sta in detalii. Detaliile fac diferenta. Nu stim cum sa ne mai accesorizam imbracamintea, incaltamanintea, masina, casa, telefonul, calculatorul, parul, bijuteriile etc etc ca sa putem atrage atentia, ca sa fim unici, ca sa avem un cuvant de spus, ca sa fim vazuti, ca sa fim remarcati, ca sa fim laudati, ca sa devenim punct de referinta... Este valabil pentru orice. Ambalajul creste valoarea produsului. O cutie ingalbenita de vreme, prafuita si aruncata la intamplare poate sa contina cel mai scump diamant, ca nu iti atrage atentia, in timp ce o cutie viu colorata, cu un design deosebit si o forma inedita, plasata undeva la vedere imediat creeaza curiozitate, te face sa te intrebi ce-o fi inauntru, chiar daca acea cutie e goala.
Despre asta e vorba si in film, muzica, teatru, pictura, televiziune, in arta, la modul general. Filmele turnate pe banda socheaza prin… citeşte

0 2
Cinefilul pe 03 Octombrie 2007 20:30
Pretul succesului sta in detalii. Detaliile fac diferenta. Nu stim cum sa ne mai accesorizam imbracamintea, incaltamanintea, masina, casa, telefonul, calculatorul, parul, bijuteriile etc etc ca sa putem atrage atentia, ca sa fim unici, ca sa avem un cuvant de spus, ca sa fim vazuti, ca sa fim remarcati, ca sa fim laudati, ca sa devenim punct de referinta... Este valabil pentru orice. Ambalajul creste valoarea produsului. O cutie ingalbenita de vreme, prafuita si aruncata la intamplare poate sa contina cel mai scump diamant, ca nu iti atrage atentia, in timp ce o cutie viu colorata, cu un design deosebit si o forma inedita, plasata undeva la vedere imediat creeaza curiozitate, te face sa te intrebi ce-o fi inauntru, chiar daca acea cutie e goala.
Despre asta e vorba si in film, muzica, teatru, pictura, televiziune, in arta, la modul general. Filmele turnate pe banda socheaza prin… citeşte

0 0
alexandra mihai pe 07 Noiembrie 2007 15:26
Ma bucur sincer ca Romania a luat in sfarsit premiu la Cannes. Sunt trista insa ca pentru acest film. Sunt trista ca juriul acestui mare festival este atat de superficial. Nu vorbesc de ochelari, de tramvai, de hotel, buletin uitat... Vreau sa vorbesc de esenta filmului: avortul. Tehnic vorbind, sonda nu se poate introduce in uter in 2 timpi si 3 miscari... Scenaristul nu s-a documentat deloc? In al doilea rand, cine a vazut vreodata fat de 4 luni expulzat in 2 ore? Cam atat dureaza pana prietena se intoarce la hotel. Si 3, cine a vazut femeie, la 2 ore dupa avort, sa manance bine mersi ficatei? Domnule regizor, ati vazut vreodata cum arata o sonda cu care se faceau avorturi ilegale? Ati stat de vorba cu vreo femeie care a trecut prin asa ceva? Ma indoiesc. De aceea filmul, cu tot cu premiu, e atat de fals.
3 7
alegeviata pe 28 decembrie 2009 01:31
Stau si ma intreb Avortul este ceva ce merita sa fie dezbatul in detaliu ..si in ce priveste cum s-a facut in film ...este mai important avortul sau nu art trebui sa ne gandim ce s-a intamplat cu acel copil avortat , acel copil care este SFASIAT IN BUCATI, si el TIPA de DURERE cand este sfasiat de chiureta dr avortionist (dr ginecolog, obstretician)..... - http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/37-strigatul-mut-the-silent-scream - http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/232-cum-se-face-avortul-socant-cel-mai-dur-film-despre-avort Ar trebui sa dezbatem filme de genul dezvoltare embrionara, cum se dezvolta o noua fiinta umana, o fiinta umana UNICA. Filme despre dezvoltare embrionara, a copilului nenascut: http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/13-filme-despre-avort-si-dezvoltare-embrionara/242-dezvoltarea-fatului-a-copilului-nenascut-criza-de-sarcina-consiliere-ajutor-femei-insarcinate-sau-post-avort-explicarea-procedurilor-avortive-si-factorii-de-risc-asociati-acestora-sindromul-post-avort-bolile-venerice-hiv-sida-hpv-etc-filme Numai bine.
pilsmaster pe 09 Noiembrie 2007 00:49
Sincer sa fiu sunt amator de filme romanesti,in special cele de dupa '89.Am vazut destule filme la viata mea chiar daca am doar 21 de ani.Intotdeauna m-au fascinat filmele care ne prezinta comunismul si repercusiunile lui.Intr-adevar, nu mi se pare un film extraordinar,dar totusi interesant si cum au spus altii inaintea mea : o lectie de istorie.Felicitari regizorului si in special actorilor care mi s-au parut foarte credibili.
0 2
Rica Spectatoru' pe 21 Noiembrie 2007 00:31
Admirabil pentru sugestia coplesitoare de realism!

Pentru 1 ora si jumatate am fost transportat cu 20 de ani inapoi in timp, si desi nu as putea spune ca m-am bucurat citusi de putin, trebuie sa recunosc ca un film care are aceasta putere este indiscutabil valoros.

Probabil ca mai tinerii spectatori romani nu-l vor "gusta" in intregima - dar vai, cit ma bucur pentru ei! - dar au macar dreptul sa cunoasca aceasta "poveste din Epoca de Aur" si sa reflecteze la cite lucruri marunte din viata zilnica nu ar trebui luate ca firesti, ci ca un dar...

Iar pentru cei care se pling ca sonda improvizata nu arata asa in realitate, dumneavoastra de fapt ce asteptati de la filmul asta? Un mic tutorial eficient de provocat avorturi la domiciliu? Poate incercati si la Google, cine stie...

Cred ca tocmai scena cu sonda, cit si cea cu avortonul, trebuiau filmate un pic mai "tremurat".

0 2