A fost un mare talent care nu a prins perioada potrivita sa arate ce poate.A facut Reconstituirea si am crezut ca va putea candva ss faca filme extraordinare.Nu a fost de loc asa.
Filmele lui Pintilie nu sunt comerciale. De aceea starnesc asa multe reactii negative. Dar si celora care le plac...... Filmele lui Pintilie pun in evidenta uratenia din oameni. Noroiul, cainii vagabonzi, copii retardati si dizabilitati, limbajul vulgar, nuditatea, hinghereli, incaierari, haos. Toate astea clatina conceptul de fiinta superioara a omului. De aceea este hulit. Spectatorii care il hulesc vad mizerii deastea pe strada in fiecare zi, dar cand se duc la cinematograf nu le mai place, aici ei vor sa vada flori, pajisti si oameni nobili. Oamenii se gandesc la sex de 10 ori pe zi dar cand vad sex in filme nu le mai place. Vad caini vagabonzi si cersetori schiloditi in fiecare zi, dar la cinematograf nu le mai place. Se ciocnesc de militieni imbecili si tot soiul de functionari cretini dar in filme nu le place.
Majoritatea criticilor din acest forum aduc vorbe grele la adresa regizorului,de ce?Sunt mai mult decat sigur ca nici unul din ei nu a vazut macar un film complet regizat de Pintilie,apoi filmele lui nu pot fi asa usor intelese la o varsta frageda.Filmele marca Pintile va povestesc despre Romania comunista aici gasiti o parte din istoria noastra.
2
2
florian
pe 11 Decembrie 2006 12:26
vrei sa spui "pelicule obscure ale unor regizori mai putin cunoscuti".
poate esti prea dur cu maestrul, niki.
0
2
Ardelean Nicolae
pe 10 Decembrie 2006 16:06
Unul dintre cei mai talentati si mai tehnici regizori romani, elev al unui la fel de celebru realizator, Victor Iliu.
Dupa revolutie, portdrapelul antiromanismului gratuit in cinematografia mondiala, atingand sublimul in capodopera genului numita O vara de neuitat, altfel o realizare artistica superba.
Parodiaza cu succes pelicule obscure ale unor regizori mult mai putin obscuri, precum Alexandru Tatos.
Un singur film recent valoros si din punct de vedere al ideilor (foarte dur, in acord cu stilul macabru prezent pretutideni in filmografia maestrului, dar si greu de vizionat de cei plecati din tara), al carui scenariu nu ii apartine.
Sintetizand, a cere unui roman normal sa emita judecati admirative in legatura cu marea majoritate a filmelor lui Lucian Pintilie doar pentru calitatea lor artistica e ca si cum ai pretinde unui condamnat la moarte sa laude… citeşte
Alexandru Tatos - obscur? Poate in sensul de - nu tocmai notoriu pentru publicul larg ...
Iulius Antohe
pe 19 Noiembrie 2006 17:54
Cel mai bun regizor roman care a existat vreodata, a se vedea si ce tineri a lansat (si ce premii au luat acestia), pacat ca exista oameni care posteaza aici fara sa aiba idee despre ce scriu
3
5
Octavian Schintee
pe 21 Februarie 2004 19:08
Filmele lui au darul de a te trezi la realitate. A surprins fenomenul romanesc cum nu l-am mai vazut facut de altcineva. Regizorul meu preferat. Ii revad filmele periodic. Cum muzica lui Beethoven sau Bach sunt un remediu pentru tristete sau stari depresive, asa filmele lui Pintilie au avut darul de a ma alina de cate ori mizeria morala din Romania a vrut sa ma aduca la tacere. Plin de forta, de speranta, de adevar. Deci, crestin.
3
2
Dragusin Nicolae
pe 06 Februarie 2004 19:38
Despre Lucian Pintile inca nu am o opinie formata, dar m-ar interesa foarte mult sa vad filmul "Reconstituirea". Ma poate ajuta cineva cu o sugestie, indrumare si ma opresc aici pentru a nu merge mai departe... :>>
Multumesc anticipat.