Totul despre I Give It a Year

de Ştefan Dobroiu în 21 Ian 2013
Totul despre I Give It a Year

Va apărea pe ecrane pe 1 martie, deşi probabil că în preajma Zilei Îndrăgostiţilor ar fi avut mai mult lipici la public. Poate că nu ai auzit până acum de acest film regizat de Dan Mazer, dar te poţi uita la trailerul de la finalul articolului pentru a te convinge că ai de ce să măreşti aşteptările în ceea ce priveşte această comedie mai mult sau mai puţin romantică, lansată în România cu titlul Primul an de căsnicie.

În rolurile principale o să-i vezi pe Rose Byrne (o ştii din Domnişoare de onoare, megahitul comic al anului 2010) şi pe Rafe Spall (actor britanic zărit în rolul autorului din Viaţa lui Pi). Ei sunt Nat şi Josh, doi tineri foarte diferiţi care se întâlnesc la o petrecere şi, în ciuda tuturor diferenţelor dintre ei, se îndrăgostesc. Ceva vreme mai târziu, nunta e la doi paşi, dar toţi cei din jur par să creadă că mariajul lor nu va rezista nici măcar un an. Cum reacţionezi când anturajul crede că ai căsnicia pe butuci? Îţi spune Dan Mazer.

E vital de ştiut că I Give It a Year este debutul în lungmetraj al lui Mazer, cunoscut până acum pentru colaborările sale cu Sacha Baron Cohen. Mazer este răspunzător pentru o mare parte din gagurile seriilor cu Ali G şi Borat şi a fost nominalizat la Oscar pentru scrierea scenariului lui Borat (premiul a fost câştigat de The Departed/Cârtiţa). Background-ul lui Mazer te avertizează că umorul din Primul an de căsnicie are toate şansele să fie ireverenţios, iar faptul că Stephen Merchant apare şi el în peisaj sugerează că momentele penibile nu vor lipsi nici ele.

Comedia se lansează în Marea Britanie pe 8 februarie şi încă nu are o dată de lansare stabilită pentru Statele Unite ale Americii. Deocamdată nu ne putem da seama dacă filmul este un omagiu adus căsniciei sau este o invitaţie de rupere a mariajelor nesatisfăcătoare, dar de-abia aşteptăm premiera, ca să ne dăm seama dacă se ridică la nivelul mega-succeselor Jurnalul lui Bridget Jones şi Live Actually sau măcar dacă Dan Mazer poate scăpa de sub influenţa lui Sacha Baron Cohen (de văzut într-un rol secundar în Mizerabilii, muzicalul multi-nominalizat la Oscar 2013). Oricum, I Give It a Year o să dea şi o perspectivă nouă în genul comediei romantice: presimţim că spectatorii nu vor şti dacă să ţină cu comedia (Nat şi Josh se despart în modul cel mai penibil) sau cu romantismul (cei doi rămân împreună).

În rolurile secundare o să-i vezi pe Anna Faris, în rolul fostei prietene a lui Josh, dar şi pe Minnie Driver sau Simon Baker. Actori cunoscuţi din filme şi seriale britanice completează distribuţia: dintre ei ne-a atras atenţia simpatica Olivia Colman, în rolul consilierului matrimonial al lui Nat şi Josh, de văzut acum pe ecrane într-o altă comedie, Vizita regelui la Hyde Park on Hudson, unde este nimeni alta decât regina Elisabeta a Marii Britanii.

După avalanşa de „comedii” romantice americane din ultima vreme (găseşti AICI o listă cu probabil cele mai proaste filme din 2012, printre care şi câteva comedii), neconvenţionalul I Give It a Year pare a avea potenţialul să apară pe o listă cu cele mai interesante producţii ale genului, pregătită de noi la sfârşitul fiecărui an.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
monicarusu25 pe 21 ianuarie 2013 11:37
draguta comedie. mi-ar placea sa o vad cat mai curand.
MikkaelWolfganger pe 21 ianuarie 2013 12:51
:))...eu deja mor de ras din trailer!Ce putea sa iasa de la scenaristul lui Borat?Abia astept sa il vad!
AndreBlack pe 21 ianuarie 2013 16:33
Cred ca o sa ma duc sa-l vad .
Bayard pe 21 ianuarie 2013 20:40
S-ar putea sa nu fie amuzant deloc. Trailerele de pot pacali.... multe din glumele de-aici, daca nu au pregatirea buna sunt pur si simplu penibile.
alex_il_fenomeno pe 18 februarie 2013 13:37
Pare putin peste media comediilor ce ies pe banda rulanta... Acum sa vedem, nu se stie niciodata.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells