Totul despre Furios și iute 7: povestea, mașinile, cascadoriile, cursele mortale, eroii negativi

de Cinemagia în 28 Mar 2015
Furios și iute 7 intră în viteză din 3 aprilie

Câteva zile ne mai despart de Furios și iute 7,  „cel mai bun, mai spectaculos și mai ambițios film din serie”, după cum promit producătorii, încununarea francizei. În Furios și iute 7, Vin Diesel, Paul Walker și Dwayne Johnson conduc distribuția care continuă aventurile din franciza ce și-a clădit renumele pe viteză. Alături de ei îi vom revedea pe Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris „Ludacris” Bridges, Elsa Pataky și Lucas Black, favoriții fanilor din toată lumea, dar și figuri noi în franciză, precum Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey, Nathalie Emmanuel și Kurt Russell. 

Capitolul al șaptelea al seriei e regizat de James Wan după un scenariu de Chris Morgan, și e produs de Neal H. Moritz, Vin Diesel și Michael Fottrell.

„Eu nu am prieteni, am familie”...

Aceste cuvinte exemplifică esența francizei Furios și iute, atât în ce privește grupul de personaje de pe marele ecran, cât și echipa de actori, cineaști și tehnicieni, care, de-a lungul a celor șapte filme, au devenit o echipă cu legături la fel de strânse precum cele dintr-o familie cu legături de sânge. Cu 15 ani în urmă, când a început totul, nimeni nu ar fi putut să prevadă destinul pe care avea să-l urmeze povestea unei echipe de pasionați de curse de stradă din L.A., ce s-a transformat într-una din cele mai îndrăgite și mai faimoase serii de filme din istoria cinematografiei.

Acum, Furios și iute sosește pe marile ecrane ca o încununare a francizei. Este cel mai bun, mai spectaculos și mai ambițios film din serie de până acum, promit cei din spatele camerelor de filmat.

În seria Furios și iute mașinile sunt precum caii pentru cowboy, sau săbiile pentru samurai. Sunt o extensie a eroilor noștri, și reprezintă personalitatea fiecăruia...

În fiecare film s-a căutat să se aducă ceva nou, păstrându-se, în același timp, aceeași constantă: Brian va avea întotdeauna mașina rapidă, în timp ce Dom o va avea pe cea furioasă...

În 2000, un film cu buget modest și cu o distribuție de tineri actori în afirmare intra în producție. Inspirat în parte de un articol din revista Vibe despre cluburile de curse de mașini, thrillerul spunea povestea unei echipe din scena de curse underground din estul orașului Los Angeles, care apela la infracțiuni minore pentru a-și putea finanța pasiunea pentru mașinile de curse tunate. Îndrăzneața saga a tinerilor nonconformiști care trăiesc și conduc după un cod aparte, fără legătură neapărată cu legea, avea să devină The Fast and the Furious, un succes pe cât de uriaș, pe atât de neașteptat, căci în vara lui 2001 a cumulat 207 milioane de dolari la box office-ul internațional.

De-a lungul celor șase filme din serie, fanii au devenit din ce în ce mai numeroși, iar încasările au depășit uluitoarea sumă totală de 2,4 miliarde de dolari, fiind franciza cu cel mai mare succes și cea mai longevivă produsă vreodată de studiourile Universal Pictures. Pe rețelele sociale, franciza este una din cele mai populare, de asemenea.

Având mereu familia în centrul său, seria Furios și iute și-a purtat fanii fideli prin toată lumea. După Japonia, Mexic, Republica Dominicană, Brazilia, Insulele Canare sau Marea Britanie, a venit timpul ca îndrăgiții eroi să facă o ultimă cursă împreună în cea mai emoționantă și mai paliptantă aventură de până acum.

Povestea din Furios și iute 7

Furios și Iute 7 reia povestea la un an după ce echipa lui Dom (Vin Diesel) și a lui Brian (Paul Walker) s-a întors acasă, în Statele Unite, fiind iertați pentru greșelile comise. Îi regăsim obișnuindu-se cu viața de partea corectă a legii: Dom încearcă disperat să-i retrezească amintirile lui Letty (Michelle Rodriguez), în timp ce se străduie să facă față vieții domestice din suburbie alături de soția lui, Mia (Jordana Brewster) și de fiul lor, în timp ce Taj (Chris „Ludacris” Bridges) și Roman (Tyrese Gibson) se bucură de libertate trăindu-și visele pe picior mare.

În Furios și iute 7, echipa e aruncată în noi situații cu inamici multipli, și se vede confruntată cu probleme noi, create de fantome din trecut...

Dar pericolul îi pândește pe toți fără să aibă habar. Un asasin britanic, fost membru al echipelor de operațiuni secrete are niște socoteli de încheiat cu ei. Și-a început regimul de teroare la Tokio, unde l-a ucis brutal pe Han (Sung Kang), apoi a venit în L.A.,  unde a încercat să-l asasineze pe Hobbs (Dwayne Johnson): el e Deckard Shaw (Jason Statham),  care e decis să-I vâneze și să-i elimine până la unul pe toți cei care l-au adus în comă pe fratele său, Owen (Luke Evans).

Când Shaw aruncă în aer casa lui Toretto, Dom e nevoit să accepte ajutorul unui agent guvernamental de rang înalt (Kurt Russell). Singura șansă pentru eroii noștri este să treacă din nou la volan și să pună mâna pe un prototip de soft de recunoaștere facială care îi va putea ajuta să dea de Deckard, oriunde ar încerca să se ascundă, și înainte ca acesta să mai apuce să ucidă pe cineva. Acum, gașca se reunește, și legăturile dintre ei devin mai strânse ca niciodată: Dom, Brian, Hobbs, Letty, Roman, Tej și Mia vor străbate lumea împreună, de la Los Angeles la Abu Dhabi și Azerbaidjan, înfruntând cea mai periculoasă amenințare din viața lor de până acum.

Cel mai potrivit regizor

Când s-au terminat filmările pentru Furios și Iute 6, și regizorul Justin Lin a încheiat cel de-al patrulea său film din franciză, producătorii Moritz și Diesel, împăreună cu scenaristul Morgan au început căutările pentru următorul regizor care să se ocupe de noul capitol din serie. Aveau nevoie de un regizor care să poată țină sub control un proiect imens, de buget mare, care avea în spate o armată impresionantă de fani, și care să ducă mai departe povestea și personajele care încântau publicul de mai bine de 10 ani.

Regizorul australian James Wan, care a revigorat genul filmelor de suspans cu blockbustere precum  Saw, The Conjuring sau Insidious, a fost cel cooptat ca să ducă mai departe seria. Cunoscut pentru stilul său inovator și flerul său comercial care combină cu succes tensiunea dramatică cu un aspect vizual înnoitor, Wan s-a declarat pregătit pentru a regiza al șaptelea capitol din serie: „Sunt fan al francizei și am fost extrem de entuziasmat că mi se oferea șansa de a ieși din genul care m-a făcut cunoscut și de a aborda o serie de filme atât de îndrăgite. Am fost pus în fața unei mari provocări, aceea de a aduce ceva diferit, iar ideea de a lucra pe o bază atât de bine consolidată mi s-a părut fascinantă”.

Omul cheie pentru continuarea poveștii

Pentru continuarea poveștii, echipa a folosit părerile și sugestiile celor care au ținut vie franciza, fanii, printr-o prezență online constantă și extrem de activă. Vin Diesel a colectat acest feedback și a întrebat fanii pe cine ar dori să revadă în următorul capitol al seriei, obținând, astfel, informații la prima mână despre cum percepe publicul filmele.

Actorul/producător s-a dovedit a fi un partener foarte valoros pentru Wan, care apreciază camaraderia și ajutorul oferite de Diesel: „Vin a fost un partener vital pentru mine în acest proiect. Încă din stadiile inițiale am discutat mult despre personaje și despre franciză, în general, de unde a pornit și încotro ar putea merge în viitor. Prietenia dintre noi a ajutat ca producția la Furios și Iute 7 să fie foarte bine pusă la punct. Evident că el știa mult mai multe decât mine despre personajul său, Dom, dar a fost foarte deschis față de sugestiile mele de regie. I-am fost și îi sunt în continuare foarte recunoscător”

Tragedia a lovit cumplit familia Furios și iute

Producția a început în noiembrie 2013, dar, nu la mult timp, tragedia a lovit cumplit familia Furios și Iute: Paul Walker a murit. Cu toții au pierdut un prieten neprețuit, un coleg, un actor talentat și un om generos. Pierderea tuturor a fost devastatoare. Realizatorii au cumpănit îndelung dacă mai continuau proiectul, sau se opreau. Într-un final, s-a luat decizia de a merge mai departe, așa cum și-ar fi dorit, cu siguranță dragul lor prieten prematur dispărut, mai ales ca semn de respect pentru Paul ca om, tată și prieten.  Paul Walker filmase deja mare parte din scene, dar, pentru a le finaliza, s-au făcut apel la cadre nefolosite din filmele anterioare, precum și la ajutorul pe care cei doi frați ai actorului, Caleb și Cody Walker, au acceptat să îl ofere realizatorilor pentru a finaliza acest capitol al îndrăgitei serii care a devenit, într-un final, testamentul lăsat în urmă de Paul Walker.

Chris Morgan, care a fost arhitectul narativ al întregii serii încă de la Tokyo Drift, rezumă astfel mândria și hotărârea întregii echipe de a fi putut oferi fanilor cel mai potrivit mod de a și-l aminti pentru totdeauna pe Paul Walker: „Să pierzi un membru al familiei în mijlocul producției a fost extrem de devastator. Dar să poți după aceea să mobilizezi toată echipa ca să termini filmul filmul într-un mod atât de frumos, recunosc sincer că e motiv de mândrie pentru noi toți. Știu că lui Paul i-ar fi plăcut ce am reușit să facem”.

În Furios și iute 7, echipa e aruncată în noi situații cu inamici multipli, și se vede confruntată cu probleme noi, create de fantome din trecut. Primele personaje noi au fost introduse în Fast Five, personaje aflate de ambele părți ale legii, și care i-au dat lui Dom motivația legitimă pentru a se lupta pentru ce li se cuvine. Astfel, am făcut cunoștință cu agentul de elită DDS Hobbs (Dwayne Johnson), apoi cu inamicul Owen Shaw (Luke Evans). Despre personajul său, Johnson spune: „Încă de la început, scopul nostru a fost să creăm un personaj care să fie un dur cu sensibilitatea unui cowboy, și care să aibă puteri de supererou fără să fie unul propriu-zis. Cu timpul, povestea l-a adus de partea echipei”.      

Personajele noi

  Odată cu reîntoarcerea personajelor deja cunoscute și îndrăgite, realizatorii s-au gândit și la personaje noi care să aducă povești incitante, așa că a fost creat un inamic nou care să aducă ceva deosebit în cel de-al șaptelea capitol.

În tradiția rivalilor din serie, Owen Shaw trebuia să fie unul cu adevărat redutabil. După ce i-a dat o lovitură mortală lui Han, echipa l-a adus în comă pe fratele lui Deckard Shaw, așa că acesta are acum un scop cât se poate de personal: să lichideze până la ultimul membrii echipei. Producătorul Moritz spune: “Shaw e o forță redutabilă. Oamenii noștri au devenit acum războinici, unii din cei mai buni din lume, așa că aveau nevoie de un inamic pe măsură. Știam cu toții că Jason Statham trebuia să fie omul nostru, și ne-a confirmat din plin cu apariția din ultimul film”.

Statham, care are în portofoliu o serie de roluri în filme de acțiune care i-au creat o imagine de dur, spune despre Shaw: „Ca și Dom, Shaw trăiește după propriul cod: să-și răzbune fratele. Vede lucrurile în alb-negru, și sângele apă nu se face. Nimic nu îi poate sta în cale ca să se răzbune, și acum nu vrea decât ca cei care i-au făcut rău fratelui său să plătească. Oricât ar fi ei de diferiți, Dom și Shaw au un punct comun: amândoi cred în familie. E o paralelă minunată între cele două personaje”.

Una din cele mai așteptate apariții în cel de-al șaptelea capitol este legendarul Kurt Russell, care are rolul unui oficial guvernamental misterios care le oferă lui Dom, Brian și echipei lor o soluție concretă pentru a-și rezolva problema letală. Când echipa a aflat că Russell și-a exprimat interesul de a participa la proiect, entuziasmul s-a propagat rapid, căci îndrăgitul actor posedă o versatilitate care l-a făcut celebru atât pentru roluri de acțiune, cât și de comedie sau dramă. Era, așadar, alegerea perfectă pentru un personaj care reprezenta autoritatea.

Actrița britanică Nathalie Emmanuel, cunoscută pentru rolul Missandei din serialul de enorm succes produs de HBP, Game of Thrones, s-a alăturat distribuției în rolul lui Ramsey, hackeriță activistă a cărei ultimă capodoperă, numită Ochiul lui Dumnezeu, este cheia care le va deschide drumul spre găsirea lui Shaw oriunde s-ar ascunde. E un soft de recunoaștere facială pe care și-l doresc toți, de la guverne până la celule teroriste.

Actrița era nerăbdătoare să preia rolul pentru a vedea cum se integrează în acel mediu, și, din prima zi de filmare a fost încântată, căci realizatorii au ajutat-o aducând pe platou încă din prima zi toată distribuția.

Doi alți nou-veniți în distribuție sunt Djimon Hounsou, în rolul mercenarului Mosi Jakande, și actorul tailandez, maestru în artele marțiale, Tony Jaa, în rolul lui Kiet, mâna dreaptă a lui Jakande, doi inamici-surpriză pentru Dom și echipa lui, căci și aceștia vânează prețiosul soft.

Acestora li se mai alătură Romeo Santos, un superstar de muzică latino, în rolul prietenului care îl ajută pe Dom în Republica Dominicană, John Brotheron în rolul lui Sheppard, mâna dreaptă a dl. Nimeni (Kurt Russell), precum și campioana de arte marțiale Ronda Rousey.

Mașini spectaculoase

În seria Furios și iute mașinile sunt precum caii pentru cowboy, sau săbiile pentru samurai. Sunt o extensie a eroilor noștri, și reprezintă personalitatea fiecăruia. În fiecare film s-a căutat să se aducă ceva nou, păstrându-se, în același timp, aceeași constantă: Brian va avea întotdeauna mașina rapidă, în timp ce Dom o va avea pe cea furioasă.

Special pentru al șaptelea capitol au fost tunate versiuni ale mașinilor, astfel încât Dom urma să aibă un Dodge Charger R/T din 1968, Letty un Dodge Challenger SRT 392 din 2015, Roman, un Chevy Camaro Z/28 din 1968, Brian, un Subaru WRXSTI din 2014, iar Tej, un Jeep Rubicon X din 2014.

Pentru scenele spectaculoase din Abu Dabi, capitala uneia din cele mai bogate țări din lume, protagoniștii au primit cele mai de top mașini exotice: Dom a primit un Dodge Charger roșu din 2015, Brian, un McLaren P1 albastru, Letty, unDodge Viper negru din 2014, un Ferrari 458 galben pentru Tej și un Bugatti Veyron alb din 2012 pentru Roman.

Dar adevărata bijuterie a secvențelor din Abu Dhabi este mult-râvnitul W Motors Lykan Hypersport, una din cele mai rapide mașini din lume, care poate atinge 380 km/oră și din care au fost produse în lume numai șapte exemplare în 2013. Având dotări spectaculoase, cu aur alb, diamante și safire, exemplarul original e estimat la 3,5 milioane de dolari, așa că, evident, au fost folosite replici pentru cadrele “grele”, iar originalul a fost păstrat pentru prim planuri sau planuri strânse.

Dar în film apar și alte „bijuterii”, precum Ford Gran Torino din 1969, Maximus Ultra-Charger din 1968, estimată la un milion de dolari, Plymouth Barracuda din anii ’70, o Toyota Supra din 1998, iar Statham a avut la dispozției un Jaguar F-Typer din 2014, o Maserati Ghibli din 2014, un Lamborghini Aventador din 2010 și o Aston Martin DB9 din 2008.

Curse mortale în Azerbaidjan

Pentru McCarthy, poate cea mai dificilă misiune a fost timpul limitat pe care l-a avut la dispoziție pentru a conceptualiza și a construi cele cinci mașini de off-road necesare pentru scena în care are loc cursa în convoi din munții Göynük din Azerbaidjan. De aceste scene s-a ocupat echipa secundă, cea care a avut în grijă toate scenele de acțiune.

Anii de experiență cu fabricarea mașinilor pentru franciză i-au fost de folos lui McCarthy, care a reușit să livreze la timp o flotă de mașini perfecte pentru nevoile de filmare: „Am fost extrem de entuziasmat de secvențele de off-road, căci de mult timp insistam să avem și așa ceva. E una din pasiunile mele, așa că a fost extraordinar să le văd prinse în scenariu de data asta. Am pus mult effort în realizarea acestor mașini, în special pentru Chargerul off-road, care a fost construit de la zero, dar a fost o mare provocare să reușim să montăm toate piesele și componentele astfel încât să mai rămână loc să încapă și Vin în mașină”.

Dar sigur că mașinile „de schimb” sunt construite pentru a servi cerințelor de filmare cu mai multe echipe, din mai multe unghiuri, așa că acestea au fost prevăzute cu macarale speciale care au permis lui Wan și directorului de imagine Stephen Windon să realizeze cadre cu un stil vizual aparte. Actorii recunosc că au o relație complicată cu aceste macarale; veteranii știau despre ce e vorba din filmele anterioare, dar cei noi au trecut prin momente care le-au rămas întipărite în minte și o experiență de neuitat. Emmanuel spune: „Eram entuziasmată că aveam să-mi fac singură unele cascadorii; mi s-a explicat tot, dar tot m-am dus pe platou neștiind exact prin ce urma să trec. Într-o zi, eram cu Vin în Chargerul off-road cu macaralele de filmat, ne scuturau zdravăn în sus și-n jos, la stânga și la dreapta, parcă nu se mai termina. Toată lumea ne întrebam dacă suntem ok, dar ușor nu ne era. Și așa am ținut-o până în ultima zi de filmare acolo. Mi-am dat seama că îmi atinsesem limitele. Îmi venea să vomit, dar sunt mândră de mine că nu am făcut-o”, încheie râzând actrița.

Salturi cu mașina în Colorado și Arizona

Culmile muntoase din Colorado au fost decorul pentru secvența „prinde și fugi”, așa cum a numit-o echipa. E una din cele mai ambițioase scene din film, în care Dom, Brian și echipa se aruncă, la volanul mașinilor fiind, dintr-un avion cargo C-130, plutesc liber și apoi se parașutează pe un drum care taie munții stâncoși, pentru a intercepta un convoi.

Echipa de filmare secundă a început să filmeze aceste scene în toamna lui 2013 și a fost condusă din nou de regizorul coordonator de cascadorii Spiro Razatos și de directorul secund de imagine Igor Meglic (Fast Five, Fast & Furious 6), alături de coordonatorii de cascadorii, frații ANDY GILL (Fast & Furious 6) și Jack Gill (Fast Five), acesta din urmă fiind și regizor secund alături de Joel Kramer. Aceștia au perfecționat formula filmărilor și au găsit moduri inventive de coregrafiere a secvențelor de acțiune de la un capitol la altul. Cei patru au pus iar la grea încercare echipa care se ocupa de tunarea mașinilor, condusă de McCarthy. Fiecare mașină a fost customizată pentru a îndeplini o multitudine de sarcini, fie că era vorba de driftinguri, trecere la viteză mare de pe pavaj pe teren accidentat, ba chiar să fie parașutate cu om la volan dintr-un avion.

Pentru cel de-al șaptelea capitol, realizatorii au apelat la ajutorul lui Joel Kramer (The Conjuring, Terminator Genisys), coordonator veteran de cascadorii, și al lui Jeff Imada (The Twilight Saga: Breaking Dawn—Part 2, Iron Man 2), coregraf de lupte, pentru a concepe și realiza numeroase scene de luptă...

Pe parcursul a trei zile, echipa secundă s-a ocupat de un avion-cargo C-130, operatori care filmau din elicoptere sau care făceau skydiving, pentru a filma fiecare din mașinile care cădeau, fără șofer, desigur, de la altitudini cuprinse între 3.000 și 3.800 de metri, captând astfel, imagini unice pentru fiecare secvență.

A doua echipă secundă era pregătită ca să fimeze în zonele înalte din Pikes Peak și Monarch Mountain, Colorado, dar, la jumătatea programului de filmări, vremea imprevizibilă s-a răcit, temperaturile extrem de scăzute, combinate cu furtuni de zăpadă, întreaga echipă fiind pusă pe tușă – actori, tehnicieni, dar și vehicole.

Din fericire, următoarea oprire a fost în Atlanta, unde vremea a fost mult mai prietenoasă. Acolo echipa secundă s-a reunit cu cea principală pentru a filma elemente din actul trei, secvențele în care Shaw, jakande și Kiet se înfruntă cu Dom, Hobbs și echipa lor într-o luptă de amploare epocală.   

Odată cu înfruntarea de neuitat dintre Dom și Hobbs din Fast Five, luptele corp-la-corp au devenit de nelipsit în capitolele care au urmat,  rezultând înfruntări cu adevărat memorabile, precum cele dintre Han și Roman împotriva lui Jah, interpretat de Joe Taslim, maestru în arte marțiale din Indonezia, sau dintre Letty și Riley (Gina Carano), și care au schimbat pentru totdeauna nivelul de așteptări în ceea ce privește scenele de luptă din serie.

Pentru cel de-al șaptelea capitol, realizatorii au apelat la ajutorul lui Joel Kramer (The Conjuring, Terminator Genisys), coordonator veteran de cascadorii, și al lui Jeff Imada (The Twilight Saga: Breaking Dawn—Part 2, Iron Man 2), coregraf de lupte, pentru a concepe și realiza numeroase scene de luptă, cele cu toți actorii, dar și cele cu nou-veniții Statham, Jaa și Rousey, care au deja o experiență considerabilă.

Wan, un cineast de asemenea experimentat în domeniul filmelor de acțiune, știa exact cum voia să arate acțiunea de pe ecran, așa că, lucrând împreună cu Kramer, Imada și Windon, a găsit noi moduri de a capta acțiunea de superviteză din fiecare unghi. Pentru echipă a fost o provocare continuă să împingă limitele genului tot mai departe, dar să păstreze, în același timp, cascadoriile în cadrul binecunoscut al mediului Fast.

Statham concluzionează cel mai bine: „Furios și iute 7 e plin de testosteron, și cel mai bun mod de a o arăta e să te bați cu pumnii goi, față în față. Așa își dorește publicul, așa își doresc Shaw și Toretto s-o facă...”

Locații și decoruri

După ani întregi petrecuți ca fugari, membrii echipei se întorc la Los Angeles, dar cu un preț usturător. Pierderea devastatoare a lui Gisele (Gal Gadot), precum și chinurile prin care trece Letty ca să-și trăiască prezentul în condițiile în care își aduce aminte din trecut doar mici frânturi, i-au afectat pe toți.

Reîntoarcerea la Los Angeles era ceva așteptat atât de actori, cât și de alter ego-urile lor de pe ecran. Dar, cel mai important era să se revină în locuri iconice precum casa lui Toretto, stadionul Dodger, străzile pustii noaptea, precum și deșertul fierbinte unde au loc întrecerile de mașini.

Exterioarele filmate în Abu Dhabi au oferit realizatorilor șansa de a introduce elemente vizuale exotice, așa cum s-a întâmplat în fiecare capitol din serie.

S-a filmat acolo în aprilie 2014, și au fost folosite locații din deșertul Liwa, dar și clădiri simbolice din centrul orașului, precum Marea Moschee Sheikh Zayed, hotelul Emirates Palace hotel - un fost hotel regal, turnurile Etihad Towers și golful Yas...

Vin Diesel explică: „E ceva rar la Hollywood să faci o urmare a unui film în care să te întorci în locul de unde a început totul. În cazul nostru, a fost esențială această întoarcere pentru a dovedi că Dom, Brian, Letty și Mia sunt capabili să revină acasă, să-și reia viețile. Astfel, am putut să închidem un cerc într-un mod coerent. Sunt mândru de Universal, care a avut grijă să facă lucrurile așa cum trebuie”.

Casa familiei Toretto a schimbat mulți proprietari de-a lungul anilor, așa că garajul, refugiu al lui Dom, a trebuit reconstruit din piesele care mai existau depozitate de la vechile filme din serie. Din fericire, interiorul casei nu s-a schimbat prea mult.

Un alt loc simbolic pentru franciză era deșertul unde se țin cursele de mașini. Pentru Diesel și Rodriguez zilele de filmare acolo au fost printre cele mai plăcute. Întrecerile de mașini din Furios și Iute 7 au fost filmare în iulie 2014, în Lancaster, la 100 km nord de Los Angeles; peste trei sute de mașini și de figuranți au înfruntat curajos temperaturile care ajungeau la 38 de grade la umbră. Cluburi de automobilism sau pur și simplu pasionați și fani ai filmului au venit din toată țara pentru a aduce un omagiu francizei care i-a inspirat atâția ani.

Diesel își amintește: „Au fost momente ireale acolo. Fanii citau replici din primul film cu respect. E un fel de validare pe care nu ai cum să-l cumperi, e autentic și îți reamintește că, deși e vorba doar de un film, ceea ce faci are un efect pozitiv asupra oamenilor”.

Încă o dată, experiența lui McCarthy și-a spus cuvântul, iar scenograful Bill Brzeski a supervizat ca întrecerea să aibă aspect modernizat, adus la zi.

Primele cadre s-au tras în septembrie 2013, în Atlanta, unde echipa filmase Fast Five. Acolo au fost construite decoruri de interioare, inclusiv pentru apartamentul luxos amplasat în film în Abu Dhabi și pentru fabrica de ciment și pentru biroul lui Hobbs, dar au fost folosite și ecrane albastre pentru scene cu exterioarele filmate în Abu Dhabi sau pentru elicopterul securizat anti-glonț al lui Jakande.            

Exterioarele filmate în Abu Dhabi au oferit realizatorilor șansa de a introduce elemente vizuale exotice și care să vorbească despre cultura locală, așa cum s-a întâmplat în fiecare capitol din serie, în care locurile de filmare au fost introduse în povestea filmului.  S-a filmat acolo în aprilie 2014, și au fost folosite locații din deșertul Liwa, dar și clădiri simbolice din centrul orașului, precum Marea Moschee Sheikh Zayed, hotelul Emirates Palace hotel - un fost hotel regal, turnurile Etihad Towers și golful Yas. Filmările aeriene au capturat siluetele ușor de recunoscut ale orașului.

Pentru că la filmări erau prezente toate vedetele, echipa a fost vizitată de oficialități și de membri ai familiei regale.

Pentru prima dată, actorii au purtat ținute create de designeri renumiți, precum Tom Ford, pentru Diesel, Bridges, Gibson, sau Herve Leger, pentru Emmanuel. Michelle Rodriguez spune, încântată: „Mi s-a părut o mișcare foarte inspirată și îi mulțumesc lui Chris Morgan pentru idee. De 14 ani purtăm bocanci Timberland și tricouri, și, nu zic că nu sunt cool, dar vine un moment când trebuie să îți schimbi lookul...”

 

 Thrillerul de acțiune Furios și iute 7 e bazat pe personajele create de Gary Scott Thompson, și e produs de Neal H. Moritz, p.g.a., Vin Diesel, Michael Fottrell.  Scenariul e scris de Chris Morgan, iar regia îi aparține lui James Wan. 

 

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Fast and Furious 7, Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris Morgan, James Wan, Michael Fottrell

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 28 martie 2015 19:57
Fantastic si foarte complex articol , niste date si lucruri fabuloase si noi pe care nu le stiam , de abia astept sa apara Furious 7 :)
GeorgeMenu pe 28 martie 2015 22:58
Usor , usor se apropie si data lansarii. Poate ca acesta este cel mai asteptat film al anului 2015. Parerile se impart deoarece unii cred ca deja seria devine prea lunga iar altii spun ca povestea poate fi lungita si mai mult. Probabil voi merge la cinema sa-l vad.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells