Câștigă un pachet de cărți semnate de Alan Watts, oferit de Editura Herald

Alan Watts a provocat gândirea contemporană occidentală explicând cu un limbaj viu complexitatea înțelepciunii orientale, fiind un exemplu de libertate spirituală. Fost preot, autor, poet, mistic, profesor, gânditor radical și aspru critic al societății, filosoful britanic a înțeles conceptul de retragere din toată drama pe care o creăm în viață și a văzut umorul cosmic al tuturor lucrurilor, percepând experienţa umană ca pe un joc pe scena vieții.

Editura Herald şi Teatrul Excelsior au plăcerea de a vă invita la o seară de redescoperire interioară şi experimentare a momentului prezent, marţi, 12 februarie 2019, ora 18:30 la evenimentul Viaţa şi învăţăturile lui Alan Watts - repere în călătoria omului către sine care va avea loc la Teatrul Excelsior (Sala Studio) din Bucureşti (Strada Academiei 28).

Seara va fi animată de proiecţia unui scurtmetraj inspirat din înregistrările prelegerilor ţinute de Alan Watts, o dezbatere despre relevanţa operei acestui autor alături de Nona Rapotan (editor coordonator Bookhub) şi Luisa Neag (Senior Editor Herald), precum şi o serie de discursuri şi interpretări realizate de invitații speciali:

Mihai Popa Radu (coach, trainer, fondator al Mindfulness Institute) - Alan Watts şi Clipa prezentă;
Alice Macrina Cornea (coach, trainer, lector la Fundaţia Calea Victoriei) - Inspiraţia şi vocaţia echilibrului;
Matei Georgescu (profesor universitar, psihoterapeut) - Înţelepciunea învăţăturilor budismului Zen;
Lectură din scrierile lui Alan Watts cu actorul Vasile Calofir.

__________________________________________________________________________________________________Răspunde corect la întrebarea de mai jos şi poţi câştiga un pachet de cărţi oferit de Editura Herald.

Devino ceea ce eşti

Se spune ca cea mai inalta forma de intelepciune este detasarea, in sensul continut in cuvintele lui Chuang-Tzu,: "Omul perfect isi foloseste mintea precum o oglinda; nu se ataseaza de nimic; nu respinge nimic; percepe fara a pastra." Detasarea inseamna sa nu ai nici regrete legate de trecut, nici temeri legate de viitor; inseamna sa lasi viata sa isi urmeze cursul fara a incerca sa intervii in felul in care ea curge si se schimba, neincercand sa prelungesti momentele placute si nici sa grabesti trecerea celor neplacute. Asta inseamna sa te misti in pas cu viata, sa fii in perfect acord cu muzica ei schimbatoare, asta se intelege prin ceea ce numim Iluminarea. Pe scurt, inseamna detasarea atat de trecut, cat si de viitor si a trai in eternul Acum.

Cosmologia voioasa - Incursiuni in chimia constiintei

Cosmologia voioasa este o explorare a intuitiilor pe care drogurile ce provoaca modificari ale constiintei, precum LSD, mescalina si psilocybina, le pot facilita „in clipa cand sunt insotite de o reflectie filosofica sustinuta, in cazul cuiva care nu se afla in cautare de «senzatii tari», ci de intelegere”.

Depasind nivelul unei simple descrieri de experiente, cartea lui Alan Watts este un jurnal captivant ce porneste de la experimente personale si ajunge pana la meditatii profunde cu privire la nesfarsitele dileme referitoare la natura existentei si la simtirea sacrului.

Viaţa ca extaz

O carte provocatoare si mereu actuala care reexamineaza locul ocupat de umanitate in lumea naturala - si relatia dintre spirit si trup - in lumina daoismului chinez.

Faptul ca fiintele umane sunt separate de natura pe care trebuie sa o controleze, ca mintea este cumva superioara corpului si ca intreaga sexualitate presupune seductie - ceea ce constituie un pericol si o problema - toate acestea sunt asumptii pe care se bazeaza cea mai mare parte a gandirii occidentale. Iar toate aceste prejudecati sunt motorul din spatele exploatarii umane a pamantului, al neincrederii in emotie si al singuratatii si nedeschiderii noastre catre iubire.

Calea Zen

Studiul introductiv in budismul zen al lui Alan Watts, scris cu o combinatie rara de prospetime si luciditate, a devenit un clasic in anii care i-au urmat publicarii. Cu un interes egal pentru cititorul obisnuit, dar si pentru studentul serios, Calea zen se afunda in originile si istoria zenului, explicându-i principiile si practicile cu o splendida claritate. Watts a vazut zenul ca pe „unul dintre cele mai pretioase daruri pe care Asia le-a dau lumii” si, prin eruditia si prin pasiunea sa contagioasa, a facut acest dar minunat de accesibil cititorilor de pretutindeni.

Raspunde la urmatoarea intrebare:
Unde s-a născut filosoful Alan Watts

jinglebells