Totul despre Anger Management

de Ştefan Dobroiu în 3 Iul 2012
Totul despre Anger Management

Găzduit de canalul FX, Anger Management, noul serial cu Charlie Sheen în rolul principal, a dat lovitura săptămâna trecută în Statele Unite, fiind vizionat de peste cinci milioane de spectatori. Chiar dacă cronicile nu au avut cuvinte prea frumoase de spus despre scenariu sau actori, doar cifrele contează în televiziune, prin urmare te poţi aştepta să-l vezi multă vreme pe Sheen în rolul psihologului specializat în controlul furiei Charlie Goodson. Bineînţeles, dacă audienţa nu scade.

Serialul începe în forţă: "Nu mă puteţi concedia, îmi dau demisia. Credeţi că mă puteţi înlocui cu un alt tip? Faceţi-o, nu va fi la fel... Poate credeţi că am pierdut, dar nu-i deloc aşa!" Privind direct spre spectatori Charlie Sheen pronunţă aceste cuvinte, parte a unei sesiuni de grup a psihologului Charlie Goodson, personajul său, cu clienţii lui "favoriţi". Bineînţeles, mesajul se îndreaptă spre producătorii serialului Doi bărbaţi şi jumătate, care l-a transformat pe Sheen în actorul cel mai bine plătit din televiziunea mondială, dar de care actorul s-a despărţit în termeni deloc amiabili.

Având în vedere că Sheen se joacă tot pe sine însuşi, aşa cum făcea în Doi bărbaţi şi jumătate, iar popularitatea sa este încă mare în Statele Unite (actorul a rămas în atenţie şi datorită unui turneu de show-uri comice, primite nu foarte bine de critică), poate că primirea entuziastă a lui Anger Management nu este surprinzătoare, dar succesul i-a încântat pe capii de la FX, serialul fiind cel mai de succes din istoria postului de televiziune cu plată. Acum sunt planuri ca noul proiect să primească undă verde pentru nu mai puţin de 90 de episoade.

Şi Cinemagia a văzut primul episod (între timp a apărut şi al doilea) şi poate să-ţi spună că n-a schiţat prea multe zâmbete, iar de râs în hohote, aşa cum mai face la Modern Family, de exemplu, nici n-a fost vorba. Anger Management este un serial scris aşa-şi-aşa, cu glume reciclate şi leneşe, care se bazează mult prea mult pe aşa-zisul şarm al unui Charlie Sheen îmbătrânit. Bineînţeles, rolul nu se îndepărtează chiar atât de mult de figura familiară a lui Sheen din Doi bărbaţi şi jumătate pentru ca noul serial să nu fie pe placul unora dintre fanii vechi ai actorului, dar noi îţi putem spune de pe-acum că nu o să ne întoarcem prea des ca să-l vedem pe psihologul Charlie Goodson în acţiune.

Deşi se spune că este inspirat de comedia Al naibii tratament!/Anger Management, în care un Jack Nicholson sărit de pe fix îi face zile fripte unui Adam Sandler blând ca un mieluşel, nu vei găsi prea multe similitudini între lungmetraj şi serial, cu excepţia faptul că da, uneori este vorba despre controlul furiei. Dar Charlie Goodson este mai preocupat să facă sex cu colega lui Kate (Selma Blair, parcă neconvingătoare), să se certe cu fosta soţie şi noul iubit al acesteia (interpretat de un Brian Austin Green, nemaivăzut practic pe nicăieri de la Beverly Hills 90210 încoace) şi să se ocupe, dar doar printre picături, de fiica sa Sam, care suferă de o tulburare compulsivă.

Concluzia? Merită să încerci serialul, dar nu te aştepta la prea multe, pentru că vei fi dezamăgit.

Ce crezi, Anger Management reprezintă o întoarcere la vechea formă a lui Charlie Sheen?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Chelbos pe 3 iulie 2012 09:56
am vazut si eu primul episod,are cateva faze bune dar in rest nu prea. replicile sunt date prea dintr-o bucata. probabil au avut emotii actorii la debutul serialului. daca nu voi avea alceva de facut am sa vad si episodul 2. fraza asta din articol e de urmat: "Merită să încerci serialul, dar nu te aştepta la prea multe, pentru că vei fi dezamăgit"
alex_neagoe pe 4 iulie 2012 03:01
a fost bun dar nu prea :)))))))))))))))) maxim
jabulani pe 3 iulie 2012 10:27
Da,primul episod nu m-a impresionat nici pe mine,insa al 2-lea a fost unul destul de bun.Sunt fan Sheen si cred ca vor fi episoade mult mai bune,asa cum ne-a obisnuit.Cat despre cifra de 5 milioane de spectatori...pe cand era la Two and a half men avea 20 de milioane daca nu ma insel,deci nu inteleg atata entuziasm pe toata lumea.
Crocone pe 3 iulie 2012 12:13
Sa nu uitam ca Two and a half men a fost creatia Chuck Lorre si a lui Lee Aronshon. Cu toate ca imi place Charlie Sheen si mai ales Harper, din cate stiu eu, replicile si scenariul au fost scrise de Lorre si Aronshon.
ion.pozitiv pe 3 iulie 2012 13:18
Crocone, normal ca replicile sunt scrise de scenaristi si nu de actori... Asa e normal... daca tu stii ca e alt fel e treaba ta!
Shone pe 3 iulie 2012 14:02
Un serial slab... iar cu Charlie Sheen in rolul de actor principal il face si mai slab.
Daka era destept ramanea in 2 and half men . De ce a plecat? Pentru bani nu? Se vede ca nu ii pasa de cinematografie in felul cum joaca..... ii pasa doar de bani pe care ii face :|

xerses pe 3 iulie 2012 18:58
Primul episod spune deja totul...e tot Charlie Sheen, dar fara "savoarea' din Two and half men.
sollo pe 3 iulie 2012 20:19
Primul episod slabut,dar al 2 lea este mai bun,am ras la 2-3 faze si cam atat...daca o tine asa si inmultesc fazele comice de la un episod la altul,eu cred ca va ajunge, sau poate egala two and a half men(perioada cu Charlie Sheen)...
radustefanrs pe 4 iulie 2012 02:03
Abia aştept să-l văd pe Charlie Sheen in Anger Management. Mi-a plăcut la nebunie cum s-a descurcat în Two and a Half Men şi sunt sigur că o să fie bun şi în serialul ăsta!
alex_il_fenomeno pe 26 iulie 2012 14:09
acelasi umor impresionant ... de neratat !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells