un film care nu poate fi povestit (deci un film bun), copleshitor ...daca amintirile noastre se duc toate undeva , intr-un spatiu material, care poate fi vizitat dar care este sub semnul mortii (pentru ca, ce mai poti schimba la un lucru care a fost in trecut , care a murit deci )? si ce face ca prezentul sa aiba consistenta ? Trairea , atipicul , (el refuza sa fie un macho si sa profite ...)implicarea personala si sa lasi in fiecare moment ca si hazardul sa aiba un cuvint de spus (sa nu traiesti situatiifixe )
Rezum ideile la a spune pur si simplu ca este un film care m-a emotionat prin ideile scenariului, jocul actorilor si coloana sonora impecabil aranjata.
Un film "erotic si bizar " infatisat de chinezi pe muzica occidentala , cu reluari repetate din opera Norma (solista Angela Gheorghiu ! ) , iata un efect interesant in care muzica da culoare actiunii si-l introduce pe spectatorul european ; un film placut , facut cu talent si profesionalism , cred ca merita nota 8 .
Marturisesc, ca dupa regalul de culoare, sentiment si gingasie de care am avut parte in In the Mood for Love, cea de a doua parte a trilogiei, am avut asteptari uriase. Cu greu am facut rost de acest dvd si... nerabdator m-am instalat in fata ecranului ca sa imi primesc doza de Kar Way. Dezamagire totala insa.
O poveste usor haotica, destul de explicit-erotica, cam golaneasca, si ...dezumanizata. Da, dezumanizata! Si la propriu si la figurat. Lipsa de tandrete specifica celorlalte doua parti si chiar culturii asiatice, intruziunile sf cu roboti pe post de iubite, toate astea rapesc sentimetele si parca intuneca filmul. Acum stau si realizez ca, daca in primele cadre am recunoscut acele tonuri ce coloreaza la propriu atmosfera, acea cosmetizare a obscurului, umplerea spatiilor fiecarui cadru cu nuante, procedee atat de specifice lui Kar Way cam cum este tehnica de impasto pentru… citeşte
Având acţiunea principală petrecută în anii '60 ai secolului al XX-lea, filmul "2046" (un număr asociat cuvântului LOVE) este o fantezie vizuală plină de poezie, putând fi considerat un imn închinat dragostei. Povestea nu are un flux narativ continuu, fiind un puzzle format din mai multe piese disparate.
Elementul principal al acestui film îl constituie dragostea, un sentiment care nu poate fi trăit deplin decât atunci când cei doi parteneri sunt sincronizaţi. Personajele trebuie să trăiască cu sufletul în acelaşi timp şi nu trebuie să sufere influenţa trecutului pentru a se bucura de dragoste. Din păcate, protagoniştii acestui film nu-şi trăiesc prezentul decât la un nivel aparent şi superficial, suferind nostalgia cauzată de amintirile pe care-şi doresc zadarnic să le reînvie şi neputinţa de a-şi sincroniza sentimentele. Filmul este… citeşte
Am o slabiciune pentru regizor si imi place mult Tony Leung.Coloana sonora apartine aceluiasi compozitor care a scris muzica pentru In the Mood for Love si A Single Man.E un splendid film despre iubire.
sau il confunda