TV: şapte filme de văzut în săptămâna 4-10 iulie 2016

de Ştefan Dobroiu în 4 Iul 2016
Află marile atracţii din programul posturilor TV

Vineri am vorbit despre cele trei premiere ale săptămânii, iar acum iată recomandările noastre în ceea ce priveşte posibilităţile de petrecere a timpului în faţa micilor ecrane, de azi până duminică.

Plan de joc/The Game Plan (2007)
marţi, 21.30, Pro TV
Îl ştim mai degrabă din roluri de acţiune, dar Dwayne Johnson schimbă tonul în această emoţionantă comedie pentru întreaga familie care a avut încasări de şapte ori mai mari decât bugetul. Când la uşa egocentricului Joe Kingman, un star al fotbalului american, sună mica Peyton, Joe va avea parte de o imensă surpriză: Peyton este chiar fiica lui, de care va trebui să aibă grijă câteva zile. Deşi iniţial pare că scopul principal al lui Peyton este să distrugă, cu multe ştrasuri şi mult sclipici, stilul de viaţă ultra-masculin al tatălui său, filmul se îmbunătăţeşte pe parcurs şi îi va satisface pe amatorii de happy-end-uri lacrimogene, deştepte şi deloc exagerate.

Master and Commander: La capătul Pământului/Master and Commander: The Far Side of the World (2003)
miercuri, 20.30, Pro Cinema    
Filmul lui Peter Weir este cea mai bună dovadă că adesea nu contează cât de bun eşti, ci împotriva cui concurezi: nominalizat la zece Oscaruri în 2004, Master and Commander a câştigat doar două, pierzând în faţa mega-succesului lui The Lord of the Rings: The Return of the King. Russell Crowe îl interpretează pe căpitanul britanic Jack Aubrey, care porneşte, în timpul războaielor napoleoniene, în urmărirea unei nave franceze mai rapide şi mai rezistente, Acheron. Deşi primit excelent de critică şi de industrie, filmul a fost un succes de casă moderat, acoperindu-şi bugetul cu doar câteva zeci de milioane de dolari.

Comoara Naţională: Cartea Secretelor/National Treasure 2: Book of Secrets (2007)
vineri, 21.30, Pro TV
A doua parte a francizei de succes ni-l arată pe Ben Gates (Nicolas Cage) încercând să apere reputaţia familiei după ce un strămoş al său este acuzat că ar fi conspirat la asasinarea lui Abraham Lincoln. Pentru a reuşi în misiunea sa, Ben va trebui să-l răpească pe actualul preşedinte SUA. Filmul are o distribuţie mai mult decât tentantă: Harvey Keitel, Diane Kruger, Sean Bean, Christopher Plummer, Ed Harris, Helen Mirren şi Jon Voight.

Rupe-tot/Kick-Ass (2010)
vineri, 00.00, Pro TV
Dacă te-ai săturat de filmele cu supereroi, Kick-Ass vine cu o schimbare de abordare lăudabilă. Matthew Vaughn oferă un alt tip de erou în această violentă comedie de acţiune despre Dave (Aaron Johnson), un licean nepopular care decide că nu trebuie să aibă cine ştie ce puteri ca să lupte împotriva răufăcătorilor, prin urmare îşi pune un caraghios costum verde şi devine... Kick-Ass. Vaughn îşi aruncă eroul într-o avalanşă de lupte sângeroase, mai ales după ce în zonă ajung şi Hit-Girl (Chloe Moretz), Big Daddy (Nicolas Cage) şi Red Mist (Christopher Mintz-Plasse). Coregrafiile spectaculoase şi replicile amuzante se îmbină foarte bine în Kick-Ass, iar filmul a avut parte între timp de un sequel, o a treia parte aflându-se în pregătire.

Need for Speed: Începuturi (2014)
sâmbătă, 21.30, Pro TV
Fanii actorului Aaron Paul, starul super-serialului Breaking Bad, s-au bucurat când au auzit că acesta face trecerea la marele ecran cu rolul principal din Need for Speed, ecranizarea celebrului joc Electronic Arts. Paul este Tobey Marshall, un pilot de curse care participă la o periculoasă cursă ilegală pentru a se răzbuna pe rivalul său (Dominic Cooper, de văzut în serialul Preacher). Filmul nu a avut cronici pozitive, dar a fost lăudat pentru secvenţele de acţiune pe patru roţi. Cei de la Dreamworks nu au anunţat un sequel, deşi încasările au fost de trei ori mai mari decât bugetul.

Cartea Junglei/The Jungle Book (1967)
duminică, 20.00, Antena 1
La anul se împlinesc 50 de ani de la această extrem de iubită animaţie. Poate că nu e nimeni în România care să n-o fi văzut deja, dar oare e cineva care să nu vrea să o revadă? Povestea "puiului de om" Mowgli, adoptat de o familie de lupi în junglă, a încântat trei generaţii cu aventuri colorate, coloana sonoră extraordinară şi mesajul despre cum omul şi animalul pot trăi în pace, dacă sunt animaţi de intenţii pozitive. Dragostea românilor pentru povestea lui Kipling a fost confirmată şi în aprilie, când pe marile ecrane s-a lansat o versiune live action a aventurilor lui Mowgli: filmul lui Jon Favreau este acum premiera din 2016 cu cele mai mari încasări în România şi aproape 350.000 de bilete vândute.

Eu când vreau să fluier, fluier (2010)
duminică, 22.10, TVR 2
Este unul dintre cele mai bune, premiate, lăudate şi vizionate filme româneşti din ultimii zece ani. A avut premiera internaţională la festivalul de la Berlin, unde a fost laureat cu Marele premiu al juriului, dar şi cu trofeul Alfred Bauer. La Premiile Gopo 2011 a obţinut cinci trofee, inclusiv pentru Cel mai bun film. Povestea tânărului deţinut interpretat de George Piştereanu care evadează pentru a rezolva o problemă de familie a devenit şi cel mai vizionat film românesc din 2010, cu mai bine de 50.000 de spectatori.

Exploreaza subiecte similare:

The Game Plan, Master and Commander: The Far Side of the World, National Treasure 2: Book of Secrets, Need for Speed, Kick-Ass, The Jungle Book, Eu când vreau să fluier fluier

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 4 iulie 2016 18:56
Master and Commander: The Far Side of the World, mi-a placut. Recomand pt cine nu l-a vazut inca. (miercuri, 20.30, Pro Cinema)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells