Ultimul capitol din Shrek, din 16 iulie inclusiv la Samsung IMAX

18 Iul 2010
Ultimul capitol din Shrek, din 16 iulie inclusiv la Samsung IMAX

Cel mai nou film din seria Shrek, Shrek pentru totdeauna a debut vineri, 16 iulie şi în format IMAX 3D. Potrivit producătorilor, acesta este ultimul capitol din povestea căpcăunului verde, dar reprezintă o premieră pentru această franciză cinematografică, fiind primul şi singurul realizat tridimensional.

„Ne-am bucurat atât de povestea ultimului capitol al seriei, cât şi de provocările şi satisfacţiile pe care le-a oferit producerea lui Shrek pentru totdeauna în format 3D, ceea ce a adus un nivel uimitor de trăire vizuală, care nu a mai fost prezent în niciunul din celelalte filme din seria Shrek”, a afirmat Mike Mitchell, regizorul filmului Shrek pentru totdeauna. „Pe lângă impresia palpitantă că eşti într-un montagne-russe, cum e în scena în care Shrek este urmărit de o bandă de vrăjitoare malefice călare pe mături, am folosit efectele 3D ca pe un instrument puternic de compunere a poveştii, pentru a reda cele mai profunde emoţii ale personajelor”.

Vizionarea în IMAX® 3D este o experienţă incomparabilă datorită geometriei aparte a sălii IMAX, care acoperă în totalitate vederea periferică umană, astfel încât publicul are senzaţia că este cu adevărat înconjurat de mediul pe care îl vede, nu că se află în faţa unui ecran de cinema. La acest efect contribuie în egală măsură imaginile de mare rezoluţie proiectate de pe filmul de 70 mm cu 15 perforaţii, sunetul clar şi puternic şi panta abruptă a sălii de tip amfiteatru. Unghiul de vizibilitate extrem de larg, imaginile clare precum cristalul, şi sunetul calibrat digital fac din IMAX® o experienţă cinematografică uimitoare şi intensă.

În Shrek pentru totdeauna, aventura porneşte de la o întrebare: După ce a înfruntat un dragon malefic, a salvat o frumoasă prinţesă şi a izbăvit regatul socrilor, ce mai poate face oare un căpcăun? Dacă e vorba de Shrek, probabil că ajunge pe nepusă masă un tip aşezat, la casa lui. În loc să sperie sătenii aşa cum obişnuia odinioară, Shrek acceptă acum plictisit să dea autografe pe furcile acestora. Unde-o fi pierit răgetul căpcăunului? Tânjind după vremurile în care era „un căpcăun adevărat”, Shrek este ademenit să încheie un pact cu vicleanul şi alunecosul Rumpelstiltskin, cu consecinţe neprevăzute. El se trezeşte dintr-o dată într-o versiune ciudată a regatului Far Far Away, în care căpcăunii sunt vânaţi, Rumpelstiltskin este rege, iar Shrek şi Fiona nu s-au întâlnit niciodată. Acum, depinde doar de Shrek să repare tot ce a făcut, în speranţa de a-şi salva prietenii, de a restabili ordinea lumii şi de a-şi recâştiga Unica Iubire.

Filmul Shrek pentru totdeauna este regizat de Mike Mitchell, iar scenariul a fost scris de Josh Klausner şi Darren Lemke. Vocile care dau viaţă personajelor aparţin, printre alţii, lui Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz şi Antonio Banderas. Pelicula este distribuită în România de Ro Image 2000.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 19 iulie 2010 09:09
pacat ca este ultimul capiton...
cristinica pe 19 iulie 2010 09:48
e un film bun, pacat ca e ultimul...
mendylil pe 20 iulie 2010 15:26
nu l-am vazut. abia astept sa vad cum e :)
dacoda pe 21 iulie 2010 16:10
este super , l-am vazut si pot spune ca l-as mai vedea de cateva ori pana ma satur , mi-a placut mult :) , poate sre va mai face inca unul cu alte peripeti mult mai palpitante :D:D:D:D:D
marius93 pe 22 iulie 2010 07:17
Sper sa-l vad si eu cat mai curand

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells