TV: şapte filme de văzut în săptămâna 18-24 mai 2015

de Ştefan Dobroiu în 18 Mai 2015
Comedii celebre, cel mai de succes film românesc al lui 2014, dar şi action-uri clasice

Vineri am vorbit despre cele patru premiere ale săptămânii, inclusiv despre filmul pe care nu ar trebui să-l ratezi la cinema. Acum iată şapte filme premiate, lăudate de critici sau cu lipici la marele public, toate programate pe micile ecrane din ţară în această săptămână.

Pineapple Express: O afacere riscantă
marţi, Pro Cinema, 22.45
Stilul inconfundabil al lui Seth Rogen, altoit pe şarmul lui James Franco. Cei doi actori interpretează consumatori pasionaţi de marijuana care dau de bucluc când intră în conflict cu traficanţi de droguri, iar unul din este şi martorul unui asasinat pus la cale de un poliţist. Urmează o mulţime de aventuri!

Out of Sight/Pasiune periculoasă
miercuri, Antena 1, 20.30
Din 22 mai îl revedem pe George Clooney în Tomorrowland, iar pe micile ecrane îl putem vedea la debutul ultra-lăudat într-un rol principal pe marele ecran. Clooney interpretează un spărgător de bănci, iar Jennifer Lopez o poliţistă. De aici nu pot ieşi decât scântei.

Tootsie
vineri, Pro Cinema, 18.00
Institutul American de Film a declarat Tootsie al doilea cel mai amuzant film din toate timpurile (după Some Like It Hot/Unora le place jazz-ul). Dustin Hoffman apare în unul din cele mai lăudate roluri ale carierei, cel al unui actor care se deghizează în femeie pentru a obţine un rol într-un serial soap opera.

Street Kings/Stăpânii străzilor
vineri, Antena 1, 20.30
Keanu Reeves a avut parte de un succes de proporţii anul trecut cu John Wick. Îl poţi revedea într-un film la fel de violent în care interpretează un poliţist sub acoperire ce va trebui să lupte din răsputeri pentru a-şi spăla reputaţia după ce este implicat în uciderea unui coleg.

Face/Off/Faţă în faţă
sâmbătă, Antena 1, 20.30
Puţine sunt action-urile anilor '90 care să merite mai mult statutul de film-cult. Avem ocazia să revedem extraordinara răfuială dintre un agent FBI şi un terorist care îşi vor însuşi reciproc identităţile. John Travolta şi Nicolas Cage pot astfel interpreta atât rolul pozitiv, cât şi cel negativ în acest hit al inegalabilului John Woo.

#Selfie
duminică, Pro TV, 20.30
Este filmul românesc cu cel mai mare succes din 2014. Fără să fie genul de comedie de care se îndrăgostesc criticii, #Selfie este o încercare ataşantă de a face comedie pentru marele public în România. Cele trei colege de liceu care dau o fugă până la mare cu câteva zile înainte de examenul de bacalaureat sunt interpretate de Crina Semciuc, Olimpia Melinte şi Flavia Hojda.

The Bank Job/Jaful de pe Baker Street
duminică, Pro Cinema, 22.30
Nicio săptămână fără Jason Statham! În Jaful de pe Baker Street actorul este Terry, un bărbat care află soluţia perfectă să intre în inexpugnabila bancă de pe strada Baker. Doar că în seifurile acesteia se află documente ce ar putea schimba faţa Marii Britanii o dată pentru totdeauna, iar Terry îşi dă seama că e punctul central al unei conspiraţii deosebit de periculoase.

Exploreaza subiecte similare:

The Pineapple Express, Out of Sight, Street Kings, Tootsie, The Bank Job, #Selfie

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells