Un ultim loc disponibil la Academia de film Cineimpact

14 Iul 2017
Ediţia din 2017 a programului are loc între 1 şi 15 august

În perioada 01–15 august 2017 aveţi şansa să vă alimentaţi adrenalina creativă în cadrul Academiei Internationale de Film Cineimpact, un program intensiv de Film si Antropologie.

Cineimpact este un catalizator de Art & Social Cinema dedicat documentarului creativ şi inovării în domeniile ficţiunii, non-ficţiunii, antropologiei vizuale şi activismului social. Aflat la a treia ediţie, programul a demonstrat capacitatea de a dezvolta tinere talente şi de a produce filme apreciate internaţional, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Programul va avea loc in arealul Câmpulung-Muscel, punct de acumulare ales pentru patrimoniul său provocator, suspendat magic între ruralul old-fashion şi urbanul post-industrial.

Cei mai buni 12 aplicanţi studenţi şi profesionişti vor fi invitaţi să participe timp de 15 zile la aventura creativă Cineimpact. Aplicaţiile pot fi înscrise până pe 15 iulie pe site-ul www.cineimpact.org.

Participanţii vor fi ghidaţi în această explorare de trei tutori: Ger Duizjings (antropolog şi realizator de filme documentare experimentale, Prof. Regensburg University, Director Urban Lab – University College of London), Vintilă Mihăilescu (antropolog, jurat în festivaluri de film prestigioase, Coordonator şcoală Doctorală) şi Ionuţ Piţurescu (cineast si antropolog, câştigător al premiului Quinzaines des Realisateurs Cannes IFF 2010 şi al selecţiei Cinefondation Atelier, Cannes 2015)).

Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producţie si post-producţie, participanţii vor fi inspiraţi de master-class-urile unor experţi invitaţi. Echipele de filmare vor fi susţinute de către asistenţi de producţie cu experienţă în zona investigată.

Cei 12 realizatori ai filmelor create in cadrul programului Cineimpact vor fi sprijiniţi în construirea unor strategii optime de distribuţie pentru proiectele lor de film.

Candidaţii trebuie să aibă experienţă în unul sau mai multe dintre următoarele domenii: regie de film, imagine, editare de film, antropologie vizuală, video-art, activism vizual. Candidaţii pot aplica pentru următoarele secţiuni: Art Cinema (filme arthouse) şi Social Cinema (filme dedicate cinema-ului implicat social). Cineimpact va premia cel mai bun proiect de film cu o finanţare în valoare de 1000 de euro.

Exploreaza subiecte similare:

Ionuţ Piţurescu

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells