Will Smith, letalul asasin din Suicide Squad: „pentru regizorul filmului, actorii au fost inima și sufletul creației lui”

de Cinemagia în 4 Aug 2016
Brigada sinucigașilor se poate vedea în cinematografele noastre, în regim de premieră, în format 3D și IMAX 3D

Sunt celebri pentru faptele lor rele și pentru anarhia pe care o provoacă oriunde ar ajunge, dar guvernul Statelor Unite a reușit să-i prindă și să-i vâre după gratii. Pentru a-și micșora pedeapsa, nelegiuiții acceptă sinucigașe misiuni sub acoperire, conștienți că eșecul înseamnă moartea. După ce și-au folosit puterile și inteligența pentru rău, Deadshot și colegii lui vor lupta de data aceasta de partea binelui. Iată un interviu cu Will Smith, pus la dispoziție cititorilor Cinemagia de către distribuitorul filmului, Freeman Entertainment.

Mai întâi de toate, cât este de grozav să-l joci pe Deadshot?

Will Smith: Înțeleg perfect ce zici. Este incredibil să dai viață unui personaj care are deja o poveste consacrată, dar nu a fost niciodată reprezentat într-un film artistic. Deci am ani întregi de istorie a lui Deadshot din care mă pot inspira dar am și spațiu suficient să creez, iar publicul nu are deja o imagine în minte la nivelul căreia trebuie să ajung neapărat. Este ceva fantastic, o oportunitate cu adevărat rară.

Când scenaristul/regizorul David Ayer te-a abordat pentru prima oară în legătură cu acest proiect, ce elemente din viziunea lui s-au aflat în rezonanță cu tine și ce te-a convins să faci parte din film?

Will Smith: Partea interesantă e că eu am vrut să fac parte din acest film după doar o întâlnire cu David, înainte să existe un scenariu. Cred că asta se poate numi un al șaselea simț al actorului, atunci când îți dai seama dacă un regizor apreciază actorii. Pentru unii regizori, actorii sunt doar o nevoie incomodă a proiectului, pe când pentru David Ayer și regizori ca Michael Mann, David O. Russell, Clint Eastwood, actorii sunt de fapt inima și sufletul creației lor – îți dai seama de asta din material. Așa că după o singură discuție cu David, am știu că vreau să fiu în proiectul regizat de această minte răsucită [râde].

Q: David a adunat toată distribuția laolaltă pentru o perioadă de repetiții de 5 săptămâni înainte de filmări. Poți să ne spui ce efect a avut acest aspect asupra ta ca actor și asupra distribuției în general?

Will Smith: Într-adevăr, ce face David e unic, deoarece în perioada de repetiții, tu ajungi să te folosești de materialul scris foarte puțin. E vorba doar de David și de distribuție, iar procesul presupune ca noi să reușim să creăm o legătură și să învățăm mai multe unul despre celălalt. David îți pune întrebări legate de experiențele din viața ta personală pentru a le putea lega de personajul tău și, în mintea lui, își creează un depozit cu toate amănuntele care îți pot declanșa senzații și trăiri. Astfel încât, când ajungi pe platou, începe să-ți vorbească despre balul din liceu și despre experiența pe care i-ai împărtășit-o și le amestecă, pentru a-ți oferi o capacitate înțelegere emoțională, astfel încât tu să poți pricepe adâncimea și mina pe care le vrea el în acel moment.

Q: Deadshot – pe numele real Floyd Lawton – este cel mai letal asasin din lume și devine liderul Brigăzii, din oficiu. Când încercai să intri în pielea personajului, existau aspecte pe care le înțelegeai intuitiv și altele pentru care era nevoie să pătrunzi puțin mai adânc în mintea sa pentru a le găsi?

Will Smith: Ceea ce nu puteam eu să înțeleg deloc era motivația pentru care cineva ar fi putut să omoare alți oameni pentru bani. Cum poți să faci asta fără să devii un criminal în serie? Aceasta era diferența pe care trebuia să o găsesc, dar David se descurcă minunat când vine vorba de făcut cercetări. El a adunat o mulțime extrem de variată de persoane care au avut experiențe reale similare unora prin care trec personajele noastre în film

 

Exploreaza subiecte similare:

Suicide Squad, David Ayer

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Sorin87 pe 5 august 2016 00:28
Este un actor de milioane
spartacus pe 5 august 2016 10:26
Dupa ce a refuzat sa joace in ”Ziua Independentei 2” din cauza salariului pe care l-a considerat prea mic pentru statutul său, Will Smith a scăzut in ochii mei. Are talent, dar lăcomia i-l umbrește. ce spune el că e atras in primul rând de scenariu si ideea unui film sunt doar ”gargară”. Părerea mea.
into_the_labyrinth pe 6 august 2016 21:24
Nu vă supăraţi, dar "letal" nu are grad de comparaţie. Nu poţi fi nici "cel mai letal", nici "mai puţin letal". Se poate vorbi doar despre "letal" sau "neletal".
Gloria pe 7 august 2016 00:11
corect, corectam, multumim pentru observatie
into_the_labyrinth pe 7 august 2016 03:37
Cu plăcere. Vă asigur că nu am făcut-o cu răutate. Mulţumesc şi eu pentru că aţi ţinut cont de ea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells