Tot ce știm despre mult-așteptatul film „Logan”

de Cinemagia în 22 Feb 2017
Logan va rula în cinematografele din întreaga lume începând cu data de 3 martie 2017

Logan îl vede pe actorul nominalizat la Oscar Hugh Jackman cum îşi interpretează rolul său iconic de Wolverine pentru o ultimă poveste, finală, dramatică, a sacrificiului şi mântuirii.

Suntem în 2029. Mutanţii au dispărut — sau sunt pe cale să dispară. Un Logan izolat, deznădăjduit, care îşi pierde zilele bând, ascunzându-se într-o zonă îndepărtată a graniţei cu Mexicul, făcând rost de mărunţiş lucrând ca șofer. Companionii lui în exil sunt proscrisul Caliban şi un Profesor X suferind, a cărui minte singulară este îmbolnăvită de crize care se înrăutăţesc. Dar încercarea lui Logan de a se ascunde de lume şi de moştenirea sa ia sfârșit  brusc când o femeie misterioasă apare cu o solicitare urgentă — ca Logan să aibă grijă de o tânără extraordinară, astfel încât ca aceasta să fie în siguranţă. Curând, se vor produce încleştări, deoarece Logan trebuie să facă faţă forţelor întunecate şi unui ticălos din trecutul său într-o misiune pe viaţă şi pe moarte, misiune care îl va direcţiona pe luptătorul uitat de vreme către un drum ce îl va conduce spre împlinirea destinului său.

Logan este interpretat de Hugh Jackman în rolul principal, împreună cu Patrick Stewart (X-Men: Viitorul este Trecut), Stephen Merchant, Richard E. Grant şi nou-venita Dafne Keen. Filmul este regizat de James Mangold (Walk the Line, The Wolverine); este produs de Hutch Parker, Simon Kinberg şi de Lauren Shuler Donner; şi este distribuit de 20th Century Fox.

Povestea ultimului Wolverin

Hugh Jackman a adus pentru prima dată energia sa electrizantă mutantului cunoscut sub denumirea de Wolverine cu mult timp în urmă, în anul 2000, în filmul care a lansat  blockbuster-ul modern după benzi desenate, originalul X-Men (regizat de Bryan Singer). De atunci, actorul australian a intrat în pielea celui mai faimos mutant al lumii, un record, apărând de 10 ori pe marile ecrane. Dar de această dată, cu Logan, Jackman a avut şansa de a crea ceva cu adevărat special ca mijloc de a prezenta alter ego-ul său pe ecrane.

...forţa lui X-Men şi forţa lui Wolverine constau mai mult în umanitate

„Am dorit ceva care să fie perceput complet diferit, foarte proaspăt şi în final, ceva foarte uman,” a declarat Jackson, „deoarece mi se pare că forţa lui X-Men şi forţa lui Wolverine constau mai mult în umanitate şi nu în super-puterile pe care le are. La explorarea acestui personaj pentru ultima oară, am dorit să ajung la inima a ceea ce a fost acel om, mai mult decât la ceea ce pot face ghearele sale”...

Încă de la început, Jackman a poziționat umanitatea lui Logan în profunzimea asprimii exteriorului său brăzdat de cicatrici. Însă odată cu interpretarea impresionantă a rolului, actorul  reușește să învie ciclul întreg al existenței personajului – singuraticul agresiv a devenit un camarad loial și dedicat care este dispus să sacrifice totul pentru crezul său.

Chiar înainte de a se implica în proiect, Jackman şi Mangold au înţeles că povestea trebuia să se diferențieze de mitologia densă şi năvalnică a francizei X-Men. „Amândoi am vrut un film care să fie un film prin el însuşi,” a spus Jackman. „Acesta este de departe mult mai realist decât ceea ce am făcut înainte în franciza X-Men, poate chiar decât oricare dintre celelalte filme de benzi desenate. Este de departe mult mai uman”.

În mod implicit, Mangold, care a scris scenariul Logan cu scenaristul de la The Wolverine Scott Frank (Umblând printre morminte, The Wolverine) şi Michael Green (Alien: Legământul),  au stabilit că vor crea o operă despre un personaj care se va concentra asupra lui Logan, Xavier şi Laura, pe măsură ce şi-au croit drum printr-un peisaj arid. „Am avut un fel de viziune ciudată în cap încât mi-am dorit să fac un film cu acţiunea desfășurată pe un drum cu aceste personaje, într-un mod în care m-aş fi blocat pe mine însumi ca producător de film”, a spus Mangold. „Dacă i-aş fi amplasat într-o maşină şi i-aş fi izolat pe autostradă aş fi avut mâinile legate. Nu am putut face ceva despre lumi care se năruie sau invazii extraterestre — filmul a fost forţat în mod esenţial să opereze la un nivel mult mai intim”.

Important pentru regizorul James Mangold a fost să-i răpească lui Wolverine invincibilitatea sa

De asemenea important pentru Mangold, care mult timp l-a văzut pe Logan ca un descendent spiritual al marilor eroi vestici cum ar fi Nelegiuitul Josey Wales a lui Clint Eastwood,  sau  Shane al lui Alan Ladd, a fost să-i răpească lui Wolverine invincibilitatea sa, de a face personajul mult mai vulnerabil, mult mai expus. „Ideea acestui film a fost de a-l găsi într-o stare în care abilitatea lui de a se vindeca era extrem de scăzută”, a spus Mangold. „Forţa sa este diminuată. Propria sa sănătate şi starea lui psihică sunt întunecate...”

Atunci când începe filmul, Logan este într-o stare vulnerabilă şi deplorabilă, blestemul imortalității cântărind greu  asupra lui în timp ce are grijă de un Charles Xavier (Patrick Stewart)  slăbit, într-o topitorie dezafectată la marginea unui câmp petrolier abandonat. Ei sunt însoţiţi de un al treilea mutant, Caliban (The Office al co-realizatorului Stephen Merchant), adăpostindu-se în anonimat în vremuri în care lumea credea că mutanţii sunt deja istorie.

Dar zilele de beţie în singurătate relativă ale lui Logan sunt întrerupte atunci când realizează că este paznicul şovăielnic al unei tinere fete, Laura (nou-sosita Dafne Keen) care are puteri remarcabil asemănătoare cu ale lui: de la mâini şi de la picioare ies aceleaşi gheare de adamantium ca şi cele ale lui  Wolverine. Nu că ar fi chiar dornic să accepte această nouă responsabilitate — este mult prea epuizat să joace încă o dată rolul eroului.

Având sarcina de a o proteja de criminalul cibernetic sângeros Donald Pierce (Boyd Holbrook), Logan şi Profesorul X au pornit să traverseze un teritoriu ostil pentru a o duce pe Laura într-un loc numit Eden, în care se presupune că tinerii mutanţi se bucură de siguranţă. Dar  Pierce şi armata sa de temut de cyborgi Reavers sunt hotărâţi să readucă fata în custodia Doctorului Zander Rice (Richard E. Grant), sinistrul genetician din spatele Alkali care i-a declanșat mutaţiile printr-o serie de experimente inumane în speranţa de a crea un copil super-soldat.

„El este un sociopat care nu are nici o înţelegere emoţională sau sentiment faţă de mutanţii pe care îi creează,” spune Grant. „El percepe fiinţele umane ca ceva ce trebuie clonat. El are o abordare foarte ştiinţifică şi intelectuală cu privire la orice. Nu are niciun fel de implicare emoțională reală...”

Cu abilităţile psihice copleşitoare ale lui Wolverine compromise de vârstă şi de trecerea timpului, căutările neobosite ale călătorilor iau o mare și sângeroasă întorsătură.

Exploreaza subiecte similare:

Logan, Hugh Jackman, James Mangold, Patrick Stewart, Stephen Merchant, Richard E. Grant, Dafne Keen, x-men, Bryan Singer

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells