Trailerul Batman v. Superman, explicat

de Ştefan Dobroiu în 5 Dec 2015
Noul trailer face câteva dezvăluiri extraordinare despre marea confruntare

După ce trailerul Căpitanul America: Războiul civil a avut zeci de milioane de vizualizări la sfârşitul lui noiembrie (aici un material despre mizele blockbusterului Marvel), iată că celălalt mare film cu supereroi din 2016 dă răspunsul într-un trailer de trei minute care ţine morţiş să ne convingă că Batman V Superman: Dawn of Justice chiar merită aşteptat cu nerăbdare. Iată mai jos ce ne spune trailerul şi de ce premiera din 25 martie ar putea fi spectaculoasă.

În primul rând, deplângem întrucâtva încăpăţânarea Warner Bros. de a spune în trei minute mai tot ce se va întâmpla în blockbuster. Dacă până acum mai toţi fanii filmului erau convinşi că Batman v Superman nu va fi doar o confruntare între cei doi eroi şi că ei vor avea parte de provocări mai consistente decât freneticul Lex Luthor (Jesse Eisenberg), acum se confirmă un zvon vechi de aproape un an: Doomsday, unul dintre cei mai redutabili inamici ai lui Superman şi singurul care a reuşit să-l ucidă la un moment dat pe supererou, va fi principalul villain al filmului. Creat de Luthor în stilul lui Frankenstein, din rămăşiţele generalului Zod, Doomsday îi va face pe Superman/Clark Kent (Henry Cavill) şi Batman/Bruce Wayne (Ben Affleck) să se "ascundă" sub... fustiţa lui Wonder Woman (Gal Gadot).

Apariţia lui Doomsday are bătaie lungă în filmul regizat de Zack Snyder, pentru că îi aduce laolaltă pe cei trei supereroi, un pas vital în crearea celebrei echipe Justice League, cu care studiourile Warner şi DC Comics speră măcar să repete, dacă nu să întreacă, succesul celeilalte echipe de supereroi, Răzbunătorii. Ceea ce nouă ni se pare un spoiler gigantic ce distruge suspansul confruntării dintre cei mai populari supereroi DC Comics creşte totuşi aşteptările cu privire la potenţialul spectaculos al filmului, pentru că pe Doomsday chiar nu l-ai dori la tine în oraş.

Interesant este şi faptul că două replici ale lui Lex Luthor devin descrieri perfecte pentru cele două jumătăţi ale filmului, prima în care Batman se luptă cu Superman, iar a doua în care cei doi foşti inamici trebuie să facă echipă pentru a-l înfrunta pe atotdistrugătorul Doomsday. Luthor spune la un moment că suntem martorii "celei mai mari înfruntări din lume cu gladiatori", iar apoi declară sentenţios: "dacă omul nu învinge zeul, diavolul o va face". Oricât de supărătoare este avalanşa de informaţii din film, nu avem cum să nu rămânem impresionaţi în faţa anvergurii şi a ambiţiei blockbusterului care are toate şansele să ne ia ochii în martie.

Dacă primele reacţii din mediul online au luat în râs aspectul lui Doomsday (cineva a scris pe twitter că arată ca o "ţestoasă ninja mutilată" şi mulţi comentatori l-au semănat orcilor din trilogia Hobbitul sau lui Abomination din The Incredible Hulk), villain-ul nu pare să dezamăgească în ceea ce priveşte abilităţile sale de a provoca prăpăd. Cu forţa sa extraordinară, Doomsday este în stare să dărâme clădiri întregi, iar în benzile desenate se bucură de o fantastică putere de regenerare, uneori chiar revenind la viaţă după ce a fost lichidat. Este fără îndoială un adversar pe măsura lui Superman, Batman şi Wonder Woman, iar imaginea celor trei pregătindu-se de luptă pare promiţătoare pentru viitorul cinematografic al DC Comics.

Iată mai jos trailerul. Cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

Captain America: Civil War, Batman V Superman: Dawn of Justice, The Incredible Hulk, Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg, Zack Snyder, Gal Gadot

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
wildinthecountry pe 5 decembrie 2015 13:14
dezastru
madsonik pe 5 decembrie 2015 16:48
Nu ar trebui sa se rada de aspectul lui Doomsday deoarece e normal sa arate ca o "ţestoasă ninja mutilată", fiind abia creat de Lex. Abia dupa mai multe batalii cu Superman, va arata exact ca in benzile desenate, el crescand dupa fiecare confruntare. Cat despre trailer, nu stiu cine a avut idee stupida de a ne arata atatea spoilere. Personal, dupa acest trailer, mi-am pierdut putin interesul pentru film. In orice caz, sa speram ca vor mai fi si alte surpize in film, inafara de cele prezentate pana acum.
mihnea_aspru95 pe 7 decembrie 2015 15:48
Oricum se cam stia ca va aparea Doomsday in film ci nu Metallo (eu eram convins 75% "before"). Filmul se numeste Batman v Superman, dar de fapt este Man of Steel 2 (practic toti inamicii din acest film o sa fie pentru Superman, dar eu sunt fan Batman). Superman n-o sa mai aiba un FILM de sine-statator (stand-alone) prea curand, deoarece cei de la Warner Bros. se pregatesc pentru 3 filme Batman (ceea ce este formidabil si stim ca va fi introdus si in filmul Suicide Squad din august 2016). Deci dupa Zorii Dreptatii o sa fie vorba mai mult despre Batman decat Superman.
mihnea_aspru95 pe 8 decembrie 2015 03:22
Ai vazut si faza cand este in desert(Batman), deoarece cred ca este un "dream sequence". In primul rand, el se batea cu soldatii lui Superman(ceea ce este foarte ciudat si nu pare a fi in "real world"). In al doilea rand, Superman era asa de pissed-off(suparat), de parca nu era el si mai de graba Bizarro si nu in ultimul rand, daca te uiti la trailer(foarte bine), cand Batman se batea cu soldatii, treceau pe langa el niste vietati zburatoare(sunt clar parademons, ai lui Darkseid).
spartacus pe 5 decembrie 2015 20:14
Personal, eu nu sunt atât de supărat ca altii că cel mai nou trailer dezvăluie mai multe detalii din noul film ”Superman 2”, din contră. Mai mult, m-a făcut să-l aștept cu și mai mare interes, dacă mai era posibil. Oricum, sunt convind că va fi unul din marile succese la box-office din 2016.
cosmin742000 pe 5 decembrie 2015 23:33
ce o fi de explicat la un film cu super-eroi , sau mai bine zis dc ce trebuie explicat , chiar asade .... sa fie publicul acestui gen.Eu cred ca e mai rau.
VIBERS pe 8 decembrie 2015 00:10
Eu vroiam un film cu super eroi in care sa joace Di Maria.
Costirik pe 6 decembrie 2015 03:44
Slab, slab, slab. Va garantez ca o sa aiba aceeasi soarta ca Fantastic Four;)Zack Snyder e maestru in "ati lua ochii" cu o imagine superba, dar se complica mult cu povestea, la fel ca Sucker Punch.
VIBERS pe 8 decembrie 2015 00:09
Di Maria joaca in film?Sau Makelele?
alin9314 pe 8 decembrie 2015 21:35
Nr mare de spoilere din acest trailer a venit probabil ca o replica asupra celor de la Marvel cu C.America Civil war. Un trailer ar trebui sa ramana un trailer, nu sa ne duca in 3 min prin toate momentele subiectului(zburand prin descriere.. intriga..aratand parte din desfasurarea actiunii.. ajungand pana la punctul culminant.lupta dintre cei 3 care se impaca pana la urma cu doomsday), e best for busines,dar nu si pentru cei care au asteptari mari si incertitudini.Sper sa nu am dreptate,sper ca acesta sa fie ultimul trailer,chiar nu mai vreau sa aud o replica, astept de mult acest film,si sunt convins ca ne va incanta vizual. Am crescut cu desenele DC Comics inaintea celor de la Marvel, dar in ultimi ani se pare ca filmele Marvel la o liniuta au plecat cu NOS si au lasat si dara de fum in spatele celor de la DC. Timpul lor a venit(din 2016), am incredere ca pot face filme la fel de bune!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells