TV: şapte filme de văzut în săptămâna 1-7 august 2016

de Ştefan Dobroiu în 1 Aug 2016
O săptămână cu multă acţiune, dar şi dragoste pe micile ecrane

Vineri am vorbit despre cele trei premiere ale săptămânii, iar acum iată şapte filme programate de posturile TV din România de azi până duminică. Este clar, ne aşteaptă câteva zile cu multă acţiune, dar şi ceva romantism pe micile ecrane. Iată mai jos recomandările noastre.

Răzbunare cu stil/Gambit (2012)
luni, 20.30, Pro Cinema
Comedie foarte retro, cu o combinaţie de zile mari pe afiş: Cameron Diaz, Colin Firth, Alan Rickman şi fraţii Coen drept scenarişti. Remake după originalul omonim din 1966, cu Michael Caine şi Shirley MacLaine, se concentrează pe Harry (Firth), un specialist în pictură care vrea să se răzbune pe abuzivul său şef (Rickman) făcându-l să cumpere, pe o sumă exorbitantă, un tablou falsificat. Pentru asta are nevoie de ajutorul lui PJ, o cowgirl din Texas. Deşi deloc lipsit de defecte, Gambit se poate lăuda cu un excelent umor de limbaj: fraţii Coen profită la marele fix de diferenţele culturale dintre SUA şi Anglia (ca şi de accentul diferit).

Recompensă cu bucluc/The Bounty Hunter (2010)
miercuri, 21.30, Pro TV
Criticii nu s-au grăbit să laude filmul la premieră, dar asta nu a împiedicat comedia cu Jennifer Aniston şi Gerard Butler să aibă încasări de patru ori mai mari decât bugetul. Povestea porneşte de la o premisă ofertantă: Milo (Butler), fost poliţist în New York, primeşte 5.000 de dolari pentru a o aduce în faţa legii pe Nicole (Aniston), o jurnalistă care nu a respectat cerinţele eliberării pe cauţiune. Faptul că Nicole este fosta soţie a lui Milo şi că cei doi încă au chestii de împărţit este motorul comediei romantice regizate de Andy Tennant (Sweet Home Alabama).

Colecţionarul de oase/The Bone Collector (1999)
miercuri, 22.30, Pro Cinema
Puţini auziseră de Angelina Jolie în noiembrie 1999, când se lansa acest thriller regizat de Phillip Noyce (Clear and Present Danger) şi beneficiar al unor încasări de trei ori mai mari decât bugetul. Cu un an înainte de Oscarul pentru Girl, Interrupted, Jolie arată că se pricepe la filmele de acţiune, interpretând-o pe Amelia, o poliţistă începătoare care se va trezi implicată în cazul prinderii unui criminal în serie. Colaborarea ei cu Lincoln Rhyme (Denzel Washington), un specialist în medicină legală, o va aduce pe Amelia mai aproape de rezolvarea cazului, dar o va arunca şi într-un pericol de moarte.

Dragostea costă!/Intolerable Cruelty (2003)
sâmbătă, 22.00, Antena 1
Dacă te uiţi la acest film fără să ştii cine l-a regizat, cu greu vei crede apoi că este al fraţilor Coen. Considerat unul dintre cele mai accesibile filme ale celebrului duo, Dragostea costă! ni-i arată pe George Clooney şi Catherine Zeta Jones în culmea popularităţii şi a sex-appeal-ului. El este Miles, un avocat specializat în divorţuri, iar ea o tânără care s-a căsătorit pentru bani şi vrea să divorţeze cu beneficii cât mai mari. Când la tribunal se vor trezi de părţi diferite ale baricadei, atracţia reciprocă le va scoate în cale o mulţime de probleme.

Agenţii de rezervă/The Other Guys (2010)
sâmbătă, 23.15, Pro TV
În această comedie de acţiune Mark Wahlberg şi Will Ferrell îi interpretează pe Hoitz şi Gamble, doi poliţişti nu foarte populari care se uită cu jind la faima colegilor lor Danson şi Highsmith (Dwayne Johnson şi Samuel L. Jackson), spaima cartierului şi vedetele secţiei de poliţie. Dar "Agenţii de rezervă" vor pune curând mâna pe un caz minor ce se va transforma în cea mai grozavă crimă din întregul oraş, iar situaţia se va schimba, aruncându-i pe amândoi într-un pericol de moarte. Chimia foarte bună dintre actori şi câteva secvenţe imprevizibile se numără printre plusurile comediei.

Minciuni adevărate/True Lies (1994)
duminică, 20.30, Pro TV
Cu un buget ce a depăşit 100 de milioane de dolari, Minciuni adevărate devenea în 1994 cea mai scumpă producţie realizată vreodată la Hollywood. Umorul, secvenţele de acţiune şi extraordinara chimie dintre Arnold Schwarzenegger şi Jamie Lee Curtis au transformat Minciuni adevărate într-un superhit cu aproape 400 de milioane de dolari încasări totale. Schwarzenegger este un agent secret care duce o viaţă dublă pentru a-şi proteja familia, dar e nevoit să acţioneze alături de soţia sa (Curtis) pentru a dejuca planurile unui terorist arab.

Poliţai în misiune/Cop Out (2010)
duminică, 22.00, Antena 1
Comedie cu poliţişti datorită căreia ai toate şansele să te îneci de râs, fără să fii în pericol ca scenele de acţiune să-ţi ridice prea mult pulsul, Poliţai în misiune îi are în rolurile principale pe popularii Bruce Willis şi Tracy Morgan. Ei sunt doi detectivi săriţi de pe fix a căror principală misiune este să recupereze un valoros cartonaş de baseball, ceea ce îi va arunca în bătaia gloanţelor. Dar mai simpatice decât scenele de acţiune, în comedia lui Kevin Smith sunt poantele, înţepăturile şi certurile dintre doi protagonişti şi cam toţi cei care le ies în cale.

Exploreaza subiecte similare:

The Bounty Hunter, Gambit, The Bone Collector, Intolerable Cruelty, The Other Guys, True Lies, Cop Out

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells