Viitorul DC Comics pe micile ecrane

de Ştefan Dobroiu în 14 Iul 2016
Ce îi aşteaptă pe Arrow, Flash şi Supergirl, dar şi ce noi seriale sunt în pregătire

Deşi universul TV DC Comics nu este la fel de coerent ca cel Marvel, lucrurile par să meargă în direcţia bună. Serialelor deja lansate li se pregătesc noi sezoane promiţătoare, iar universul DC pătrunde şi pe alte canale de televiziune, cu noi poveşti gata să-i entuziasmeze pe fani. Iată mai jos o trecere în revistă a posibilităţilor DC pe micile ecrane.

Atenţie, materialul conţine spoilere din ultimele sezoane ale titlurilor menţionate.

Arrow
Decanul de vârstă al serialelor DC este în acest moment Arrow. Chiar dacă postul The CW nu a fost deloc generos cu informaţiile despre sezonul al cincilea, intrat deja în producţie, câteva declaraţii ale actorilor şi informaţii despre noi roluri par să contureze o direcţie interesantă pentru noile aventuri ale Arcaşului. În primul rând, ştim acum că Oliver Queen (Stephen Amell) este primarul din Starling City. Cu echipa aproape distrusă de confruntarea cu Damien Darhk (Neal McDonough), Oliver pare să prefere acum o luptă la lumina zilei pentru binele oraşului.

Amell a declarat într-un interviu că sezonul cinci nu va mai avea un villain cu superputeri şi că se va ţine deoparte de supereroii cu puteri mistice. Sunt mari şanse ca noul villain să fie un gangster, iar Adrian Chase (Josh Segarra), noul procuror al oraşului şi înlocuitor al lui Laurel Lance, să joace un rol foarte important în intrigă. Noul sezon debutează pe 5 octombrie.

The Flash
Cu sezonul trei aflat deja în producţie pentru un debut pe 4 octombrie, The Flash se poate lăuda şi cu aducerea pe micile ecrane a uneia dintre cele mai elaborate şi apreciate aventuri ale supereroului, Flashpoint. Faptul că acesta este şi titlul primului episod al sezonului confirmă direcţia, dar în acest moment nu putem fi siguri că scenariştii vor respecta întocmai povestea din benzile desenate, unde salvarea mamei sale îl face pe supereroul interpretat de Grant Gustin să se trezească într-o istorie alternativă în care nu are superputeri, iar totul în jur este diferit. Vor alege creatorii serialului o îndepărtare atât de drastică de la itinerariul supereroului? Cu siguranţă vom afla până la toamnă.

Până atunci, fotografii de pe platourile de filmare sugerează că Black Racer, o creatură nemuritoare în stare să-i ucidă, cu o simplă atingere, pe cei cu darul vitezei, ar putea fi noul villain. Un rol important în sezonul trei va juca Wally West (Keiynan Lonsdale), care îşi va asuma alter ego-ul Kid Flash.

Supergirl
Al doilea sezon se lansează pe 10 octombrie, serialul fiind mutat de pe canalul CBS pe The CW. Marea noutate este faptul că Superman, interpretat de Tyler Hochlin, îşi va face în sfârşit apariţia pe micul ecran. O altă noutate este faptul că Linda Carter, interpretat lui Wonder Woman din anii '70, va juca rolul preşedintelui Statelor Unite. Noile aventuri ale supereroinei vor avea în centrul atenţiei şi Cadmus Labs, o organizaţie malefică răspunzătoare în benzile desenate de combinarea ADN-ului lui Superman cu cel al lui Lex Luthor, iar sezonul doi va dezvălui şi misterul navei kryptoniene văzute în ultimul episod din primul sezon.

Gotham
Trecem cu vederea serialele Legends of Tomorrow şi Lucifer, care nu au reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor, şi ne ocupăm de Gotham. Sezonul trei debutează pe 19 septembrie, cu o mulţime de noi villain-i "disponibili" după activităţile dubioase ale lui Hugo Strange din sezonul anterior. Una dintre cele mai misterioase apariţii de la finalul ultimului episod este un pacient al lui Strange cu înfăţişarea lui Bruce Wayne (David Mazouz). Fish Mooney îşi va face din nou apariţia în serial, tot în interpretarea actriţei Jada Pinkett Smith, iar Cameron Monaghan are toate şansele să revină în rolul lui Jerome Valeska şi să confirme o dată pentru totdeauna că este Joker-ul.

Seriale în pregătire
Două sunt titlurile cele mai promiţătoare, cu episod pilot sau chiar un prim sezon confirmat. Primul este Powerless, un sitcom ce va apărea la anul pe NBC. Localizat în universul DC, Powerless are în centrul atenţiei mai multe personaje lipsite de puteri care lucrează într-o companie de asigurări şi trebuie să facă faţă problemelor unei lumi în care supereroii şi villain-i sunt la ordinea zilei.

Deşi achiziţionat de Syfy, canal TV adesea criticat pentru zgârcenia bugetelor sale de producţie, Krypton ar putea face diferenţa cândva în viitorul nu foarte apropiat. Serial dezvoltat de David S. Goyer va retrasa aventuroasa viaţă a lui Seg-El, bunicul lui Superman, într-una din cele mai tumultuoase perioade din istoria familii: ostracizat de înalta societate de pe Krypton, eroul va trebui să îşi spele numele, dar şi să salveze planeta de la un dezastru iminent.

Ce serial DC urmăreşti şi pentru ce îl apreciezi?

Exploreaza subiecte similare:

Arrow, Stephen Amell, Neal McDonough, Grant Gustin, The Flash, Keiynan Lonsdale, Supergirl, Gotham, David Mazouz, Cameron Monaghan, Jada Pinkett Smith

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 14 iulie 2016 11:02
porcarii
spartacus pe 14 iulie 2016 13:09
Dintre toate serialele mentionate cel mai penibil si lipsit de sens mi se pare ”Supergirl”. Parerea mea.
Costirik pe 15 iulie 2016 03:35
Slabute seriale dintre cele patru, poate Gotham mai incanta prin personaje. Nu stiu ce asteptari ai Stefane, dar Lucifer este chiar foarte bun.
gamblerrambler pe 16 iulie 2016 20:03
Trist....au dat-o si astia in febra de care sufera Marvel.
Phantom_sub pe 17 iulie 2016 10:01
Aţi uitat de Legends of Tomorrow. :P
gmihalka pe 19 iulie 2016 16:14
Din pacate, Phantom...nu au uitat nimic, au trecut cu vederea...Criticii romani sunt sublimi, au pareri atat de culte...iar la sfarsit , cand vad ca e anonima, o semneaza si ei.
Hai sa-i critic si eu...Adicatelea, dupa zeci de esecurio subtile, din lamaia stoarsa si gresit reorientata numita Batman et Co. iese un mar frumos si dulce numit Gotham. Of course, my dear, if you think, and you think LIKE THAT don't you really understand something young, beautifull and nice like Legends of tommorow. SI, mai ales daca se pricepe cineva atat de bine sa dea de pamant cu un serial simpatic cum e Lucifer sau un altul ( e drept, remake )-ma refer la Supergirl, aici...-MACAR sa o faca pana la capat ( In ideea ca...daca tot esti in rahat, macar sa te bagi cu totul...lol), si anume: Zi-ne si noua din putul gandirii, draga domnule raspunsul la cele doua intrebari umile despre cele doua seriale pe care le-ai mitraliat...1:Cine a venit cu nava extraterestra din Supergirl in episodul final, respectiv..2: Cine anume a scapat din iad in Lucifer ?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells