Viitorul cinematografului, după Steven Spielberg și George Lucas: ”Un bilet va ajunge să coste 150 de dolari”

de Cristina Grigore în 14 Iun 2013
Cei doi cineaști au prevăzut o implozie a industriei cinematografice, în care un film de buget mare va sta în cinematografe aproape un an

Deschiderea Interactive Media Building, o nouă și spectaculoasă clădire – din punct de vedere al tehnologiilor prezentate – a Facultății de Arte ale Mișcării din cadrul Universității Southern California, a oferit un prilej bun pentru ca doi dintre cineaștii de top ai Hollywood-ului, Steven Spielberg și George Lucas, să vorbească despre ce se va întâmpla, pe viitor, cu industria cinematografică, despre provocările și punctele sale slabe.

Potrivit Variety.com, cei doi au vorbit despre o implozie a Hollywood-ului, pe măsură ce sistemul VOD (Video On Demand) devine din ce în ce mai popular, iar marile studiouri sunt  din ce în ce mai reticente în a aproba spre realizare proiecte originale, ce nu sunt remake-uri, reboot-uri de franciză sau adaptări ale unui titlu de succes.

Atât Lucas cât și Spielberg au susținut ideea unei restrângeri masive a producțiilor Hollywoodiene ce vor putea fi văzute pe viitor în cinematografe, moment în care prețul biletului va crește în mod semnificativ.

”Marele pericol este acela că la un moment dat va avea loc un colaps uriaș”, a declarat Spielberg. ”Va avea loc o implozie în care trei sau patru dintre aceste filme ce beneficiază acum de mega-bugete vor dispărea, iar acest lucru va modifica din nou paradigma”.

”Vom sfârși prin a avea mai puține cinematografe, dar mai mari, cu o ofertă mai atractivă. Mersul la film va costa 50 de dolari, sau 100 sau 150 de dolari, așa cum sunt costurile unui spectacol pe Broadway în zilele noastre, sau cât e biletul la un meci de fotbal. Filmele vor sta în cinematografe în jur de un an, ca un spectacol de pe Broadway. Orice altceva va exista doar pe micul ecran. Deja se întâmplă acest lucru acum. Lincoln și Red Tails abia dacă au ajuns în cinematografe”, a completat și Lucas.

Părintele Star Wars a mai făcut o predicție, legată de implanturile pentru creier, ce vor fi în curând folosite în industria divertismentului. El a menționat că asemenea implanturi sunt deja folosite pentru a putea controla unele părți artificiale ale corpului.

”Următorul pas este acela prin care vă veți putea controla visele”, a spus Lucas. ”Veți activa doar o anumită parte a creierului. Va trebui doar să vă puneți o pălărie sau să vă conectați mintea direct la calculator pentru a crea propria voastră lume. Treaba cu visele va fi accesibilă în 10, 15 ani de acum încolo”.

Exploreaza subiecte similare:

Steven Spielberg, George Lucas, Lincoln, Red Tails

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 14 iunie 2013 13:05
Mmm... Da... Ar fi bine pentru ei ca biletul sa fie 150 $. Cât despre implanturi, există, am văzut şi eu pe discoveru science, dar sunt la început, de abia fac primii paşi, sunt în perioada experimentală. Şi treaba cu visurile... Mai e mult până acolo...
Phantom_sub pe 14 iunie 2013 13:06
Cu visele... My bad.
cristi23 pe 14 iunie 2013 16:46
viitorul suna............sumbru
cosmin742000 pe 14 iunie 2013 19:24
Poate sa imi dea si bani , daca se fac filme cum se sunt cele care se fac acum la Hollywood eu nu m-as duce.Mai intai sa faca filme care sa arate ca niste filme , apoi sa mai ceara si bani pe ele.
Andreea7 pe 14 iunie 2013 20:03
o sa fie mai scump decat un bilet de avion low-cost.
page pe 17 iunie 2013 02:53
ca bine zici.Mai bine faci o excursie cu avionul si vezi multe lucruri interesante si reale.Sincer,eu n'am mai fost la un cinematograf de cativa ani buni.Buzunarul e cam gol sa incerc astfel de lucruri frumoase.Daca va ajunge biletul de cinema pana in 150$ ,sigur producatoriivor avea de pierdut.Cinematografele vor deveni de domeniul trecutului.
agentuoo7 pe 14 iunie 2013 21:56
si atunci se intreaba de ce exista piraterie.
Skynet.Zbenga pe 16 iunie 2013 02:39
Ei cred ca tocmai de asta se va ajunge la preturi asa mari
Fourleaf22 pe 15 iunie 2013 21:49
Zic cei care ne-au adus Transformers, Indiana Jones IV si prequel-urile de la SW. Ipocrizie?..............N-are cum dom'le.
geese1 pe 16 iunie 2013 15:49
ceea ce vor ei sa spuna este ca un bilet la cinema va costa cat un bilet la opera / teatru. problema este ca la noi lucrurile au luat-o inainte. unele bilete normale de la multiplexuri sunt mai scumpe decat biletele la opera / teatru in Romania. daca mai adaug si locurile vip, deja un bilet la film este mai scump. ceea ce nu este normal.
Ovidiu239 pe 16 iunie 2013 23:17
150$ ?!? In 2-3 de Cinema cheluti banii astia...Sa-i dau pentru un singur film? Nu merci, mai bine stau acasa, c-o sticla de vin pe masa;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells