Top: cele mai tari filme din istorie

de Ştefan Dobroiu în 20 Mai 2015
2015 vine cu mai multe schimbări notabile în clasament

Am scris săptămâna trecută despre competiţia francizelor, dominată în acest moment de Universul Cinematografic Marvel. Faptul că 2015 vine cu schimbări importante în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, după ce în 2014 nici măcar un film nu reuşit să urce în echipa greilor de pe marele ecran, ne îndeamnă să trecem în revistă nu doar interesanta evoluţie a popularităţii filmelor din acest an, ci şi ce surprize ne-ar putea aştepta pe viitor.

În acest moment Furios şi iute 7 are nevoie doar de puţin sub 30 de milioane de dolari pentru a modifica podiumul mondial: totalul actual încasat de blockbuster se ridică la 1,489 miliarde de dolari, în timp ce The Avengers/Răzbunătorii ocupă în acest moment locul trei în top, după Avatar şi Titanic, cu 1,518 miliarde. Weekend-ul trecut filmul cu Vin Diesel şi Dwayne Johnson a încasat 17 milioane de dolari doar în China, prin urmare nu ne-am mira deloc dacă diferenţa relativ mică dintre cele două filme ar fi anulată de-a lungul următoarelor zile. Sunt mari şanse totuşi ca filmul cu maşini să-l întreacă doar "la mustaţă" pe cel cu supereroi.

După un an în care a fost linişte în top, iată că un al doilea film schimbă contextul financiar pe glob. Este vorba, desigur, de Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron, care a ajuns în acest moment la un total de 1,146 de miliarde de dolari încasări. Răzbunătorii 2 are toate şansele să întreacă în următoarele zile Iron Man 3, ocupantul locului 7 cu 1,215 miliarde, şi poate chiar pe Frozen, aflat pe 6, cu 1,274 miliarde. Sunt puţine şanse totuşi ca sequelul să ajungă la fel de sus în top care filmul original sau Furios şi iute 7.

Clasamentul ar mai putea fi modificat de două ori anul acesta. Pe mulţi îi va uimi titlul cotat cu cele mai mari şanse din această vară: Minions/Minionii, filmul care ar putea deveni a doua animaţie din primele zece clasate în ordinea încasărilor. Aventura simpaticelor creaturi galbene, aflate încontinuu în căutarea celui mai periculos villain pentru a-l sluji cu devotament, se află deja pe lista celor mai aşteptate filme ale anului. Cu lipici la întreaga familie, Minions s-ar putea dovedi atât de atractiv pentru cei mici, încât aceştia să insiste să revadă filmul de mai multe ori, ceea ce nu poate decât să adauge la totalul încasărilor.

O nouă schimbare va avea loc cu siguranţă la sfârşitul anului, când are loc lansarea-eveniment a lui Star Wars: Episode VII - The Force Awakens. Cu cele mai vizionate trailere din ultimul an, cooptarea lui J.J. Abrams ca regizor, readucerea în atenţie a lui Harrison Ford în rolul lui Han Solo şi o adevărată desfăşurare de forţe în ceea ce priveşte efectele speciale, filmul e aşteptat atât de fanii trilogiei originale, cât şi de publicul tânăr care nu ratează niciun blockbuster. Nimeni nu ştie în acest moment cât de sus va urca filmul din decembrie în top, dar şansele să ajungă pe podium sunt cât se poate de mari.

Iată mai jos clasamentul filmelor cu cele mai mai mari încasări din toate timpurile:

1. Avatar - 2,788 miliarde de dolari
2. Titanic - 2,186 miliarde de dolari
3. Marvel's The Avengers - $1,518 miliarde de dolari
4. Furious 7 - 1,489 miliarde de dolari
5. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 - 1,341 miliarde de dolari
6. Frozen - $1,274 miliarde de dolari
7. Iron Man 3 - $1,215 miliarde de dolari
8. Avengers: Age of Ultron - $1,146 miliarde de dolari
9. Transformers: Dark of the Moon - $1,123 miliarde de dolari
10. The Lord of the Rings: The Return of the King - $1,119 miliarde de dolari

Exploreaza subiecte similare:

The Avengers: Age of Ultron, Fast and Furious 7

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 20 mai 2015 10:57
Care sunt incasarile de pe urma unor filme nu mi se pare un criteriu pentru valoarea lor , mai degraba pentru comercialitatea lor.
-aix- pe 20 mai 2015 11:01
Total de acord !
alex_antonovici pe 21 mai 2015 08:06
Gand la gand
giussy_1 pe 20 mai 2015 11:42
Totusi , daca un film are incasari are un mesaj pozitiv deoarece are succes de casa, nu poate sa fie un film prost.
FlaviusD1 pe 20 mai 2015 23:14
Totusi despre care Frozen e vorba ? :)
cristian_ilie pe 21 mai 2015 01:14
e vorba de frozen din iarna 2013-un film bestial ,desi este musical.l-am vazut de 10 ori si mai vreau sa il vad mereu.minunattt
BUGARIU pe 17 iunie 2015 12:13
Parere personala..."The Gladiator" dupa mine e unul dintre cele mai bune filme ce le-am vizionat.Atat coloana sonora,cat si filmul in sine,sunt superbe.De fiecare data cand il revad,descopar noi amanunte...La prima vizioanare,aveam in mana 2 Kosoni si ma jucam cu ei si ma gandeam ca sunt contemporani cu personajele intruchipate in film...
Tim22 pe 9 septembrie 2015 22:37
Titanic e pe locul 2 sau nu vad eu bine? Imi vine sa mor numai cand aud de filmul ala jegos.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells