Versiunea live-action a lui Aladdin nu va face obiectul scandalului „supremaţiei albilor”

de Cristina Grigore în 10 Feb 2017
„Nu suntem aici să facem un alt ‘Prince of Persia’”, susţine producătorul filmului

Seria remake-urilor live action a Disney va continua cu Aladdin, la cârma căruia a fost plasat Guy Ritchie. Unul dintre producătorii filmului, Dan Lin, a explicat cum vor aborda realizatorii unul din punctele sensibile ale producţiei – cel legat de rasa actorilor distribuiţi în film, un subiect fierbinte la Hollywood, unde pentru roluri „de culoare”, au fost aleşi reprezentanţi ai rasei albe. Lin a oferit precizările sale celor de la Collider.com, într-un interviu de promovare al unui alt film la care a lucrat – The LEGO Batman Movie.

„Uitaţi-vă la mine. Ceea ce vreau să spun este că nu sunt un tip obişnuit”, a spus producătorul de origine taiwaneză, preşedinte al Coaliţiei pentru Asia Pacific în Divertisment.

„Sigur, sunt extrem de norocos că lucrez la Hollywood. Ideea este că, atunci când am fost de acord să fac acest film, am făcut clar faptul că vreau să fie o versiune ce ţine seama de diversitatea raselor şi a tradiţiilor. Norocul meu este că şi Guy Ritchie are aceeaşi viziune, la fel şi cei de la Disney, aşa că nu suntem aici să facem un alt Prince of Persia. Vrem să facem un film autentic pentru lumea pe care o reprezintă”, a explicat producătorul.

În adaptarea jocului video Prince of Persia: The Sands of Time au jucat Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton şi Toby Kebbell – niciunul dintre aceştia nu este originar dintr-una din ţările ce au format Imperiul Persan. 

Exploreaza subiecte similare:

Guy Ritchie, The Lego Batman Movie, Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Toby Kebbell, Prince of Persia: The Sands of Time

Alte știri din cinema

Viitorul film The Batman, fară Ben Affleck?

Fratele său, Casey Affleck, a dat de înţeles că starul nu va apărea în producţia ce îl are la cârmă pe Matt Reeves

Nick Fury va lipsi din Avengers 3 și 4

Iată când vom vedea din nou pe ecrane personajul lui Samuel L. Jackson

Se reface Nosferatu, cu o tânără şi promiţătoare actriţă în distribuţie

Anya Taylor-Joy îşi reia astfel colaborarea cu regizorul Robert Eggers, pe care l-a avut alături în The Witch

Tragedie la filmările lui Deadpool 2. Un cascador și-a pierdut viața

Joi „SJ” Harris a fost prima femeie afro-americană specializată în curse de motocicletă (pe asfalt) din istoria Statelor Unite

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Qube86 pe 10 februarie 2017 12:56
Pe mine nu ma intereseaza rasa actorilor dintr-un film atata timp cat rezultatul final este pe placul meu...Mie mi s-a parut o adaptare foarte buna ''Prince of Persia''...chiar daca nici unul dintre protagonisti n-a fost de origine din vreuna din tarile care au format Imperiul Persan...Vor sa faca un nou film cu Aladdin...bun asa...Eu unul imbratisez ideea...mai ales ca sunt fanul declarat al lui Guy Ritchie inca de cand am vizionat pentru prima oara ''Lock, Stock and Two Smoking Barrels''...Din partea mea pot sa foloseasca orice gen, rasa sau natie de protagonist/i doresc...Singura mea pretentie ca cinefil este ca filmul sa fie o adaptare reusita...altfel ceea ce declara ei acum se va transforma in timp intr-un mare ''horse s#it''...
unkn0wn pe 11 februarie 2017 00:25
Daca actorii sunt arabi sau africani filmul are toate sansele la Oscar. Politically correct al lui Obama - cel mai slab presedinte din istorie.
bogyvaly pe 14 februarie 2017 11:55
Salb sau neslab, parca il preferam pe el in locul actualului ;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback