Totul despre Eva, personajul central din noul serial HBO „Rămâi cu mine”

de Gloria Sauciuc în 10 Iul 2013
Personajul principal, Eva (jucată de Iulia Lumânare) „are nevoie de stabilitate, dar nu poate să ajungă singură la ea; este evidentă apartenența ei la un întreg din care ea este doar o jumătate... și nu poți decât să speri că David va rămâne cu ea”...

Ieri s-au încheiat, pe Lipscani, filmările la cel de-al doilea serial produs de HBO Europa în ţara noastră, după În derivă, cu Marcel Iureş în rolul titular, cel al unui psihoterapeut. Este vorba despre Rămâi cu mine, ce va fi difuzat pe canalul HBO la finalul acestui an. Fiecare episod va avea aproximativ 30 de minute, protagonişti fiind Iulia Lumânare, Andi Vasluianu, Cosmina Stratan, Nataşa Raab şi alţii, iar universul prezentat este unul plin de culoare, un Bucureşti optimist, pe când interioarele sunt şic.

Există mai multe poveşti intersectate, personajele fiind între 30 şi 40 de ani: un cuplu căsătorit, cu doi copii, Andi Vasluianu fiind capul familiei, un cuplu de lesbiene (din care face parte şi Cosmina Stratan), şi o pereche în care sentimentele sunt unilaterale. „Personajele sunt într-un fel de middlelife crisis”, a relatat regizorul cu alură de vedetă de cinema, Mihai Bauman, în urmă cu câteva zile - pe platourile de la Mogoşoaia ale miniseriei. Producţia se apropie mult de filmul de cinema, este de părere Bauman, pe când protagonista, Iulia Lumânare, a declarat pentru Cinemagia că „nu sunt recognoscibile clișeele unui serial românesc”.

Într-o rochie bleu, suavă, dar totuşi hotărâtă, Iulia Lumânare se îndrepta, pe 2 iulie, către locul de filmare, la adăpostul unei umbrele imense. Scena pe care urma să o turneze are în background lacul Mogoşoaia. Sunt multe grade Celsius afară, iar asistenta de platou unge grijuliu capetele cameramanului şi ale membrilor echipei tehnice, cu o cremă de protecţie solară. Iulia Lumânare a avut de turnat două scene în ziua în care jurnaliştii au avut acces pe platourile de filmare. Cea de-a doua scenă împreună cu actriţa Cosmina Stratan, care joacă rolul prietenei celei mai bune.

Dacă ieri vă prezentam declaraţiile Cosminei Stratan despre rolul ei şi poveste, iată astăzi interviul cu protagonista miniseriei, Iulia Lumânare.

Prezintă-ne pe scurt personajul tău: punctul tău de vedere, ca actriță, apoi - pe scurt - ce crede despre sine personajul tău, ce zic alții (celelalte personaje despre el), și care sunt background-ul, nevoile și motivațiile lui.

Iulia Lumânare: Eva este înainte de orice atribut, femeie. Dorințele ei, visele ei, trăirile, așteptările nu sunt diferite de ale oricărei alte femei. Ceea ce surprinde la Eva este faptul că pare să nu îi fie teamă, că nu se ferește de consecințele slăbiciunilor ei. Se aruncă cu voluptate în concretizarea primului impuls fără să se gândească prea mult la urmări. Și urmările sunt, cum e de așteptat, epuizante din punct de vedere emoțional. Nu știe să se ferească de suferință. Poate că nici nu vrea. E o femeie frumoasă și știe asta. Nu abuzează dar nici nu se ferește de avantajele faptului că oamenii o plac. Aparent stăpână pe ea, Eva devine ușor de rănit. Hipersensibilitatea ei și dorința de a-și controla viața nu fac un parteneriat prea bun. Are nevoie de stabilitate dar nu poate să ajungă singură la ea, este evidentă apartenența ei la un întreg din care ea este doar o jumătate... și nu poți decât să speri că David va rămâne cu ea.

Trei motive pentru care ne recomanzi serialul.

Iulia Lumânare: Nu mă pricep la marketing. Am un singur motiv: nu e un serial... e un film de 13 ore; nu sunt recognoscibile clișeele unui serial românesc...

În ce relație ești cu personajul tău, Eva?

Iulia Lumânare: Nu am o relatie cu Eva... Eva e posibilitate imposibila a mea... aş putea fi ea într-o altă realitate...

Este o miniserie despre relaţii; în câteva cuvinte descrie relaţia cu personajul Silvia, interpretat de Nataşa Raab.

Iulia Lumânare: Crescută de o mamă singură, cândva actriță de succes și hrănindu-se în prezent din ceea ce a fost atunci, mamă care refuză să devoaleze identitatea tatălui, Eva se află angajată într-o relație răsturnată, în care fiica a preluat rolul de mamă iar mama s-a așezat confortabil în cel de fiică. Dar nu poți să nu o iubești pe Silvia. Natașa Raab a avut grijă de asta!

Cu ce vine nou acest serial față de altele românești care au rulat pe micile ecrane?

Iulia Lumânare: Povestea poate că nu e atât de nouă.. Ce poate fi nou într-un film care vorbește despre viață? Pentru că e o poveste despre viață. Dar tot ce a presuspus realizarea ei e nou pentru piața românească... S-a vrut o cât mai mare distanță de clișee și asta s-a și întâmplat. Începând cu imaginea, care este primul lucru pe care îl înregistrezi când te uiți la un film și aici inculd mai multe departamente care și-au adus aportul la realizarea ei (cameră, costume, decor, make-up etc) și continuând cu partiturile actorilor, sunetul, montajul... lucruri la care publicul poate că nu se gândește și care de fapt construiesc un film... toate astea guvernate cu talent de departamentul de regie au reușit să creeze ceva nou..

Cum te simți în primul tău rol principal?

Iulia Lumânare: Nu e primul rol principal. E primul rol principal de anvergura asta. Sunt precaută. Sunt un om care își păstrează rezervele când vine vorba despre meseria lui. Ceea ce ține de mine, munca în sine, s-a încheiat... urmează partea mai grea... întâlnirea cu publicul...

Cu un singur cuvânt descrie cele mai importante personaje ale tale din filmele în care ai jucat.

Iulia Lumânare: Corina din€“ Caravana cinematografică... lumină, Lili din La urgență... culoare, Turica din€“ Proiecte de trecut... alienare.

Producţia Rămâi cu mine are la bază formatul israelian Matay nitnashek, care s-a bucurat de aprecierea publicului şi a fost adaptat de către HBO şi în Ungaria. În cele 13 episoade sunt prezentate cu dezinvoltură şi umor poveştile captivante ale unor personaje obişnuite, iar acţiunea se desfăşoară într-un Bucureşti luminos şi plin de viaţă. Opt tineri singuri caută dragostea, prietenia şi, cel mai important, se caută pe sine. Unii dintre ei vor avea şansa de a gasi ceea ce şi-au dorit. Daca povestea centrală este a unor el şi ea, în firul poveştii spectatorii vor face cunoştinţă şi cu iubirea dintre două femei. Din spatele camerelor de filmat s-a asigurat de bunul mers al lucrurilor directorul de imagine Liviu Marghidan (Tatăl Fantomă, Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăşi, frumoasă e viaţa!,  Medalia de onoare).

Filmările pentru serial au durat 11 săptămâni şi s-au desfăşurat în 57 de locații, aflate, în mare parte, în București. La filmări au participat 70 de actori și peste 600 de figuranți și au fost folosite peste 400 de costume.

(credit fotografii: Adi Marineci)

Exploreaza subiecte similare:

Iulia Lumânare, Andi Vasluianu, Cosmina Stratan, Nataşa Raab, Mihai Bauman, Caravana cinematografică, Rămâi cu mine, La urgenţă, Constantin Popescu Jr., Carmen Harabagiu, Aurelian Nica, Gabriela Ceuţă, Tino Furtună, În derivă, Marcel Iureş

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 11 iulie 2013 14:10
Daca "nu sunt recognoscibile clișeele unui serial românesc"... atunci m-as bucura sa urmaresc acest serial.
alex_il_fenomeno pe 29 iulie 2013 12:48
Foarte promitator din articol, voi incerca si eu sa il urmaresc pentru a vedea ce poate.
mark_racz pe 7 decembrie 2013 21:53
http://ceprosteramaicumine.blogspot.co.uk/

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells