Viitorul X-Men: cum schimbă Deadpool strategia Fox?

de Ştefan Dobroiu în 5 Apr 2016
Deadpool a devenit recent filmul X-Men cu cele mai mari încasări

Glumele lui Deadpool (Ryan Reynolds) au adus 754 de milioane de dolari în conturile studiourilor Fox, ceea ce îl transformă pe mercenarul cu gură mare în cel mai eficient supererou X-Men. Dacă luăm în considerare şi faptul că filmul a reuşit această performanţă cu un buget de producţie de doar 58 de milioane de dolari, este clar că studiourile Fox trebuie să schimbe ceva în strategia de ecranizare a aventurilor X-Men. Iată mai jos la ce ne putem aştepta.

Spre comparaţie, X-Men: Days of Future Past, care s-a bucurat de încasări globale comparabile (747 de milioane) a avut un buget de 200 de milioane de dolari. Supranumite cel mai mare distrugător de supereroi Marvel, studiourile Fox au făcut o treabă excelentă cu Deadpool, reuşind trei lucruri greu de sincronizat: să cheltuiască puţin, să câştige mult şi să obţină reacţii excelente din partea fanilor şi a criticilor.

Rezultatul acestui succes ar putea să fie unul de durată. În primul rând, capii studiourilor au înţeles că trebuie să-i asculte pe fani. Ryan Reynolds l-a mai interpretat o dată pe Deadpool în X-Men Origins: Wolverine, iar surprinzătoarea decizie a scenariştilor de a-i coase gura a provocat valuri de furie printre spectatorii care de-abia aşteptau o întâlnire pe marele ecran cu antieroul. O decizie neinspirată şi o reacţie cu efect pe termen lung: măcar studiourile nu au mai făcut aceeaşi greşeală şi cu filmul din 2016, iar de acum înainte cu siguranţă vor prefera bugete mici pentru filme mai violente, mai sincere şi mai amuzante, pe placul fanilor.

Dar Deadpool nu este singurul supererou X-Men pentru care studiourile Fox deţin drepturile de ecranizare. În mai ne vom reîntâlni cu cei mai celebri mutanţi în X-Men: Apocalypse şi, deşi Deadpool nu va influenţa cu nimic blockbusterul intrat de aproape doi ani în producţie, este cert că popularitatea antieroului va fi folosită în campania de promovare. Un sequel al lui Deadpool a primit deja undă verde, iar Fox pare (încă nu s-a confirmat) să fi stabilit o dată de premieră pentru 12 ianuarie 2018. Deadpool este, de asemenea, principalul motiv pentru o nouă amânare a lui Gambit, cu Channing Tatum în rolul supereroului cajun.

Unul dintre motivele principale ale succesului lui Deadpool este explicat de faptul că regizorul Tim Miller şi echipa sa au putut rămâne fideli personajului din benzile desenate. Şi Gambit şi-a mai făcut o dată loc pe marele ecran, în interpretarea lui Taylor Kitsch, iar reacţia fanilor a fost categorică: de ce să îi mai spui Gambit, când renunţi la costum, accentul sudic şi trăsături de caracter? Deadpool le-a dovedit studiourilor Fox că pe termen lung fidelitatea faţă de sursă este o strategie mai sigură. Atunci când îl vom vedea pe Tatum în rolul lui Gambit, sunt şanse mari ca spiritul eroului să fie mult mai aproape de cel din benzile desenate.

Pe lângă un nou film cu Wolverine, în care Hugh Jackman ar trebui să-l interpreteze pentru ultima oară pe supererou, studiourile mai pregătesc un film X-Force, cu o echipă de cinci mutanţi din care ar trebui să ne aşteptăm ca Deadpool să nu lipsească. Un alt film, inspirat de benzile desenate The New Mutants, este în dezvoltare. Toate aceste proiecte ar putea fi influenţate de abordarea inedită a lui Deadpool.

Ce mai încoace şi încolo, Deadpool ar putea fi cel mai bun lucru care li s-a întâmplat mutanţilor în ultimii ani.

Exploreaza subiecte similare:

Ryan Reynolds, Hugh Jackman, Taylor Kitsch, Deadpool, X-Men Origins: Wolverine, X-Men: Days of Future Past, X-Men: Apocalypse

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 5 aprilie 2016 13:32
porcarii
Sorin87 pe 5 aprilie 2016 23:32
abia astept sa vad filmul si sa vad daca se ridica la asteptarile mele

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells