Universal şi Microsoft lucrează la o adaptare a jocului video Gears of War

de Cristina Grigore în 6 Oct 2016
“Nu va fi doar un film care să placă fanilor”, a spus Rod Ferguson, directorul de producţie al Coalition, compania producătoare a seriei de jocuri video

Gears of War, o serie de jocuri video de succes, deţinută şi distribuită de compania Microsoft (dezvoltată de The Coalition după o creaţie a Epic Games) se îndreaptă spre marele ecran. Potrivit Variety.com, studiourile Universal au anunţat oficial că vor ecraniza povestea Gears of War în colaborare cu Microsoft printr-un livestream despre al patrulea joc al seriei, ce se va lansa pe Xbox One spre sfârşitul acestei luni.

“Cred că motivul pentru care unele adaptări ale jocurilor video au eşuat în trecut a fost că au încercat să faca un film pentru gameri. Dacă ai o marcă cu o poveste complex şi elemente de legendă, poţi scoate poveşti interesante şi asta este grozav, dar dacă te axezi doar pe fanii jocului nu vei reuşi să faci un film de succes. Acesta este unul din lucrurile pe care le apreciez în relaţia cu Universal. Încercăm să găsim acea linie a scenariului despre care să putem spune că are suficientă bază pentru fani şi destule elemente caracteristice jocurilor pentru a nu se rupe de original, mergând însă şi mai departe şi întrebându-ne ce ar putea face acest film unul de calitate”, a explicat Rod Fergusson, directorul de producţie al The Coalition.

Gears of War se axează pe conflictul dintre oameni şi o crudă rasă subterană de hominizi cu trăsături animaliere, cunoscută drept Hoarda Lăcustelor. Jocul video te pune în pielea lui Marcus Fenix, liderul echipei Delta, în încercarea acesteia de a salva ce a mai rămas din planeta Sera.

De producţia filmului se vor ocupa Scott Stuber (Ted) şi Dylan Clark (Rise of the Planet of the Apes). Proiectul a atras anterior şi atenţia studiourilor New Line, care au încercat să îl dezvolte alegând la cârmă, când încă deţineau drepturile de producţie, nume ca Len Wiseman (Underworld), Billy Ray (The Hunger Games) sau Chris Morgan (Fast and Furious).

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zeno.marin pe 6 octombrie 2016 23:31
Sa-mi fie cu iertare, filmele nu le ies bune pentru ca materia prima e imbecila, stupida, cretina (etc.).
E ca si cum ai incerca sa creezi o pictura de valoare renascentista folosind pasta de dinti si crema de ghete. La ce sa te astepti?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells