Weekend de psihanaliză şi film la Cinema Elvira Popescu

de Cinemagia în 11 Dec 2015
Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film se desfășoară în perioada 10-13 decembrie la Cinema Elvira Popescu din cadrul Institutului Francez

Festivalul a demarat joi, 10 decembrie cu Lolo, în regia lui Julie Delpy iar proiecția a fost urmată de o discuţie moderată de Directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, cu participarea doamnei Andreea Chițu, psihoterapeut și a doamnei Irina Sorescu, președinte executiv al CPE- Centrul Parteneriat pentru Egalitate.

Festivalul continuă vineri, 11 decembrie, cu proiecția Spotlight, filmul regizat de Tom McCarthy, cu Mark Ruffalo, Michael Keaton și Rachel McAdams, de 3 ori nominalizat la Globurile de Aur pentru- Cel mai bun film (categoria dramă), Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu.

Weekendul demarează cu filme pentru copii și se va încheia duminică seara, cu proiecția Truth, regizat de James Vanderbilt, cu Cate Blanchett și Robert Redford în rolurile principale.

Programul de weekend la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Psihanaliză și Film prezintă:

Irrational Man, regia Woody Allen - un profesor de filosofie- Joaquin Phoenix, aflat în mijlocul unei crize existențiale, descoperă, cu ajutorul relației începute cu o studentă- Emma Stone, că se poate bucura din nou de viață. Atunci când află că este aproape de a plăti pentru faptele sale cu prețul libertății, profesorul va face orice să se salveze.
Prezentat prin amabilitatea Freeman Entertainment.

Tangerines, un film scris, produs și regizat de Zaza Urushadze- aceasta este povestea lui Ivo și a lui Markus, care aleg să rămână pe loc în satul lor din Abkhazia, Georgia după izbucnirea războiului din 1992, deși ceilalți fugiseră deja în Estonia.
Nominalizat la Premiile Oscar și la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film într-o limbă străină, 2015

Lady in the Van, regizat de Nicholas Hytner, cu Maggie Smith- nominalizată la Globurile de Aur la categoria Cea mai bună actriță într-un film de comedie, pentru rolul lui Mary Shepherd. Filmul spune povestea adevarată pe care Alan Bennet a trăit-o în anii ‘70, atunci când i-a permis lui Mary Shepherd să-și parcheze rulota lângă casa sa, acolo unde aceasta a și rămas timp de 15 ani.
Prezentat în premieră în România prin amabilitatea InterComFilm Distribution.


Toate filmele prezentate în Festival vor fi urmate de discuții moderate de către criticul de film și Directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, la care vor participa psihanaliști, regizori, producători, actori și critici de film.

Printre vorbitorii ce vor fi prezenți la cea de-a patra ediție a Festivalului se numără Dr. Cristian Andrei, Carmen Avram, Alin Gălățescu, Dr. Florian Predescu (Franța), Vlad Eftenie, Dr. Laura Manu (Anglia) și psihanalistul Andrea Sabbadini - Directorul Festivalului de Psihanaliză și Film de la Londra.

Programul integral al evenimentului este disponibil pe site-ul www.famart.ro.
Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a cinematografului Elvira Popescu sau de pe site-ul www.eventbook.ro.

Cea de a patra ediție a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film este organizată de Asociaţia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Uniunii Cineaştilor din România și al Institutului Cultural Român și având ca partener consultant Societatea Română de Psihanaliză.

Exploreaza subiecte similare:

Irina Margareta Nistor, Spotlight, Tom McCarthy, Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Truth, James Vanderbilt, Cate Blanchett, Robert Redford, Irrational Man, Woody Allen, Zaza Urushadze, Mandariinid, The Lady in the Van, Nicholas Hytner, Maggie Smith, Emma Stone

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells