Urzeala tronurilor: zece lucruri surprinzătoare din spatele camerelor de filmat

de Cinemagia în 31 Mar 2014
Sezonul al patrulea al îndrăgitului serial Urzeala tronurilor va avea premiera pe 7 aprilie la HBO și pe HBO GO. Acum se difuzează cel de-al treilea sezon pe HBO

 La începutul sezonului patru, încurajați de măcelul de la Nunta Roșie din Riverlands, unde au murit mulți din reprezentanţii casei Stark, Lannisterii țin cu dinții de Tronul de Fier. Dar oare pot trece peste propriile orgolii și peste amenințările noi, aflate în curs de desfășurare în sud, nord și est? Vom afla răspunsul urmărind cel de-al patrulea sezon, pe HBO, dar - până atunci - să aruncăm (virtual) privirea pe platourile de filmare, în spatele camerelor, pentru o serie de lucruri surprinzătoare.

1. The Great Hall – acolo unde Walder Frey l-a întâmpinat pe Robb înainte de Nunta Roşie – este aceeaşi sală cu cea din Riverrun, unde Robb l-a dojenit pe Edmure Tully în al treilea episod. Platoul de filmare a fost reconstruit în două săptămâni, au acoperit ferestrele pentru a face camera să pară mai întunecată şi mai sinistră şi s-a construit balconul de unde familia Frey putea să-i atace pe membrii Stark cu arbaleta.

2. Harta lui Daenerys cu Yunkai este opera de artă a unui specialist care lucrează pentru serial şi a fost finalizată în două zile, iar harta lui Robb este atât de minuţioasă încât a fost nevoie de o săptămână pentru a o aduce la forma finală.

3. Unul dintre membrii grupului de muzicieni din episodul „Nunta Roşie” este Will Champion (în mijloc, cu o tobă), celebrul toboşar de la Coldplay. Dar nu este primul muzician care apare în Urzeala tronurilor. În al treilea episod, Gary Lightbody, solistul de la Snow Patrol, este soldatul care cântă melodia „The Bear and the Maiden Fair”.

4. Scena de luptă dintre Brienne, Jaime şi urs nu a fost filmată în acelaşi timp. Groapa de lângă castelul Harrenhal a fost construită într-un sat din Irlanda de Nord, dar lupta propriu-zisă a fost filmată în Castaic, California – au filmat mişcările celor doi actori şi ale ursului separat, în faţa ecranului verde, apoi au editat scena digital. Ursul se numeşte Bart, trăieşte în Utah şi are şanse să devină un mare star de cinema: a apărut şi în filmul „We Bought a Zoo”, cu Matt Damon în rolul principal.

5. Când Melisandre a vrut să dreneze sângele regal din corpul lui Gendry, viermii erau, de fapt, lipitori false, care au fost create cât mai realist de unul dintre artişti.

6. Interiorul sălii din Marele Sept al lui Baelor, unde a avut loc nunta dintre Tyrion şi Sansa, nu a fost construit în întregime, ci doar pe jumătate, din cauza că o porţiune mare din platou a fost ocupată de Zid, acolo unde a fost filmată escaladarea sălbaticilor. Biserica pare să fie finalizată fiindcă operatorul a folosit multe trucuri şi efecte vizuale.

7. Fiecare scrisoare scrisă de Tywin Lannister sau de oricare alt personaj este reală. Ele conţin acele texte relevante pentru poveste şi pentru scenele respective.

8. Scena în care Jon Snow şi Mance Rayder găsesc cadavrul de cal în zăpadă, aranjat într-o formă unică de Ceilalţi, nu a fost uşor de filmat. Artiştii au pregătit locaţia cu o zi înainte de filmarea scenei, dar în timpul nopţii un viscol a acoperit calul artificial şi l-a îngheţat.

9. Bran urmăreşte un corb adevărat în scena din vis, din episodul „Dark Wings, Dark Words”. Pasărea a fost transportată tocmai din Austria până în Irlanda de Nord.

10. Sabia lui Beric Dondarrion a avut încă o copie. Una din ele era potrivită pentru scenele de luptă, fiindcă a fost construită din două straturi de metal, iar între ele se află câteva canale subţiri, umplute cu un material îmbibat în alcool. Sabia a trebuit să ardă trei minute din cauza perioadei de filmare îndelungate. Cealaltă sabie nu a fost la fel de rezistentă ca prima, deşi a fost construită tot cu şanţuri, dar de data aceasta au fost umplute cu sânge artificial şi bucăţele de sticlă. Odată cu activarea unui buton de pe mâner, în mometul impactului cu un obiect, sabia lăsa în urmă un val subţire de sânge, ca să pară ca o tăietură reală. Un alt buton era folosit pentru „aprinderea” sabiei – sabia ia foc în timpul duelului.

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 29 mai 2014 21:08
Suna nemaipomenit... De abia astept sa iau vacanta sa il urmaresc si eu.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells