Tot ce știm despre Kylo Ren, noul erou negativ din Star Wars: The Force Awakens

de Gloria Sauciuc în 26 Nov 2015
Cu o mască înfiorătoare și cu o sabie de lumină în formă de cruce

Dacă se poate conta pe un lucru în seria Star Wars, acel lucru este celebritatea eroilor săi negativi. Forma măștii lui Darth Vader pare să bată orice personaj la capitolul popularitate. Următorul film din serie, The Force Awakens, al lui J.J. Abrams, pare pregătit să dea naștere unui alt erou negativ de neegalat: Kylo Ren.

Cu o mască înfiorătoare și cu o sabie de lumină în formă de cruce, Ren ne este deja cunoscut, mai ales că se află în centrul de interes al aproximativ fiecărui poster, trailer și material publicitar. Dar, dincolo de aspectul exterior, ce altceva mai știm despre el? Iată câteva elemente extrase din materialele promoționale de până acum și din diverse declarații ale echipei din spatele Star Wars: The Force Awakens.

Folosește Partea Întunecată, dar nu este un Sith

Faptul că nu este „Darth Ren” ar putea fi un indiciu, dar ideea este întărită de ce spune J.J. Abrams, „Kylo Ren nu este un Sith”. Totuși, este de partea laturii întunecate a Forței. Și, asemenea lui Darth, și Ren este o titulatură. „Este un personaj care și-a dobândit numele de Kylo Ren atunci când s-a alăturat Cavalerilor Ren”, a explicat Abrams, deși nu e clar cine anume sunt acești Cavaleri. Este posibil să fie membri ai unui cult al Părții Întunecate, precum cel din Aftermath al lui Chuck Wendig, plasată undeva între Return of The Jedi și The Force Awakens, dar este asociat și cu Primul Ordin, o organizație născută pe ruinele Imperiului, scrie publicația Games Radar. Pe scurt, Kylo și ceilalți Cavaleri Ren sunt o prezență nedorită pentru cineva care așteaptă o pace de durată după victoria Jedi.

Chiar dacă Ren este cea mai vizibilă figură din rândurile Primului Ordin, nu el este cel mai mare. „Este subordonat Liderului Suprem Snoke, o figură a puterii din Partea Întunecată”. Despre acesta, se știu chiar și mai puține decât despre Kylo Ren. Personaj computer-generated, construit cu tehnologia mo-cap, a fost inspirat de gesturile actorului Andy Serkis.

Sabia sa de lumină este neasemuită

Uluitoare dar cu un aspect nepractic, sabia de lumină a fost subiect de speculație încă de când a apărut în primul teaser. Abrams a discutat un pic despre ea, descriind-o drept „ceva construit de către Ren însuși, la fel de vitează, de primejdioasă și de aspră ca și personajul”. O replică este expusă la Disneyland cu următoarea descriere: „Modelul sabiei lui Kylo Ren vine din vechime, deși cea pe care o poartă este una nouă”.

Are multe în comun cu Luke Skywalker

Dacă vorbim despre eroi, echivalentul lui Luke Skywalker este în The Force Awakens Rey, o orfană trăind pe o planetă neprivilegiată și care va lupta împotriva Părții Întunecate. Totuși, nu doar Rey are ceva în comun cu Luke. Are și Kylo Ren. Ambii vin din medii sărace, ambii caută mentori care să-i ajute să își controleze puterile, ambii și-au făurit câte o sabie a Luminii. Și, asemenea lui Luke, Ren are o poveste care abia începe în The Force Awakens.

Ar putea fi înrudit cu cineva cunoscut

Unele speculații indică faptul că Ren ar putea chiar să fie Luke însuși. În fond, nu l-am văzut pe Mark Hamill în vreunul dintre trailere până acum, și, în plus, a devenit sigur că Adam Driver joacă rolul lui Ren. Mai există și alte teorii: că Ren ar fi fiul lui Han și al prințesei Leia. Momentul se potrivește, și ar putea explica atât puterile lui Luke, temperamentul și chiar filiația cu Darth Vader, care i-ar fi bunic.

Alte teorii vizează personajele din universul lărgit Star Wars. Deși cea mai mare parte a acestuia nu a fost vizat de scenariul filmelor, unii fani se gândesc că Ren ar putea avea legături cu Darth Revan sau cu Plagueis. Totuși, un lucru e sigur: Kylo Ren nu este un nume real. Deci, dezvăluirea unui astfel de nume ar putea aduce o surpriză de proporții...

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Costirik pe 26 noiembrie 2015 13:54
Tot la ideea ca Ren e Luke ma gandeam si eu. Chiar daca ei zic ca Adam Driver joaca rolul ar putea fi ceva gen Mandarinul in Iron Man 3, cand inainte de film toata lumea credea ca el e personajul negativ.
alin9314 pe 26 noiembrie 2015 22:20
Foarte bine costumat tipul.Atrage foarte mult mai ales cu sabia aceea in forma de cruce,nu sunt nici eu convins ca acest personaj v-a fi antagonistul principal.Iar ipoteza ca Kylo Ren e Luke ,mi se pare cam deplasat.Adica sa lupti pt ati invinge tatal,sa il aduci de partea corecta,ca pe urma tu sa il inlocuiesti? Mai credibil ar fi sa fie nepotul lui Darth Vader,dupa imaginea din trailer ce stim sigur este ca are cu siguranta o legatura cu fam Skylwalker!. Se poate sa nu aflam cine este acest tip nici la finalul filmului. Iar o alta curiozitate ar fi daca isi va face aparitia si batranul Yoda!
xerses pe 26 noiembrie 2015 22:24
Imi place... Abia astept filmul...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells