TV: ce vedem de Halloween

de Ştefan Dobroiu în 30 Oct 2013
Cu ce filme intri în spiritul macabru al popularei sărbători?

An de an oferta cinematografică de Halloween devine din ce în ce mai bogată. În 2013 un întreg festival de film se sincronizează cu populara sărbătoare americană: este vorba de Dracula Film Festival, programat la Braşov şi Bran între 31 octombrie şi 3 noiembrie, cu o bogată selecţie de filme horror mai vechi sau mai noi. Nu trebuie să fii la Braşov ca să te bucuri de horror de atmosferă, pentru că Domnişoara Christina, ecranizarea lui Alexandru Maftei după nuvela lui Mircea Eliade, se lansează vineri în cinematografele din întreaga ţară.

Pentru cei mai comozi există şi o selecţie a posturilor TV. Iată mai jos câteva dintre recomandările noastre.

Fiorii apar pe micul ecran încă de azi, căci HBO programează exact la miezul nopţii Activitate paranormală 4, cea mai recentă producţie din seria începută atât de bine în 2007, cu horrorul devenit unul dintre cele mai rentabile filme din toate timpurile. În partea a patra a seriei, evenimentele au loc în prezent şi toate problemele încep când protagonista Katie (Katie Featherston) se mută împreună cu fiul ei lângă casa unei adolescente care îşi dă seama foarte repede că ceva este în neregulă cu noii ei vecini.

Antena 1 atacă şi mai târziu în noapte, de la ora 2.00, cu filmul de categorie B Dracula III: The Legacy.

Vineri putem vedea pe TVR 1 unul dintre cele mai lăudate horroruri recente, în regia lui Sam Raimi: Drag Me to Hell. Această producţie din 2009 o are în centrul atenţiei pe Christine Brown (Alison Lohman), un ofiţer de credite din Los Angeles. Ea are o viaţă minunată alături de fermecătorul ei iubit, profesorul Clay Dalton, dar totul se schimbă când la banca ei vine dna. Ganush cerând o prelungire de credit, pe care Christine decide să nu i-o dea, şi asta doar ca să-şi impresioneze şeful. Drept razbunare, Ganush o blesteamă pe Christine, transformându-i viaţa într-un adevărat iad. Urmărită de un spirit malefic, tânăra trebuie să decidă până unde va merge pentru a scăpa de blestem.

Vineri poţi avea parte de distracţie (probabil involuntară) cu filmul din 1996 Bordello of Blood/Bordelul vampirilor. În centrul atenţiei este un detectiv pornit în căutarea unui tânăr ce a dispărut fără urmă după ce a pătruns într-o casă mortuară. Detectivul va descoperi curând că aceasta este o casă a plăcerilor administrată de femei vampir...

Sâmbătă, Tom Skeritt şi Ron Perlman au roluri consistente în Desperation, un horror fantastic difuzat la ora 22 de AXN. Familia Carver este în drum spre lacul Tahoe, unde urmează să-şi petreacă vacanţa. Fără un motiv aparent, ofiţerul de poliţie Collie Entragian (Perlman) arestează toată familia. Aceeaşi soartă o au un scriitor, un călător singuratic şi un cuplu de îndrăgostiţi. Ei nu ştiu că poliţistul este dominat de forţe demonice supranaturale cărora doar David, un băiat din orăşelul Desperation, le poate ţine piept.

Tot sâmbătă, dar de la ora 22.45, Pro TV programează Feţe în mulţime/Faces în the Crowd, un horror cu Milla Jovovich şi Julian McMahon, despre Anna, o tânără care rămâne cu o ciudată problemă mentală după ce este martoră la crima unui psihopat: nu mai poate recunoaşte feţele oamenilor şi, deşi este singura care a văzut-o pe cea a criminalului, nu poate ajuta poliţia. Asta nu îl împiedică pe criminal să-i joace o mulţime de feste oribile, aducând-o la limita sănătăţii mintale.

Care ţi se pare cel mai interesant film de Halloween pe micile ecrane?

Exploreaza subiecte similare:

Drag Me to Hell, Domnişoara Christina, Bordello of Blood, Paranormal Activity 4, Desperation, Faces in the Crowd

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 30 octombrie 2013 11:22
Fete in multime l-am mai vazut o data...
Chiar mi-as dori sa vad Drag me to Hell pe TVR1, sper sa nu uit sa ma uit la el :))

cosmin742000 pe 30 octombrie 2013 15:20
e chiar bunicel Drag me to hell
alina_elena_iosef pe 30 octombrie 2013 11:39
Drag me to hell l-am vazut. O sa ma uit la fete in multime.:D
Sylvester77 pe 30 octombrie 2013 12:05
”Ce vedem de hallowen” ?
Probabil te referi la romanii spelati pe creier... made in America.

Arlequinade pe 30 octombrie 2013 18:44
De fapt "made in Europe" dat fiind ca Halloween-ul este o sarbatoare pre-crestina europeana (ai auzit vreodata de Celti?) care a fost dusa apoi in America si "americanizata", transformata in altceva decat ceea ce era original - adica o sarbatoare agrara, menita sa marcheze finalul verii si inceputul perioadei reci si intunecate a anului. Iar mie personal chiar imi place Halloween / All Hallows' Eve / Samhain pentru ca este singura sarbatoare "mare" din care nu curge ipocrizia crestina. Tine de schimbarea anotimpurilor, este o sarbatoare a naturii si a agriculturii, iar din cauza asta se credea ca in seara respectiva lumea viilor este cel mai apropiata de lumea mortilor. Costumele sunt menite a speria spiritele rele. Intentia este foarte "pre-crestina" iar sarbatoarea in sine, in forma ei de azi, nu are prostii crestine adaugate, de genul "Sfantul Xulescu", "taierea capului martirului X", "ouale rosii sunt sangele lui Hristos", "de fapt in ziua asta s-a nascut Hristos, ceea ce explica de ce pre-crestinii impodobeau copaci iar noi am preluat asta de la ei (what?!?)". Stiu ca e o moda in tara asta: "obositi" care-i dau cu "sarbatorile tipice romanesti" dar chiar si cand vin sarbatorile respective toti uitati de intentia lor pre-crestina si bagati prostii despre Sfantu' Peste Prajit peste ele. Deci respectati si sarbatorile alea de va prapaditi. A se vedea ziua Sfantului Andrei, Dragobetele, etc. Pe teritoriul Romaniei Sfantul Andrei, 30 Noimebrie, era initial un fel de Halloween: tot seara cand lumea mortilor e cea mai apropiata de lumea viilor; intentia este tot de a tine spiritele rele departe de casele oamenilor... si desigur pentru ca cele doua lumi sunt atat de apropiate prin popor existau diverse ritualuri de ghicire a viitorului sau magie pre-crestina. Dar pentru romanul spalat pe creier noaptea respectiva e doar Sfantul Andrei... Deci iata ca tu poti zice ca oamenii care pun botul la Halloween sunt spalati pe creier dar si ceilalti pot zice ca tu esti spalat pe creier pentru ca habar n-ai de unde vine de fapt sarbatoarea aia si pentru ca si tu pui botul la modificarile facute de crestinism sarbatorilor strabunilor tai :).
Han_Solo pe 31 octombrie 2013 10:08
Bravo Arlequinade.
MikkaelWolfganger pe 30 octombrie 2013 13:24
Ar trebui sa se faca o coproductie horror cu niste prepelite uriase ,crescute cu fonduri europene malefice, spalate pe creier in America, in ziua de Halloween si eliberate in spatiul carpato-danubiano-pontic(aka romanesc),undeva prin locatia denumita simbolic Ferentexas.It will be legen...wait for it,...dary.

On:Nimic de vazut.Exceptand Drag me to hell(pe care l-am vazut acum cateva zile), chiar nu prea e nimic de vazut.Horror-uri submediocre, de duzina.Nu prea ma uit eu la Tv , dar ma asteptam la o selectie mai bogata si mai de calitate in perioada asta.7 horror-uri in cam putine pentru 3 zile.

Mishu25 pe 30 octombrie 2013 14:13
Drag Me to Hell e cel mai adecvat ..mie mi-a placut cat de cat
cosmin742000 pe 30 octombrie 2013 15:28
Populara sărbătoare americană:? Sunt curiosi cati dintre "devoratorii" stiu care e semnificatia Halloeenului . Nu inteleg insa cum de a putut ajunge asa ceva o sarbatoare, mai mult , sa imbecilizeze o lume intreaga , cu (fara virgula) costume de Haloween , ne dati ori nu ne dati , si bomboana de pe coliva filmele horror , care trebuie " obligatoriu" consumate in aceasta perioada , si (tot) "obligatoriu" trebuie sa ne sperie . Eu zic ca o editie normala de stiri e mult mai de speriat decat orice horror. Asta o insemna oare ca traim un Halloween perpetuu?
Han_Solo pe 30 octombrie 2013 15:31
Se mai uita lumea la filme la televizor in ziua de azi? Mai ales sa si astepti pana la 2 noapte dupa un film....mi se pare o chestie asa de Evu Mediu:))
cristi23 pe 30 octombrie 2013 16:50
sunt filme mai bune de halloween...din pacate nu acele filme se difuzeaza .......
radurex25 pe 30 octombrie 2013 17:09
Intr-o lume a haosului si disperarii, unde dragostea nu are loc, unde toti analfabetii si incultii ajung in cele mai inalte pozitii, un grup de oameni se angajeaza sa duca tara pe noi culmi..., dar ajunge in Iad; Politica din Romania, un horror de oscar, bazat pe fapte reale!
facut_la_misto pe 30 octombrie 2013 21:14
foarte tare:)))
reivan pe 31 octombrie 2013 17:01
Tin sa felicit TCM pentru turul de forta de azi - la la 07:15 pana la 05:00 noapte EXCLUSIV filme horror - majoritatea foarte bune. Poate mergea si Halloween - clasicul - dar oricum - au aratat ca sunt numarul 1 in materie de filme excluzand poate HBO.
PROFESIONALISM !

Sorin87 pe 1 noiembrie 2013 10:11
abia astept sa vad filmul, cred ca are multe momente horror de oferit
alex_il_fenomeno pe 19 decembrie 2013 14:25
Majoritatea le-am urmarit. Sper sa vad "Domnisoara Christine" si celebra franciza "Halloween".

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells