Ultimele zile de înscrieri pentru LIM – Less is More

de Cinemagia în 6 Ian 2017
Platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget limitat

LIM se adresează scenariștilor și regizorilor-scenariști din Europa, cu o filmografie care să cuprindă filme de scurt metraj sau lung metraj (un maxim de două filme de lung metraj realizate până acum) și care doresc să dezvolte un lung metraj prin prisma unui buget limitat (până în 500.000 euro). Pentru LIM pot aplica atât scenariști și / sau regizori-scenariști aflați la primul, al doilea sau (maxim) al treilea film de lung metraj de ficțiune, cât și artiști care provin din teatru, film documentar sau arte vizuale. De asemenea, LIM se adresează producătorilor de film interesați să aprofundeze partea de dezvoltare a unui proiect de film de lung metraj cu buget limitat (partea de consultanță de scenariu).

Detalii dosar aplicație:

Scenarişti / Regizori
Toate materiale cuprinse într-un singur PDF:

Scurtă descriere a proiectului (maxim 5 rânduri)
Scurt sinopsis (maxim 3 pagini)
Scrisoare de intenție în care să fie prezentate motivele pentru care scenaristul/ regizorul dorește să participe la acest proiect (maxim 1 pagină)
Scrisoare de intenție prin care se demonstrează modul în care filmul va fi realizat cu un buget mai mic de 500.000 euro (maxim 2 pagini)
CV (maxim 2 pagini)
Link către portofoliu (filme realizate până în prezent) (maxim 30 minute), film de scurt metraj sau extrase din filmele realizate până în prezent. Materialul video trebuie sa conțină subtitrare în limba engleză. Nu sunt acceptate materiale de tipul show reel. 

Notă: toate materialele scrise trebuie să fie în limba engleză, folosind font Courier/ mărime font: 12.

Producători
Toate materiale cuprinse într-un singur PDF:

Scrisoate de intenție în care să fie prezentate motivele pentru care producătorul dorește să își dezvolte capacitatea de a urmări procesul de dezvoltare al unui film de lung metraj cu buget redus (maxim 1 pagină)
CV (maxim 2 pagini)
Filmografia companiei de producție

Taxă de participare & burse:

Taxa de participare LIM este de 900 euro pentru scenariști/ regizori și 600 euro pentru producători.
Această sumă acoperă costurile training-ului, sesiunilor online de feedback, cazare și masă în timpul celor trei sesiuni de workshop. Participanții acoperă costul călătoriilor.
Bursele LIM sunt oferite pentru acoperirea costurilor de călătorie, pentru acei participanți provenind din țări care nu oferă mecanisme de susținere a acestui tip de activitate / training.

Mai multe detalii despre LIM – Less is More | platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget redus – găsiți pe site-ul asociației: www.controln.ro.
Toți cei interesați să aplice pentru LIM – platformă europeană de dezvoltare de scenarii de film cu buget limitat trebuie să acceseze aplicația online, disponibilă pe site-ul www.legroupeouest.com.
Aplicația se poate găsi aici: http://www.legroupeouest.com/application-form-lim-2017/

Asociația Culturală Control N mulțumește partenerilor media: Zile și Nopți, Cinemap, Sunete, Cinemagia, Film Reporter, Cinefan, Liternet, Blogul Lu’ Otravă, Bazavan.ro, Ziarul Metropolis, AaRC.ro - All about Romanian Cinema, Filme Cărți.

Vizitați www.controln.ro sau https://www.facebook.com/controlN

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells