Unchiul Oscar le iubeşte pe actriţele străine

de Gloria Sauciuc în 5 Dec 2009
Unchiul Oscar le iubeşte pe actriţele străine

În ultimii ani, actriţele câştigătoare de Oscar nu s-au născut în Statele Unite. Ele au rostit discursuri de mulţumire în engleză, dar cu un mozaic de accente străine.

Penélope Cruz (Vicki Cristina Barcelona) şi-a dedicat Oscarul pentru "Todos los fieles de Espania", în timp ce actriţa franceză Marion Cotillard (La vie en rose) a fermecat publicul cu un dezacord încântător..."there is some angels in this city". Kate Winslet, la câteva clipe după ce a câştigat Oscarul pentru rolul din The Reader,  şi-a amintit - într-un accent perfect britanic - un episod din copilărie în care făcea un Oscar dintr-o sticlă de şampon.

Cu cinci din şase actriţe de Oscar născute în afara Americii, inclusiv Helen Mirren (The Queen), Cotillard şi Winslet pentru cea mai bună actriţă, Tilda Swinton (Michael Clayton) şi Cruz pentru cel mai bun rol secundar - americanii au pe bună dreptate părerea că Oscarurile (premii ale americanilor, în fond) seamnănă tot mai mult cu Naţiunile Unite. Într-adevăr, Premiile Oscar avantajează actriţele străine lăsând talentele americane în urmă...

"Academiei Americane de Film îi plac personajele exagerate şi excentrice, în care frumuseţea ca la carte e lăsată deoparte. E greu să găseşti actriţe de acest gen, iar filmele care oferă asemenea roluri mult mai pământeşti sunt produse în afara Statelor Unite", e de părere Bob Berney (Bright Star).


Tu ce crezi - actorii sunt mai bine formaţi în afara Statelor Unite?

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
roxella pe 5 decembrie 2009 22:06
nu stiu daca actorii sunt mai bine formati in afara sua, dar cu siguranta sunt mai motivati..:) parerea mea...si sa nu uitam de charlize theron, care a castigat oscar si nici ea nu e de nationalitate americana..:)
rrs85 pe 4 aprilie 2010 15:18
epicentrul cinematografiei mondiale este in state,dar fiind si o chestiune subiectiva s-ar deduce ceva, nu stiu.. probabil daca oscarurilele ar avea loc undeva in Europa sigur cei de pe batranul continent ar avea mai mult de castigat... ;)
ingerashuldemonic pe 3 mai 2010 20:50
1.Mi se pare ironica exprimarea ("a fermecat publicul cu un dezacord încântător"), mult prea subiectiv articolul;
2.Uneori primeste premiu si cine merita, Marion Cotillard merita cu siguranta!

bogdan0125 pe 24 mai 2010 21:44
Probabil este doar o coincidenta.
Blood_Major pe 10 august 2010 14:47
Vedem anu asta
so1uffle2 pe 29 iunie 2011 17:09
ceea ce e bine ?! ( :))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells