Totul despre Horns

de Ştefan Dobroiu în 29 Ian 2013
Totul despre Horns

Am auzit prima oară de Horns, filmul lui Alexandre Aja cu un Daniel Radcliffe „încornorat”, în octombrie, când Entertainment Weekly publica unica imagine disponibilă (deocamdată) din acest proiect. Expresia de pe faţa lui Radcliffe şi includerea filmului pe lista celor mai aşteptate ecranizări din 2013 (o găseşti AICI) ne-a făcut să "încercăm" romanul lui Joe Hill, ca să vedem cât de cinematografic este. Iată impresiile noastre şi motivele pentru care aşteptăm premiera lui Coarne cu nerăbdare.

Trebuie precizat de la început că, deşi filmările s-au terminat de câteva luni, ecranizarea nu are o dată de lansare stabilită pentru Statele Unite şi, implicit, nici pentru România. Sigur problemele de distribuţie se vor rezolva curând şi vom afla în câteva săptămâni când îl vom vedea pe fostul Harry Potter în chip de diavol ultra-contemporan şi chinuit.

Romanul lui Joe Hill începe cu un citat din Michael Chabon: "Satan este unul dintre noi". De asta îşi dă seama şi Ignatius Perrish (Radcliffe), un tânăr de 26 de ani care, în dimineaţa când se împlineşte un an de când iubita sa a fost ucisă cu bestialitate, se trezeşte mahmur, cu două protuberanţe cornoase spărgându-i pielea tâmplelor. Eroul va descoperi curând nu doar că noile sale accesorii frontale sunt cât se poate reale, ci şi că acestea au un efect ciudat asupra celor din jur: îi determină să-şi dezvăluie cele mai ascunse secrete şi cele mai sumbre fantezii. Tânărul va folosi noua sa putere supranaturală pentru a-l descoperi pe ucigaşul iubitei sale Merrin (interpretată de interesanta Juno Temple).

Putem să-ţi spunem că romanul nu este printre cele mai bune citite în ultima vreme, Joe Hill pierzând foarte mult timp cu flashback-uri lungi şi nu foarte eficiente. Cu toate acestea, un scenarist atent poate înlătura balastul din paginile cărţii şi mări puţin suspansul celor mai interesante fragmente. Horns este fără îndoială cinematografic, atmosfera este excelentă, iar descrierile autorului te pot face cu uşurinţă să-ţi imaginezi cum va arăta totul pe marele ecran.

Sunt mari şanse să mai auzi numele lui Joe Hill de acum înainte. De fapt, adevăratul nume al scriitorului este Joseph Hillstrom King, el fiind fiul mult mai celebrului Stephen King, maestrul horror-ului. Deja cvadragenar, Joe i-a călcat pe urme tatălui său, iar rezultatul eforturilor sale literare nu a dus deloc lipsă de popularitate. Primul său roman, Heart Shaped Box a ajunst pe un onorabil loc opt pe lista bestseller-urilor publicată de The New York Times. Hill este şi autorul seriei de benzi desenate Locke & Key, care la începutul lui 2011 ar fi putut fi transformată într-un serial cu un potenţial cât se poate de interesant, dar care a sfârşit sub forma unui film de televiziune regizat de Mark Romanek (Never let me go) şi nu foarte bine primit de către publicul larg.

Daniel Radcliffe a ajuns să interpreteze rolul principal după ce iniţial Shia LaBeouf fusese preferat de producători. Nu este prima oară când actorul britanic revine la un subiect sumbru după ultimele părţi din franciza Harry Potter, el având succes în horror-ul The Woman in Black/Femeia în negru. Când a fost întrebat ce crede despre personajul său, Radcliffe a spus: "Este foarte diferit de orice altceva am interpretat până acum. Să joc pe cineva care, exact în perioada din viaţă când are cele mai mare probleme, suferă această metamorfoză oribilă a fost foarte, foarte interesant".

Alexandre Aja a devenit un nume cunoscut al genului horror exact acum un deceniu, când îi apărea Haute tension (rampă de lansare pentru belgianca Cécile De France, cu draga noastră Oana Pellea într-un rol secundar). Ultimul film regizat de el este Piranha, din 2010, dar are toate şansele să se reabiliteze cu Horns.

Foto: imaginea publicată de Entertainment Weekly în octombrie, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Ig Perrish.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
MikkaelWolfganger pe 29 ianuarie 2013 00:08
Mai bine Radcliff decat LaBeouf...Ideea este foarte interesanta...chiar o sa fie unul dintre filmele la care o sa ma uit.
cosmin742000 pe 29 ianuarie 2013 00:59
Dupa mine e normal sa ii creasca coarne. Ce altceva ar putea sa ii creasca ?:))
darayawaus pe 29 ianuarie 2013 03:29
Barba?! Poate atunci ar parea de 26 de ani :)
Alex4Fun90 pe 29 ianuarie 2013 20:24
Pentru ca e bolnav mintal
Mishu25 pe 29 ianuarie 2013 13:26
Il preferam pe Shia LaBeouf, Radclife e un actor extrem de limitat. The Woman in Black a fost aproape ne-vizionabil din cauza lui
Bayard pe 29 ianuarie 2013 13:44
O mai fi betiv baiatul asta?
anahi44 pe 29 ianuarie 2013 19:30
:)):))
Iulian. pe 29 ianuarie 2013 15:59
Daniel Radcliffe ar aduce o tenta dark accentuata,in opinia mea cel putin,fiind britanic se poate exprima cu usurinta si destula indemanare.Shia LaBeouf,n-as vrea sa supar pe cineva insa mi-ar parea ca un ins mai degraba speriat in interpretare,fara posibilitatea de a scoate latura intunecata la iveala intr-un mod cat mai convingator.Astept in consecinta filmul,se anunta ca un fantastic destul de interesant,promitator.
alex_il_fenomeno pe 29 ianuarie 2013 16:41
Se anunta un film foarte fain. Sper sa merite.
AndreBlack pe 29 ianuarie 2013 17:13
Sper sa fie fain .
SANDA45 pe 29 ianuarie 2013 18:03
:)) sper sa nu-l vad:))))))
paul2011 pe 29 ianuarie 2013 22:14
foarte foarte interesanta aceasta poveste ....m-a facut curios si sper sa fiu incantat de ceea ce va iesi . Dupa parerea mea , Daniel Radcliffe este o alegere foarte buna . Shia LaBeouf cred ca țipa pe toata durata filmului , nu se potrivea deloc acestui rol ( nu o luati in nume de rau , n-am nimic cu actorul , dar asta este parerea mea ) . Abia astept sa vad filmul :D .
Sebastian96 pe 30 ianuarie 2013 00:14
Astept cu nerabdare filmul.Sincer Daniel a fost bun in filmul horror "The Woman in Black" si sper ca in acest film va fi la fel sau poate isi va depasi standardele.
monicarusu25 pe 30 ianuarie 2013 09:30
asemenea porcarie n-am auzit in viata mea.
legiune pe 30 ianuarie 2013 09:31
In sfarsit cateva detalii despre un film. O sa va filmul mi-a starnit curiozitatea.
Mr.Halloween pe 17 mai 2015 13:07
N-am vazut filmul si nici nu vreau sa-l vad.Lui Daniel Radcliffe nu i se potriveste rolul,mai bine se duce sa joace in Harry Potter 20(sau cate parti or fi).

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells