Weekend-ul la NexT: filme românești, muzică, Avant-garde, Kung Fu

de Cinemagia în 18 Apr 2015
A noua ediție a Festivalului Internațional de Film NexT are loc între 15 și 19 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, CinemaPRO și la Institutul Cultural Român, Club Control, J’ai Bistrot, Cărturești, Garajul Ciclop (Magheru 6-8)

După sălile pline și proiecțiile sold-out din primele zile, un weekend plin de filme, petreceri și o întâlnire cu regizoarea Claire Denis îi așteaptă pe cinefili la Festivalul Internațional de Film NexT. Cei mici vor deschide ziua de sâmbătă, 18 aprilie, cu jocurile și filmele de la NexT Kids, de la ora 10.30, la Cinema Elvire Popesco. După-amiază, continuă proiecțiile din cele două competiții, la Cinema Studio, de la 17.00 (națională) și de la 20.00 (internațională), iar filmele prietenilor NexT rulează în Festival Friends, cu intrare liberă.

Noaptea de sâmbătă e rezervată filmelor de coșmar de la Monsters Night, la ora 21.00, la Garajul Ciclop. DJ Rock, Sinboy și Sick Carantino (Disco Sigaretta) vor mixa până spre dimineață, însoțiți de video mapping-ul realizat de Tiptoe. Iubitorii de experimente se vor regăsi în Avant-garde Shorts, iar amatorii de filme de acțiune se vor distra la Kung Fu NexT.

Duminică, cinfilii au șansa să o întâlnească pe regizoarea Claire Denis, de la 12.30, la Cinema Elvire Popesco. Intrarea este liberă. Două secțiuni de neratat, cu filme multi-premiate, sunt NexT Beat, cu musicaluri inventive, și Best of Brest, un program cu câteva dintre cele mai bune filme din cel de-al doilea festival de scurtmetraje ca amploare din Franţa.

Recomandări din program:

Sâmbătă, 18 aprilie

Avant-garde Shorts - 18.00, Cinema Elvire Popesco

Cinefilii vor regăsi experiment pur – un  cinema care lucrează cu mințile spectatorilor direct prin mijloace plastice ca să îi uluiască, să îi intrige, să îi amuze și să le ascută simțul vizual.

Kung Fu NexT - 20.00, Cinema Elvire Popesco

Scurtmetraje de acţiune care egalează sau pastişează ce e mai bun în cinema-ul asiatic pentru publicul larg. Cu o apariţie inedită din partea unui Bruce Lee proaspăt reînviat!

Duminică, 19 aprilie

Întâlnire cu Claire Denis - 12:30, Cinema Elvire Popesco

Regizoarea unor filme ca White Material, Beau Travail, Chocolat, premiată la Cannes, Veneția, Berlin sau Locarno, se va întâlni cu cinefilii din București. Intrarea este liberă.

Behind the Scenes - 16:00, Cinema Elvire Popesco

Scurtmetraje despre diverse meserii legate de cinema. Ca gen, variază de la comedie screwball la comedie absurdă și la desktop documentary.

Best of Brest - 18:30, Cinema Elvire Popesco

Un program cu câteva dintre cele mai bune filme ale ultimei ediţii a Festival Européen du Film Court de Brest, cel de-al doilea festival de scurtmetraje ca amploare din Franţa.

NexT Beat - 20:30, Cinema Elvire Popesco

O selecție de filme care te fac să ciulești urechile, de la un musical delicat în stilul lui Christophe Honoré și unul în care ringul de dans e un sângeros câmp de luptă până la pești care cântă cu vocea lui Caruso.

Programul poate fi consultat pe www.nextfilmfestival.ro, iar biletele au fost puse în vânzare pe eventbook.ro, la Cinema Studio, Elvire Popesco și Librăriile Anthony Frost și Kyra Kyralina.

Informații despre bilete și abonamente: http://www.nextfilmfestival.ro/bilete/. Intrarea la seminarii și masterclass-uri este liberă.

 

 

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells