Versiunea live-action a lui Akira nu a fost abandonată

de Cristina Grigore în 11 Feb 2014
Fanii unuia dintre cele mai influente anime ale tuturor timpurilor vor vedea adaptarea pe marile ecrane în regia lui Jaume Collet-Serra ((Orphan, Unknown, Non-Stop)

Fanii lui Kaneda şi Tetsuo din anime-ul clasic al anilor ’80, Akira, vor avea ocazia să îşi revadă eroii preferaţi în adaptarea live-action dezvoltată de regizorul Jaume Collet-Serra (Orphan, Unknown). Cineastul a confirmat într-un interviu acordat celor de la ComingSoon.com – pentru promovarea noului său film, Non-Stop, cu Liam Neeson în rol central – că live-action-ul Akira nu a fost abandonat şi se merge mai departe cu alegerea scenaristului şi a distribuţiei.

Producţia filmului, iniţiată în 2011 de Collet-Serra, a fost amânată de-a lungul timpului de obstacole legate fie de lipsa unui scenarist  - deşi au fost atraşi de poveste şi chiar au venit cu modificări la versiunea originală a scenariului nume apreciate din branşă precum Mark Fergus şi Hawk Ostby (Children of Men), Albert Torres (Henry Poole Is Here), Gary Whitta (The Book of Eli) şi Steve Kloves (Harry Potter) – fie de obiecţiile celor de la Warner legate de mărimea bugetului de producţie.

Cum cineastul a venit cu o propunere de buget mai pe placul studiourilor, proiectul a primit din nou undă verde pentru producţie. Povestea va fi suferi însă modificări majore în noua adaptare. Una dintre ele, aşa cum subliniază regizorul, are legătură chiar cu personajele centrale.

„Sper să pot aduce personaje puternice. În materialul sursă nu mi se pare că personajele pe care se pune accent sunt şi protagoniştii poveştii. […] Niciunul nu este interesant. Tetsuo este, pentru că i se întâmplă lucruri ciudate, însă în ceea ce îl priveşte pe Kaneda, există doar două laturi ale personalităţii sale. Este o particularitate a culturii japoneze, nu au personaje puternice. Acestea sunt folosite doar pentru a aduce în prim-plan o anumită filozofie”.

Akira, adaptat în 1988 de Katsuhiro Otomo după propriul manga cu acelaşi nume, descrie o versiune distopică a orașului Tokyo în anul 2019, la 31 de ani după Al treilea Război Mondial. Personajele principale sunt tânărul motociclist Tetsuo Shima, care are puteri psihice și conducătorul găștii de motocicliști din care acesta face parte, Shotaro Kaneda.

Exploreaza subiecte similare:

Akira, Jaume Collet-Serra, Orphan, Unknown, Non-Stop, Liam Neeson, Mark Fergus, Hawk Ostby, Children of Men, Henry Poole is Here, Gary Whitta, The Book of Eli, Steve Kloves

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 11 februarie 2014 17:14
Super. Hai cu filmul !...
HarlequinMonkey pe 11 februarie 2014 18:48
O stire care mi-a facut ziua mai frumoasa.
alex_il_fenomeno pe 22 februarie 2014 15:36
Asta da veste. Sper sa nu dea inapoi producatorii.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells