Recomandări București: ateliere de scenaristică și coregrafie cu absolvenți UNATC, premiere teatrale, Tarja Turunen

640x400_rectl

Buna organizare a timpului, fie că vorbim de orele la birou sau de timpul liber este una dintre provocările mileniului în care trăim. Ce trebuie să fac mai întâi? Ce este mai important? Ce este mai valoros dintre zecile de oferte de petrecere a timpului liber? Ce merită cu adevărat atenția mea?
Cinemagia vine în întâmpinarea acestor întrebări și vă propune o rubrică extrem de bine organizată pe categorii (Teatru, Concerte, Workshopuri, Perteceri etc.), plus un articol săptămânal cu Recomandări pentru petrecerea timpului liber.

Miercuri, 11 iaunarie, ora 19, Atelier de Scenaristică
Regizorul Vlad Trandafir și Fundația Calea Victoriei (str. Popa Soare nr. 40, et. 1) vă invită la atelierul în care înveți cum se scrie un film. Atelierul este deschis iubitorilor de cinema, tinerilor şi persoanelor care doresc să se familiarizeze cu domeniul scenaristicii şi să experimenteze scrisul unui scenariu, pentru oricare din mediile vizuale cunoscute – cinema, TV sau Internet. Elementele de teorie vor fi ilustrate prin analiza unor secvenţe din filme de referinţă din cinematografia universală.

Miercuri, 11 ianuarie, ora 21, concert
Hard Rock Cafe (Şoşeaua Kiseleff nr. 32) găzduiește miercuri, de la ora 21, concert Zdob și Zdub.
Formația Zdob și Zdub propune un crossover muzical original, în care se întâlnesc intensitatea urbană și spiritul rural. Piesele lor combină hardcore-ul cu elemente etno, folclorice, hip-hop, drum’n’bass, jungle şi punk, într-un mod unic și captivant. Concertele „zdubilor” transmit ceva din energia descătuşată a spectacolelor rock de mare calibru şi sunt întregite de atitudinea de showman rebel a solistului Roman Iagupov, cu care publicul rezonează perfect.

Joi, 12 ianuarie, avanpremieră teatrală, ora 19
Teatrul Bulandra ne invită joi la Sala Toma Caragiu pentru avanpremiera celebrei piese scrise de William Shakespeare, Macbeth. Fresca ascensiunii şi decăderii unui brav general (Marius Chivu) care, deşi victorios pe câmpul de luptă, este în cele din urmă învins de remuşcări şi nebunie. Într-o viziune regizorală inedită, semnată de Michal Docekal spectacolul ilustrează cursa de neoprit a lui Macbeth către coroană şi finalul tragic al aventurii sale pe acorduri muzicale atent orchestrate şi subliniate printr-o coregrafie de excepţie. Un proiect care vine să îmbine teatrul, muzica şi dansul într-un caleidoscop de imagini şi sunete bine ajustate la ritmul nebunesc al unei poveşti tot atât de actuală astăzi ca şi atunci când a fost scrisă.

Joi, 12 ianuarie, atelier
Fundația Calea Victoriei (str. Popa Soare nr. 40, et. 1) vă invită la atelierul „Istoria Parfumului: mistere, seducție și creatori celebri” o experienţă deopotrivă adresată intelectului şi senzorialului, într-o plăcută companie, după cum descriu cursații de la cursurile anterioare.
În cadrul atelierului veți afla informații despre Lumea Orientului Antic şi utilizarea primelor parfumuri, apoi călătoria senzorială va ajujnge în epoca Renaşterii şi a Barocului. În această etapă a cursului veți afla, printre altele, cu ce se parfumau doamna de Pompadour şi Maria Antoaneta. Ultima întânire vă oferă informații despre începuturile parfumeriei moderne, de la Guerlain, Paule Poiret, Chanel, Jeanne Lanvin, la Jean Patou. La cursuri vor fi exemplificate (se vor mirosi) diverse tipuri de parfumuri pentru o mai buna intelegere a poveștilor și informațiilor prezentate: condimente, plante, parfumuri, uleiuri aromate, săpunuri, pudre etc.

Vineri, 13 ianuarie și duminică, 15 ianuarie, operă, ora 18.30
Ca urmare a succesului extraordinar avut la Opera Bastille din Paris în luna octombrie cu ultima reluare a operei Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, regizorul Andrei Șerban pregătește o nouă premieră-eveniment ce va fi prezentată publicului român pe scena Operei Naționale București. Când cortina se ridică descoperim o sală de antrenament, unde soldaţii fac exerciţii, pregătindu-se de luptă. Două tabere sunt în conflict. Enrico (Valdis Janson – Letonia/Adrian Mărcan – Opera Braşov) află că sora lui, Lucia (Venera Protasova – Rusia), e îndrăgostită de Edgardo (Ramon Vargas – Mexic/Florin Guzgă – Opera Naţională Română Iaşi), duşmanul de moarte al familiei sale. Situaţia politică şi economică este de mare criză, trupele au nevoie de bani şi, pentru a-i obţine, Enrico vede o singură soluţie: căsătoria Luciei cu magnatul Arturo.

Vineri, 13 ianuarie, ora 19, teatru – dramedie
Arcub (Str. Lipscani, nr. 84-90) începe anul cu spectacolul Barajul, adaptare a piesei omonime scrise de unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani europeni, Conor McPherson. Barajul, pus în scenă pentru prima oară în România, prezintă povestea a cinci personaje aflate într-o mică localitate din apropierea unui baraj, în Irlanda,care se întâlnesc într-un bar, în jurul unor povești. Marian Râlea este cap de afiș.

Sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 17, curs de dans pentru începători
Absolvenți ai Secției de coregrafie din cadrul UNATC ne propun la studioul de dans din Strada Traian Popovici 87, etajul 1 un curs de dans contemporan.
Cu o durată de două ore, cursul de sambăta te va ajuta să-ți găsești centrul și starea de echilibru, să înțelegi organic schimbul de greutate și cum să-ți conectezi diversele părți ale corpului. Sesiunile de curs își propun să antreneze sistemul muscular și să te ajute să înțelegi cum functionează sistemul osos în dans și modalități în care te poți folosi de corpul tău pentru a dansa ușor și eficient.

Duminică, 15 ianuarie, ora 20, teatru – povești feminine
Arcub (Str. Lipscani, nr. 84-90) ne propune o „Quintă royală”: actrițele Elvira Deatcu, Iulia Lumânare, Ioana Abur, Laura Creț și Anca Androne joacă în „Am iubit, am purtat, am pierdut”. Spectacolul se foloseste de elemente de vestimentație, de accesorii și de amintirile pe care le stârnesc acestea fiecăreia dintre personajele feminine, pentru a picta o imagine a unei feminități vii, amuzante și puternice, reușind să creeze astfel o experiență teatrală solidă și memorabilă.

Miercuri, 18 ianuarie, ora 21.30, concert

Hard Rock Cafe (Şoşeaua Kiseleff nr. 32) găzduiește concert Carla’s Dreams.
„P.O.H.U.I.”, un hit incontestabil în România, single-ul „Te rog”, care a obtinut 1 milion de vizualizari în doar o săptămână, „Sub pielea mea”, dar și hituri precum „Imperfect”, „Acele” vor face seara incendiară.

Joi, 19 ianuarie, ora 19, atelier
Fundația Calea Victoriei (str. Popa Soare nr. 40, et. 1) vă invită la atelierul de Vorbire în public – „Secretele unei prezentări de succes”. Veți primi sfaturi despre ce înseamnă o bună prezentare a discursului dar și un răspuns personalizat la întrebarea „De ce locul tău e pe scenă?”.

Miercuri și joi, 25, 25 ianuarie, ora 20, premieră teatrală, comentariu social
Arcub (Str. Lipscani, nr. 84-90) prezintă în premieră spectacolul Artists Talk, scris de Gianina Cărbunariu. Este unul dintre cei mai montați dramaturgi români la nivel internațional. Alexandru Potocean joacă în spectacol.

Sâmbătă, 28 ianuarie, ora 19, teatru – comedie romantică de epocă
Arcub (Str. Lipscani, nr. 84-90) prezintă Idolul și Ion Anapoda, cu Oana Pellea cap de afiș care va da viață, alături de ceilalți actori, unor personaje ce trăiesc relații marcate de pasiunea dezlănțuită și plină de contradicții din anii frumoși ai Bucureștiului interbelic.

Vineri, 3 februarie, concert
Tarja Turunen, regina muzicii symphonic rock & metal, revine în România în 2017 cu două show-uri fulminante. Artista a cărei voce a făcut muzica trupei Nightwish cunoscută în toată lumea, va concerta în București, la Sala Palatului, pe data de 3 februarie și în Timișoara, la Filarmonica Banatul, pe 2 februarie. Soprana ne va prezenta în premieră live „The Brightest Void” și „The Shadow Self”.

Astăzi in Bucureşti

 • Teatru Teatrul Excelsior

  Cu: Ioana Repciuc / Mădălina Ignat, Anca Florescu / Ana-Maria Irimia, Cristiana Ioniţă, Ştefania Dumitru, Andrada Fuscaş, Oliver Toderiţă, Dumitru Georgescu / Dan Clucinschi, Lia Gherman / Ioana Repciuc, Robert Radoveneanu / Dragoş Spahiu, Eugeniu Cozma, Ana Turoş, Andreea C. Hristu, Sm...
 • Teatru Teatrul Excelsior

  Cu: Diana Tănase, Codrin Boldea, Matei Arvunescu, Rusalina Bona, Alexandru Banciu Elena Sergheevna, o profesoară de matematică – modestă, corectă şi demnă -, primeşte într-o seară vizita neanunţată a unor elevi de-ai săi din ultimul an de școală. Deşi un timp suntem tentaţi ...
 • Teatru Teatrul de Artă București

  O piesă de A.P. Cehov, cu Florentina Năstase, George Constantinescu, Valentin Terente. Regia: Victor Olăhuţ "Un lucru e cert: îți trebuie ceva curaj să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, pețitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică și cu socru...
 • Stand-up Cafe Deko

  Cumpără bilet
  Baietii trec din telenovele in teatru japonez si apoi danseaza de la dans contemporan la dans irlandez cu cea mai mare naturalete. Nu prea au ei gratie, dar asta e.  Daca vrei sa ratezi asa ceva, o faci pe proprie raspundere. Treaba ta. Umor inteligent si 100% spontan. Adrenalina. Cuvintel...
 • concerte-rock M 60

  Cumpără bilet
  Deși suntem o gazdă primitoare, nu putem contrazice legile fizicii, așadar numărul de bilete este limitat la 60 (numărul nostru norocos!) și se achiziționează în avans.***Les Elephants Bizarres este una dintre cele mai îndrăgite trupe din alternative-ul românesc. Î...
 • concerte-electro Quantic

  Cumpără bilet
  Biletele sunt deja in vanzare pe www.iabilet.ro iar primele 100 de bilete au preturi speciale. Josh Carter si Sarah Barthel au format trupa in 2007 iar numele a fost inspirat de o iluzie optica cu acelasi nume in care doua imagini bidimensionale apar a fi tridimensionale. Trupa isi compune piese...
 • concerte-folk Hard Rock Cafe

  Cumpără bilet
  ZAN „... una dintre importante masti din Commedia dell’Arte, cea care aduce suflul nou al comediei, reprezentand social, prin istetimea, viclenia si cunoasterea cheii succesului, revansa noii clase – patura de jos a targurilor si satelor... ” („Commedia dell’A...
Mai mult...