Trezirea Forţei, încasări în trei săptămâni cât Furios şi iute 7 în 19

de Ştefan Dobroiu în 8 Ian 2016
Star Wars VII a strâns în România 11,3 milioane de lei, din 510.000 de bilete vândute

Poate că Furios şi iute 7 rămâne cel mai popular film al anului 2015, cu 651.000 de bilete vândute şi 11,18 milioane de lei încasări, dar asta nu înseamnă că Star Wars VII nu se bucură de popularitate în rândul românilor: ajutat de o prezenţă agresivă în cinematografele din România (182 de ecrane), Trezirea Forţei a avut nevoie de doar 20 de zile pentru a depăşi încasările lui Furios şi iute 7, cu 11,3 milioane de lei strânse de la premiera din 18 decembrie 2015.

Chiar dacă Star Wars: Trezirea Forţei mai are nevoie de ceva vreme pentru a întrece Furios şi iute 7 la numărul de spectatori, succesul filmului lui J.J. Abrams este considerabil, acesta urcând pe locul doi în topul încasărilor din ultimul deceniu. Pe primul loc se află în continuare Avatar, cu 18,6 milioane de lei şi 881.000 de bilete vândute în 2009 şi 2010, urmat de Trezirea Forţei, Furios şi iute 7 şi Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri, acestea fiind singurele patru filme care au depăşit pragul de zece milioane de lei încasări în România.

Pe plan global succesul Star Wars VII este chiar mai consistent decât în ţară: miercuri SF-ul a devenit filmul cu cele mai mari încasări din America de Nord, iar ieri avea încasări globale de 1,57 miliarde de dolari, clasându-se pe locul patru în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, după Avatar, Titanic şi Jurassic World. Lansarea în China ar putea ajuta Star Wars VII să întreacă Titanic, unii analişti de la Hollywood considerând posibilă şi depăşirea lui Avatar.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, titanic, Avatar, Fast and Furious 7, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, Jurassic World

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 9 ianuarie 2016 13:00
Era de asteptat...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells