Wonder Woman, un pas înapoi în reprezentarea ideilor feministe, crede James Cameron

de Cristina Grigore în 25 Aug 2017
Cineastul este de părere că filmul nu iese din clasica abordare a părții masculine a Hollywood-ului

Într-un interviu acordat publicației The Guardian, James Cameron a spus că, în opinia sa, Wonder Woman nu este un film care se distinge de majoritatea reprezentărilor sexului feminin pe marele ecran. Se încadrează, în mare parte, spune cineastul, în același tablou frumos apreciat și promovat de latura masculină a Hollywood-ului.

„Consider înşelător acest val de entuziasm de la Hollywood legat de filmul Wonder Woman. Este o eroină transformată într-un obiect al adoraţiei, şi este vorba despre aceeaşi imagine veche a feminităţii încurajată de partea masculină a Hollywood-ului”, a arătat el.

„Nu spun că nu îmi place filmul, însă, în ce mă priveşte, este un pas înapoi. Sarah Connor nu a fost o imagine a frumuseţii supreme. Era puternică, chinuită de griji, o mamă teribilă, care a câştigat respectul publicului prin curajul ei nemaipomenit. Pentru mine este clar care e impactul unor personaje ca Sarah”, a mai explicat Cameron, cunoscut pentru personajele feminine puternice din filmele sale (alături de Connor stau şi Dr. Lindsey Brigman din The Abyss, ori Ellen Ripley din Alien). 

Patty Jenkins, regizoarea lui Wonder Woman, a dat replica într-o postare pe contul său de Twitter: „Dacă femeile trebuie să fie întotdeauna greu de abordat, dure şi cu tot felul de frământări interioare pentru a fi puternice, şi dacă nu avem libertatea de a aborda o multitudine de manifestări sau de a reprezenta orice tip de femeie, de oriunde, fie că este vorba despre atractivitate ori afecţiune, atunci nu am ajuns prea departe”.

„Nu există un tip bun sau unul rău de femeie puternică. Şi cred că acea parte considerabilă a publicului feminin care a transformat filmul într-un hit poate cu siguranţă alege şi judeca singură care sunt acele figuri reprezentative în dezvoltarea feminismului”, a subliniat cineasta.

Wonder Woman 2 va ajunge în cinematografe pe 13 decembrie 2019. Eroina îşi va face apariţia şi în Justice League, programat pentru lansare pe 16 noiembrie. 

Exploreaza subiecte similare:

James Cameron, Wonder Woman, Patty Jenkins, Alien, The Abyss

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells