Un actor foarte constiincios, cu o voce inconfundabila. Chiar ma miram de ce nu am mai auzit de mult nimic despre el, mi se pare o pierdere pentru cinematografia romaneasca faptul ca a ales sa emigreze.
A jucat in peste 40 de filme, in spectacole de teatru si in piese de teatru radiofonic sau pentru televiziune.A jucat in câteva din cele mai îndrăgite filme ale anilor 1970-1980.
Un actor foarte bun care de obicei juca rolurile omului linistit si simpatic. Vecinul, colegul, prietenul pe care si-l doreste orice om. Cu siguranta ca asa era si in viata de zi cu zi, juca prea natural ca sa fie prefacut. Pacat ca a ales sa emigreze in patria lui Chuck Norris. Aici era o vedeta, acolo este un cetatean oarecare ... dar poate ca asta si-a dorit
Mircea Popa79, știi ce înseamnă personaj negativ? De vilain, nici atat nu cred că ai habar. În, Declarație de dragoste, Secretul lui Nemesis, Cursa, Pintea, Stejar extrema urgenta, ,Pistruiatul, Lumini și umbre, Buletin de București etc.... unde plmea ai vazut tu roluri negative? Dacă ești imbecil, nu te da inteligent că măcăne!
Cât despre actor, păcat că a emigrat dar.... ce dracu' să facă în România? Să joace în producții MediaPro?
Un actor care in afara de filme COMUNISTE , cu intreprinderi, oamenii care fauresc comunismul si care stiu doar munca, munca si iar munca, eu nu la-m vazut. N-a avut fler sa joace si alte roluri, poate si ptr ca fatza nu l-a ajutat, nici ca rol negativ nu era de dorit, nu atragea.
Doar maistru sau inginer in munca de productie, familist, gargara de 2 bani.
My-shoes, de acord cu tine dar trebuie sa înțelegi ca in comunism actorii nu-și prea alegeau roluri de capul lor. Li se impunea un anumit profil, cel mai bune exemple sunt Tamara Buciuceanu-Botez și Jean Constantin cărora li s-a oferit numai roluri de comedie slabe, care sa placă la popor. Poate dacă Diplan ar fi apărut mai mult în filmele de după revoluție am fi avut o imagine mai clara a (non)talentului lui