TV: şapte filme de văzut în săptămâna 20-26 iunie 2016

de Ştefan Dobroiu în 21 Iun 2016
Fantasy, horror clasic, dar şi multă dragoste şi aventură pe micile ecrane

Vineri am vorbit despre cele trei premiere ale săptămânii, iar acum iată recomandările noastre în ceea ce priveşte posibilităţile de petrecere a timpului în faţa micilor ecrane, de azi până duminică.

Cronicile Casterilor: A 16-a lună/Beautiful Creatures (2013)
marţi, 20.30, Pro Cinema
Un film care ar putea fi revăzut şi datorită faptului că Alden Ehrenreich, actorul său principal, a fost ales să îl interpreteze pe Han Solo într-un nou spin off Star Wars. Văzut anul acesta pe ecrane şi în Ave, Cezar!, filmul fraţilor Coen, Ehrenreich este acum Ethan, un tânăr dintr-un mic orăşel a cărui viaţă este dată peste cap când o întâlneşte pe Lena (Alice Englert), o tânără pe care a visat-o fără să o cunoască. Istoria personală a fetei şi relaţia ei cu familia sunt sarea şi piperul acestei ecranizări pe al cărei afiş îi mai vedem pe Emma Thompson, Jeremy Irons şi Viola Davis.

The Amityville Horror (1979)
joi, 17.50, AMC
Cartea lui Jay Anson din 1977 a dat naştere unei francize horror ajunse acum la a 15-a parte (Amityville: The Awakening se lansează în ianuarie 2017). AMC prezintă filmul original, din 1979: familia Lutz se mută în oraşul Amityville, suferind experienţe cumplite în noua lor casă. Este o premisă folosită de nenumărate ori în ultimele patru decenii, poate că e nimerită o reîntoarcere la originile celebrei casei bântuite.

Comoara națională/National Treasure (2004)
vineri, 21.15, Pro TV
Primul film din franciza cu încasări de trei ori mai mari decât bugetul, Comoara naţională ni-l reaminteşte pe Nicolas Cage din perioada când încă mai avea succes la public. Actorul îl interpretează pe Benjamin Franklin Gates, istoric şi criptolog pasionat de descoperirea, cu ajutorul priceperii sale extraordinare, a unor artefacte pierdute. Descoperirea unei "comori naţionale" protejate cu preţul de vieţii de sute de oameni de-a lungul ultimelor două milenii îl aruncă pe Gates în cea mai elaborată aventură a vieţii sale. Este posibil ca în viitorul apropiat să vedem un al treilea film, pe care Cage şi-l doreşte mai mult ca oricine altcineva.

Viespea verde/The Green Hornet (2010)
vineri, 00.00, Pro TV
Un film cu supereroi regizat de inventivul Michel Gondy, iată o combinaţie inedită în peisajul supereroilor din benzile desenate. Regizorul îşi adaptează imaginaţia bogată şi pasiunea pentru secvenţe suprarealiste lumii acţiunii şi a efectelor speciale, cu un actor la fel de nefamiliar genului în rolul principal: Seth Rogen. Acesta este Britt Reid, moştenitorul unui magnat media din Los Angeles, care se costumează în Viespea verde şi luptă împotriva infractorilor din oraş după ce tatăl său dispare fără urmă.

Nuntă a la grec/My Big Fat Greek Wedding (2002)
sâmbătă, 18.30, Pro Cinema
S-a lansat în 2002 şi, de-a lungul a neaşteptat de multe săptămâni, a ajuns unul dintre cele mai rentabile filme din toate timpurile, făcând mulţi scenarişti, producători şi regizori debutanţi să viseze la un succes similar (vorbim de încasări de 75 de ori mai mari decât bugetul!). Simpatica Toula (Nia Vardalos), care a ajuns deja la 30 de ani fără să-şi găsească un soţ, este cea mai urgentă problemă a clanului Portokalos: tinerei trebuie să i afle numaidecât un bărbat, iar acesta e musai să fie grec. Doar că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, iar alesul Toulei (John Corbett) va trebui să înfrunte rezervele clanului.

Prietenie cu folos/Friends with Benefits (2011)
sâmbătă, 21.00, AXN
Un film care încearcă să deconstruiască romantismul hollywoodian cu o abordare inedită a relaţiilor: Dylan (Justin Timberlake) şi Jamie (Mila Kunis) nu vor nimic stabil, dar faptul că sunt extrem de atraşi unul de celălalt îi determină să devină prieteni "cu beneficii", siguri că alegerea lor îi va scuti de complicaţii. Evident, asta nu se întâmplă. Filmul a fost lăudat pentru chimia celor doi actori principali, iar giumbuşlucurile lor au făcut încasările să fie de patru ori mai mari decât bugetul.

Al 13-lea Războinic/The 13th Warrior (1999)
duminică, 21.00, AXN
Blockbusterul cu un buget de 100 de milioane de dolari ar fi trebuit să-l transforme pe Antonio Banderas într-un superstar la Hollywood. Din nefericire, povestea poetului din Bagdad surghiunit în îngheţatele ţinuturi barbare din Nord nu a convins publicul, iar Al 13-lea războinic a devenit unul dintre cele mai mari eşecuri financiare din istoria Hollywood-ului. Filmul este notabil şi pentru un detaliu inedit în prezent: într-o perioadă în care arabii sunt adesea eroi negativi în blockbusterele americane, filmul lui Jack McTiernan face excepţie cu eroul său cultivat şi plin de curaj. La aproape două decenii de la premieră poate fi această ecranizare după Michael Crichton fi privită cu alţi ochi?

Ce alt film din programul TV îţi face cu ochiul?

Exploreaza subiecte similare:

Beautiful Creatures, The Amityville Horror, National Treasure, The Green Hornet, Friends with Benefits, The 13th Warrior

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells