Recomandări București: ateliere de scenaristică și coregrafie cu absolvenți UNATC, premiere teatrale, Tarja Turunen

640x400_rectl

Buna organizare a timpului, fie că vorbim de orele la birou sau de timpul liber este una dintre provocările mileniului în care trăim. Ce trebuie să fac mai întâi? Ce este mai important? Ce este mai valoros dintre zecile de oferte de petrecere a timpului liber? Ce merită cu adevărat atenția mea?
Cinemagia vine în întâmpinarea acestor întrebări și vă propune o rubrică extrem de bine organizată pe categorii (Teatru, Concerte, Workshopuri, Perteceri etc.), plus un articol săptămânal cu Recomandări pentru petrecerea timpului liber.

Miercuri, 11 iaunarie, ora 19, Atelier de Scenaristică
Regizorul Vlad Trandafir și Fundația Calea Victoriei (str. Popa Soare nr. 40, et. 1) vă invită la atelierul în care înveți cum se scrie un film. Atelierul este deschis iubitorilor de cinema, tinerilor şi persoanelor care doresc să se familiarizeze cu domeniul scenaristicii şi să experimenteze scrisul unui scenariu, pentru oricare din mediile vizuale cunoscute – cinema, TV sau Internet. Elementele de teorie vor fi ilustrate prin analiza unor secvenţe din filme de referinţă din cinematografia universală.

Miercuri, 11 ianuarie, ora 21, concert
Hard Rock Cafe (Şoşeaua Kiseleff nr. 32) găzduiește miercuri, de la ora 21, concert Zdob și Zdub.
Formația Zdob și Zdub propune un crossover muzical original, în care se întâlnesc intensitatea urbană și spiritul rural. Piesele lor combină hardcore-ul cu elemente etno, folclorice, hip-hop, drum’n’bass, jungle şi punk, într-un mod unic și captivant. Concertele „zdubilor” transmit ceva din energia descătuşată a spectacolelor rock de mare calibru şi sunt întregite de atitudinea de showman rebel a solistului Roman Iagupov, cu care publicul rezonează perfect.

Joi, 12 ianuarie, avanpremieră teatrală, ora 19
Teatrul Bulandra ne invită joi la Sala Toma Caragiu pentru avanpremiera celebrei piese scrise de William Shakespeare, Macbeth. Fresca ascensiunii şi decăderii unui brav general (Marius Chivu) care, deşi victorios pe câmpul de luptă, este în cele din urmă învins de remuşcări şi nebunie. Într-o viziune regizorală inedită, semnată de Michal Docekal spectacolul ilustrează cursa de neoprit a lui Macbeth către coroană şi finalul tragic al aventurii sale pe acorduri muzicale atent orchestrate şi subliniate printr-o coregrafie de excepţie. Un proiect care vine să îmbine teatrul, muzica şi dansul într-un caleidoscop de imagini şi sunete bine ajustate la ritmul nebunesc al unei poveşti tot atât de actuală astăzi ca şi atunci când a fost scrisă.

Joi, 12 ianuarie, atelier
Fundația Calea Victoriei (str. Popa Soare nr. 40, et. 1) vă invită la atelierul „Istoria Parfumului: mistere, seducție și creatori celebri” o experienţă deopotrivă adresată intelectului şi senzorialului, într-o plăcută companie, după cum descriu cursații de la cursurile anterioare.
În cadrul atelierului veți afla informații despre Lumea Orientului Antic şi utilizarea primelor parfumuri, apoi călătoria senzorială va ajujnge în epoca Renaşterii şi a Barocului. În această etapă a cursului veți afla, printre altele, cu ce se parfumau doamna de Pompadour şi Maria Antoaneta. Ultima întânire vă oferă informații despre începuturile parfumeriei moderne, de la Guerlain, Paule Poiret, Chanel, Jeanne Lanvin, la Jean Patou. La cursuri vor fi exemplificate (se vor mirosi) diverse tipuri de parfumuri pentru o mai buna intelegere a poveștilor și informațiilor prezentate: condimente, plante, parfumuri, uleiuri aromate, săpunuri, pudre etc.

Vineri, 13 ianuarie și duminică, 15 ianuarie, operă, ora 18.30
Ca urmare a succesului extraordinar avut la Opera Bastille din Paris în luna octombrie cu ultima reluare a operei Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, regizorul Andrei Șerban pregătește o nouă premieră-eveniment ce va fi prezentată publicului român pe scena Operei Naționale București. Când cortina se ridică descoperim o sală de antrenament, unde soldaţii fac exerciţii, pregătindu-se de luptă. Două tabere sunt în conflict. Enrico (Valdis Janson – Letonia/Adrian Mărcan – Opera Braşov) află că sora lui, Lucia (Venera Protasova – Rusia), e îndrăgostită de Edgardo (Ramon Vargas – Mexic/Florin Guzgă – Opera Naţională Română Iaşi), duşmanul de moarte al familiei sale. Situaţia politică şi economică este de mare criză, trupele au nevoie de bani şi, pentru a-i obţine, Enrico vede o singură soluţie: căsătoria Luciei cu magnatul Arturo.

Vineri, 13 ianuarie, ora 19, teatru – dramedie
Arcub (Str. Lipscani, nr. 84-90) începe anul cu spectacolul Barajul, adaptare a piesei omonime scrise de unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani europeni, Conor McPherson. Barajul, pus în scenă pentru prima oară în România, prezintă povestea a cinci personaje aflate într-o mică localitate din apropierea unui baraj, în Irlanda,care se întâlnesc într-un bar, în jurul unor povești. Marian Râlea este cap de afiș.

Sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 17, curs de dans pentru începători
Absolvenți ai Secției de coregrafie din cadrul UNATC ne propun la studioul de dans din Strada Traian Popovici 87, etajul 1 un curs de dans contemporan.
Cu o durată de două ore, cursul de sambăta te va ajuta să-ți găsești centrul și starea de echilibru, să înțelegi organic schimbul de greutate și cum să-ți conectezi diversele părți ale corpului. Sesiunile de curs își propun să antreneze sistemul muscular și să te ajute să înțelegi cum functionează sistemul osos în dans și modalități în care te poți folosi de corpul tău pentru a dansa ușor și eficient.

Duminică, 15 ianuarie, ora 20, teatru – povești feminine
Arcub (Str. Lipscani, nr. 84-90) ne propune o „Quintă royală”: actrițele Elvira Deatcu, Iulia Lumânare, Ioana Abur, Laura Creț și Anca Androne joacă în „Am iubit, am purtat, am pierdut”. Spectacolul se foloseste de elemente de vestimentație, de accesorii și de amintirile pe care le stârnesc acestea fiecăreia dintre personajele feminine, pentru a picta o imagine a unei feminități vii, amuzante și puternice, reușind să creeze astfel o experiență teatrală solidă și memorabilă.

Miercuri, 18 ianuarie, ora 21.30, concert

Hard Rock Cafe (Şoşeaua Kiseleff nr. 32) găzduiește concert Carla’s Dreams.
„P.O.H.U.I.”, un hit incontestabil în România, single-ul „Te rog”, care a obtinut 1 milion de vizualizari în doar o săptămână, „Sub pielea mea”, dar și hituri precum „Imperfect”, „Acele” vor face seara incendiară.

Joi, 19 ianuarie, ora 19, atelier
Fundația Calea Victoriei (str. Popa Soare nr. 40, et. 1) vă invită la atelierul de Vorbire în public – „Secretele unei prezentări de succes”. Veți primi sfaturi despre ce înseamnă o bună prezentare a discursului dar și un răspuns personalizat la întrebarea „De ce locul tău e pe scenă?”.

Miercuri și joi, 25, 25 ianuarie, ora 20, premieră teatrală, comentariu social
Arcub (Str. Lipscani, nr. 84-90) prezintă în premieră spectacolul Artists Talk, scris de Gianina Cărbunariu. Este unul dintre cei mai montați dramaturgi români la nivel internațional. Alexandru Potocean joacă în spectacol.

Sâmbătă, 28 ianuarie, ora 19, teatru – comedie romantică de epocă
Arcub (Str. Lipscani, nr. 84-90) prezintă Idolul și Ion Anapoda, cu Oana Pellea cap de afiș care va da viață, alături de ceilalți actori, unor personaje ce trăiesc relații marcate de pasiunea dezlănțuită și plină de contradicții din anii frumoși ai Bucureștiului interbelic.

Vineri, 3 februarie, concert
Tarja Turunen, regina muzicii symphonic rock & metal, revine în România în 2017 cu două show-uri fulminante. Artista a cărei voce a făcut muzica trupei Nightwish cunoscută în toată lumea, va concerta în București, la Sala Palatului, pe data de 3 februarie și în Timișoara, la Filarmonica Banatul, pe 2 februarie. Soprana ne va prezenta în premieră live „The Brightest Void” și „The Shadow Self”.

Astăzi in Bucureşti

 • Concert UnTeatru

  Dan Byron susține un set acustic. În repertoriu se vor regăsi piese din toată cariera sa muzicală, atât aparținând trupei byron cât și din perioadele Urma, Kumm sau chiar mai vechi. Dan Byron, liderul și vocalistul trupei byron, a lansat alături de aceștia până acum 6 albume de ...
 • Spectacol Cafe Deko

  Cumpără bilet
  Umor inteligent dar explicit, numai pentru cei peste 18 ani. Asta stiați. Informații suplimentare găsiți mereu la 0733 562 233 și 0745 943 751. |Prețul unui bilet este de 49 lei| |Locurile în sală se vor ocupa în ordinea sosirii| |Rezervarile se anuleaza cu 30 de minute inain...
 • Spectacol Mulanruj Dining Theatre Bordello

  Cumpără bilet
  Spectacolul, așa cum ne-a obișnuit faimoasa locație, este compus dintr-o variată gamă de momente artistice, dans, magie, cântec și umor, presărat fiind cu improvizația talentatei trupe de artiști. Este vorba de un show interactiv, mereu diferit, în care publicul participă la...
 • Spectacol Cafe Deko

  Cumpără bilet
  Informații suplimentare găsiți mereu la 0733 562 233 și 0745 943 751. |Prețul unui bilet este de 49 lei| |Locurile în sală se vor ocupa în ordinea sosirii| |Rezervarile se anuleaza cu 30 de minute inainte de inceperea spectacolului, va rugam sa ajungeti la timp| |
 • Teatru UnTeatru

  “Hamlet” dupa William Shakespeare Un spectacol de: Alina Berzunteanu Richard Bovnoczki Peter Kerek Hamlet – Poate fi razbunata crima? Incercand sa se razbune pe cel care i-a ucis tatal, Hamlet ajunge sa se razbune pe el insusi pana ce ajunge la tacere. Spectacolul renunta la orice ...
 • Teatru Teatrul Coquette

  Cumpără bilet
  Personajele trec ca într-un dans nebun de la seducție la furie, de la disperare la extaz, de la dragoste la ură. Totul este ca un joc ale cărui atuuri sunt replicile și a cărui miză crește cu fiecare minut. Finalul aduce o răsturnare de situație total neașteptată. O femeie face u...
 • Teatru Sala ArCuB

  Schneider & Schuster prezintă într-un cadru dramatic, înțesat cu momente umoristice, povestea a doi actori evrei ce decid să înființeze, la Lodz, în Polonia, un teatru care își dorește să atingă, prin intermediul spectacolelor, toate problemele de natură socială, umană și artisti...
 • Stand-up Copper’s Pub

  Te așteptăm să vezi un show plin de umor, 100% original, 100% românesc susținut de 3 dintre cei mai tari comedianți români: Toma Alexandru a filmat patru episoade de stand-up pentru Comedy Central Extra, a câștigat concursul King Gong la The Comedy Store din Londra și a participat la...
 • Stand-up Grill Pub

  Cumpără bilet
  Pe scurt:Ne prapadim de rasIn Grill Pub La Stand-up ComedySambata - 21 ianuarie - 21.30Cu: Claudiu Popa, Cata Dum si Fulvio Balboni Cat costa?15 RON - tarif oferta speciala - pentru rezervari prin INTERNET25 RON - tarif intreg - nu ti se aplica daca citesti acest text Cum faci?Rezerva-ti masa l...
 • Stand-up Copper’s Pub

  Te așteptăm să vezi un show plin de umor, 100% original, 100% românesc susținut de 3 dintre cei mai tari comedianți români: Toma Alexandru a filmat patru episoade de stand-up pentru Comedy Central Extra, a câștigat concursul King Gong la The Comedy Store din Londra și a participat la...
 • concerte-rock Quantic

  Cumpără bilet
  Sun Boulevardwww.youtube.com/watch?v=O8BAmVJVFaA& Pistol cu capse Live!www.youtube.com/watch?v=6X9p4kSVrfwGood music, before & after the concert with Jiji! Intrare: 15 leiGood Times,Good Vibes,Call it a party and see you there!"
 • concerte-rock JamStage

  Cumpără bilet
  „Noul album Viţa de Vie este rezultatul a tot ce am acumulat în ultimii ani. Este un amalgam de emoţie şi energie, decantat prin filtrul celor 20 de ani petrecuţi pe metereze”, spune Adrian Despot. Sambata 21 Ianuarie vom avea ocazia sa-i vedem pe scena din JamStage si sa l...
 • concerte-electro Club Fabrica

  Cumpără bilet
  Benny Page a jucat un rol decisiv in dezvoltarea si formarea soundului miscarii de Drum and Bass din UK cu puternice influente de Dub , Reggae , Ragga, Trap si Hip Hop sound-ul lui Benny Page este unic si exploziv. numele fiind egal cu productii de prim rang, piese ce au zguduit scenele si mixing...
 • concerte-pop Berăria H

  Cumpără bilet
  Open doors: 22:00 | Show: 23:45 Accesul în sală se face după ora 22:00! Bilete:35 LEI - Cat. A - în faţa scenei cu loc la masă20 LEI - Cat. B - acces general cu loc la masă Biletele pot fi cumpărate:- online de pe iabilet.ro- fizic de la Berăria H sau din magazinele InMe...
 • teatru-pentru-copii Sun Plaza

  Cumpără bilet
  Micii spectactori vor face cunostinta cu legendarele personaje ca: Ileana Cosânzeana, Făt-Frumos şi Zmeul. Ne vom distra alaturi de papusile mari ce dau viata povestii si realism aventurilor prin care va trece personajul principal. Spectacol de teatru de păpuși recomandat copiilor cu v...
 • teatru-pentru-copii Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Balcescu

  Cumpără bilet
  Scenariul și regia: Tony AdamDistribuția: Ștefan Niciev, Vladimir Dima, Eli Albu, Sonia Tofan, Oana Tofan, Tudor Pârvu, Tony AdamPovestitor: Ioan IsaiuRezervări bilete: 021.336.43.40 rezervari.ccnb@gmail.comBilete online: www.iabilet.ro Preț bilete: 10 lei 5 lei / copii
 • teatru-pentru-copii Godot Cafe

  Cumpără bilet
  După ce a primit puteri de la o floare magică, mica prințesă Rapunzel este rapită în toiul nopții de la palat de către bătrâna Gothel. Gothel știe că puterile magice ale florii se regăsesc în părul lung de aur al lui Rapunzel și, pentru a rămâne mereu tâ...
Mai mult...