TV: şapte filme de văzut în săptămâna 5-11 septembrie 2016

de Ştefan Dobroiu în 5 Sep 2016
Filme pentru toate gusturile ne aşteaptă pe micile ecrane

Vineri am vorbit despre cele două filme noi pe ecrane, iar acum iată alte şapte titluri pe care le-ai putea aştepta în programul televiziunilor de azi pânâ duminică. Este o săptămână cu recomandări pentru toate gusturile.

Dansează cu mine/Dance With Me (1998)
luni, 20.30, Pro Cinema
Muzică antrenantă şi două nume importante ale dansului şi muzicii latino, Chayanne şi Vanessa Williams, sunt atuurile acestui film din 1998. În centrul atenţiei este Rafael, un tânăr cubanez ajuns în Houston după ce moartea mamei sale îl determină să o ia de la început. Angajat al unui studio de dans, Rafael se îndrăgosteşte de Ruby, o tânără dansatoare care se pregăteşte pentru o importantă competiţie din Las Vegas. Dar când cuvintele nu te ajută să exprimi ce simţi, cele mai fierbinţi ritmuri latino cu siguranţă ajută...

Marele Maestru/The Grandmaster (2013)
miercuri, 20.30, Pro Cinema
The Grandmaster este povestea marelui expert în arte marţiale Ip Man, printre ai cărui discipoli s-a numărat şi Bruce Lee. Lăudatul regizor Wong Kar-Wai foloseşte o tehnică extrem de stilizată de filmare pentru a descrie marile provocări ale vieţii maestrului şi sacrificiile pe care a fost nevoit să le facă. Lupte printre picături de ploaie şi coregrafii elaborate recomandă filmul pentru vizionări repetate. Ne face plăcere şi reîntâlnirea cu Tony Leung, probabil cel mai titrat actor asiatic al momentului, extrem de în formă după luni de zile consumate cu antrenamente extenuante.

Ultimul rege al Scoţiei/The Last King of Scotland (2006)
miercuri, 23.00, Pro Cinema
Bazat pe romanul omonim scris de Giles Foden, filmul utilizează un personaj fictiv (medicul Nicholas Garrigan, interpretat de James McAvoy) pentru a aduce pe marile ecrane cei opt ani de guvernare ai dictatorului Ugandei Idi Amin Dada. Au fost opt ani crunţi, căci 300.000 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza politicilor abuzive ale liderului. În rolul principal îl vedem pe Forest Whitaker, în cea mai bună interpretare a carierei, recompensată cu nenumărate premii, printre care Oscar, Globul de Aur, trofeul Sindicatului actorilor de la Hollywood şi BAFTA.

Omul care se holba la capre/The Men Who Stare at Goats (2009)
joi, 21.25, AMC
Un film trăsnit despre o iniţiativă şi mai trăsnită a Armatei americane, care în timpul războiului din Irak cerceta posibilitatea de a avea soldaţi înzestraţi cu superputeri. Povestea e spusă din punctul de vedere al lui Bob Wilton (Ewan McGregor), un reporter nu foarte deştept, dar disperat să ajungă în Irak pentru a elabora de acolo nişte corespondenţe de război suficient de tari ca să-i dovedească fostei soţii (recăsătorite) că e un adevărat bărbat. Când Bob dă peste Lyn Cassady (un George Clooney mustăcios), un fost soldat aflat acum într-o misiune specială, va afla o poveste de-ţi stă mintea în loc...

Căpitanul Phillips/Captain Phillips (2013)
vineri, 23.00, Pro TV
Lansat pe marile ecrane acum trei ani, Căpitanul Phillips a avut şase nominalizări la Oscar şi a fost lăudat pentru modul extrem de intens cum Paul Greengrass, un specialist al ecranizării unor şocante evenimente petrecute în realitate (vezi şi United 93), a adaptat extraordinara aventură a navei MV Maersk Alabama, prima navă americană capturată de piraţi în ultimele două secole. În interpretarea lui Tom Hanks, căpitanul Richard Phillips are dificila sarcină de a negocia cu piraţii somalezi care-i capturează nava, scopul fiind atât salvarea tuturor membrilor echipajului său, cât şi a navei şi a încărcăturii acesteia.

Şapte psihopaţi şi un câine/Seven Psychopaths (2012)
vineri, 23.30, Kanal D
Violent, sângeros (nu degeaba este difuzat la o oră târzie) şi surprinzător de amuzant, filmul lui Martin McDonagh (In Bruges) porneşte de la o premisă trăsnită (un actor şomer fură din greşeală câinele favorit al unui gangster psihopat şi deci gata de orice pentru a-şi recupera odorul) pentru a continua şi mai trăsnit o poveste plină de reacţii demente, umor ireverenţios şi valuri de sânge. Colin Farrell, Sam Rockwell, Christopher Walken şi Woody Harrelson sunt excelenţi în rolurile unor personaje care mai de care mai sărite de pe fix, iar Tom Waits are un cameo simpatic: trece prin cadru cu un iepuraş alb în braţe. Şi da, micul Bonny, căţelul shitzu şterpelit din nebăgare de seamă este atât de simpatic, încât sunt toate şansele să-ţi cauţi şi tu unul după ce vezi filmul.

O altă adresă de pomină/22 Jump Street (2014)
sâmbătă, 22.30, Pro TV
Te vei distra de minune la comedia cu Jonah Hill şi Channing Tatum, unul din rarele cazuri când sequelul se ridică măcar la înălţimea filmului original. Cei doi detectivi Schmidt şi Jenko au parte de noi provocări, pentru că acum primesc sarcina să investigheze sub acoperire într-un colegiu local, unde un nou drog face ravagii. Da, este exact aceeaşi idee din primul film, dar scenariul glumeşte inspirat pe seama acestei comodităţi a premisei. 22 Jump Street mitraliază glume, este vioi, amuzant şi aruncă înţepături la adresa Hollywood-ului obsedat de bani şi continuări nenecesare. Nu rata, genericul de final, care se amuză pe seama sequelitei din cinema-ul american.

Ce alt film ai vrea să vezi săptămâna aceasta la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Dance With Me, The Grandmaster, The Last King of Scotland, The Men Who Stare at Goats, Captain Phillips, Seven Psychopaths, 22 Jump Street

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells